FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 20. listopada 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - SDP-ova saborska zastupnica Mirela Holy odbacila je sinoć špekulacije da će biti kandidatkinja Hrvatskih laburista za gradonačelnicu Zagreba, ali je upozorila na svoju tešku situaciju u SDP-u što bi, kaže, moglo rezultirati njezinim odlaskom iz stranke. "Moja situacija u SDP-u je teška, imam dojam da stranka ne računa na mene i da sam joj postala problem. Moram vidjeti ima li smisla nastaviti ovako dalje", izjavila je za Hinu Holy, upitana za komentar medijskih nagađanja o njezinu odlasku iz SDP-a. Potvrdila je da je razgovarala s laburistima, ali i odbacila nagađanja da će biti njihova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba. "Tek ako jednoga dana ne budem dio SDP-a, razmišljat ću o svom budućem političkom angažmanu, ali kakav će on biti, to je sada u domeni teške fikcije", ističe Holy. Ocjenjuje i da će se pitanje njezina "vrlo komplicirana" statusa u SDP-u uskoro riješiti, jer su stvari već "dosta daleko otišle". Obrazlaže to činjenicom da nakon četiri mjeseca staža u novom sazivu Sabora još nije dobila mjesto niti u jednom saborskom odboru, stopirana su sva tri njezina zakona iz područja zaštite okoliša, a u klubu zastupnika SDP-a prema njoj se odnose s nepovjerenjem.

ZAGREB - Dvije se osobe poginule, a jedna je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se jučer oko 18 sati dogodila na zagrebačkoj obilaznici, doznaje se večeras u zagrebačkoj policiji. Nesreću je, pokraj čvora Kosnica u smjeru zapada, prouzročio osobni automobil naletjevši na troje djelatnika Autocesta na zaustavnoj traci. Dvoje djelatnika je smrtno stradalo, a treći je s teškim ozljedama prevezen u KB Dubrava. Očevid je još uvijek u tijeku, a promet obilaznicom na mjestu nesreće preusmjerava se na Slavonsku aveniju.

ZAGREB - Predstava "Idiot" Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM), nastala prema istoimenom romanu Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, u dramatizaciji i režiji Ivana Popovskog, osvojila je nagradu "Dr. Branko Gavella" ovogodišnjih Gavellinih večeri, objavljeno je na sinoćnjoj dodjeli nagrade koja nosi ime osnivača zagrebačkog dramskog kazališta u Frankopanskoj ulici. Na ovogodišnjim 27. Gavellinim večerima, u izborničkom ključu Tomislava Zajeca, bile su prikazane predstava zagrebačkih kazališta, produkcije nacionalnih kazališta iz Rijeke i Splita te Kazališta Virovitica. Po jednoglasnoj odluci prosudbenog povjerenstva, u kojemu su bili Dubravka Ostojić, Lada Čale Feldman i Aida Bukvić, najboljom je predstavom proglašen ZKM-ov "Idiot" koji je postavio "najviše standarde u inscenaciji proznog predloška". U obrazloženju nagrade ističe se "izvrsna dramatizacija i efektna organizacija scenskog prostora te odmjereno alterniranje komornih i dramski potenciranih ansambl prizora, napose zbog pojedinih glumačkih kreacija".

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙