FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 29. listopada 2012. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u nedjelju, uoči današnjeg posjeta premijera Zorana Milanovića Vatikanu, kako HDZ načelno nije za izmjene ugovora sa Svetom Stolicom. "Načelno nismo za izmjene ugovora sa Svetom Stolicom, iako smo svjesni teških vremena u kojima živimo, ali mislim da je toga svjesna i Crkva. I ona se godinama odriče dijela prava", rekao je Karamarko. Dodao je kako bi "volio da premijer bude racionalan i umjeren i da taj posjet bude na našu korist". Hrvatski premijer Zoran Milanović boravit će danas u posjetu Vatikanu, gdje će se sastati s papom Benediktom XVI, državnim tajnikom kardinalom Tarcisiom Bertonem te sudjelovati na okruglom stolu o 20 godina diplomatskih odnosa Svete Stolice i Hrvatske. Očekuje se da će tema razgovora biti stanje u Hrvatskoj i regiji te skoro članstvo RH u Europskoj uniji, a dio medija navodi, pozivajući se na crkvene krugove, da bi premijer mogao pokrenuti razgovore o reviziji jednog dijela ugovora između Vatikana i Hrvatske koji se odnosi na crkvena primanja iz državnog proračuna.

ZAGREB - Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost održat će danas zatvorenu sjednicu s jedinom točkom "Medijski napisi o zloporabi sustava tajnog prikupljanja podataka - rasprava o zaprimljenim izvješćima". Nakon što su mediji objavili da su na zahtjev za izliste telefonskih poziva nezakonito dopisivani brojevi nekih čelnika SOA-e i Agrokora, predsjednik Odbora Miroslav Tuđman zatražio je očitovanje nadležnih tijela. Početkom tjedna dostavljena su očitovanja Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost i Operativno tehničkog centra, a u petak je stiglo i ono Ministarstva unutarnjih poslova, nakon čega je Tuđman sazvao sjednicu Odbora. Svi dokumenti nose oznaku "vrlo tajno".

ZAGREB - Najveća izložba mačaka u svijetu, World Cat Show 2012 Croatia, koja se ovoga vikenda održavala u Areni Zagreb, završila je u nedjelju defileom 26 svjetskih prvaka. Izložbu je ovog vikenda razgledalo više od 20 tisuća posjetitelja koji su mogli vidjeti 1.020 najboljih izložbenih mačaka svih 37 priznatih pasmina iz 33 zemlje svijeta. Neke su rijetke i skupocjene vrste prvi put viđene u Hrvatskoj. Turska angora, Egipatski mau, Somalijska mačka, Balineška mačka, Burmila, Neve Masquerade, Kurilian bobtail te bezdlake vrste Peterbald i Don Sphynx oduševile su posjetitelje zagrebačke Arene, istaknuo je Savez felinoloških društava Hrvatske, koji je organizator izložbe. O mačkama koje su iz Arene ponijele titulu Svjetskog šampiona, Croatia 2012, odlučivao je 21 međunarodni sudac uz pomoć 42 sudačka pomoćnika. Najviše uspjeha imali su uzgajivači iz Italije s devet svjetskih prvaka, slijedi Finska s tri, po dva imaju Švedska, Slovačka, Austrija i Njemačka, a jednoga Norveška, Švicarska, Mađarska, Rusija i Brazil te susjedna Slovenija. Prvi put bio je organiziran izravan video prijenos svjetske izložbe na internetu te su je iz Zagreba putem video linka dnevno pratili zaljubljenici u mačke iz cijeloga svijeta.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙