FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 28. listopada 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Vodostaj rijeke Save kod Jesenica u 20 sati iznosio je plus 430 centimetara te još nema razloga za proglašenje izvanrednih mjera zaštite od poplava u Zagrebu koje se proglašavaju kada vodostaj rijeke Save dosegne plus 470 centimetara, doznaje se večeras u Centru za obranu od poplava. Prema podatcima koje su Hini dali dežurni djelatnici toga centra, prognozirani današnji vodostaj Save kod Jesenica bio je 380 centimetara plus/minus 20 centimetara, a izmjereni vodostaj od 430 centimetara trebao bi biti, kako se očekuje, i vrhunac vodenoga vala. Tako, potvrdili su u Centru za obranu od poplava, trenutačno u Zagrebu nema razloga za proglašenje izvanrednih mjera obrane od poplava.

ZAGREB - Sisački biskup Vlado Košić posjetio je danas župu Gvozd gdje je u župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla slavio nedjeljno misno slavlje s domaćim župnikom fra Tomislavom Jurićem i na početku homilije istaknuo da želi pružiti potporu župljanima uznemirenim nedavnom promjenom imena mjesta Gvozd u Vrginmost te se zauzeo da se mjestu vrati staro hrvatsko ime Gvozd. Kako se navodi u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Sisačke biskupije, biskup Košić je na početku Godine vjere posjetio župljane župe Gvozd koji su uznemireni nedavnom promjenom imena mjesta Gvozd u Vrginmost. "Ako vas, dragi moji vjernici, aktualni hrvatski političari zaborave i prepuste neizvjesnosti i daljnjoj patnji, Crkva katolička kojoj pripadate i vaš biskup neće vas ostaviti same", poručio im je biskup Košić. U homiliji je rekao i da se pita, kada sluša sve nevolje koje danas u Hrvatskoj prolaze katolici i Hrvati, "je li ovo Republika Hrvatska ili bi ju po mnogo čemu trebalo nazivati "Republika protu-Hrvatska". "Recimo otvoreno: nisu samo u ovoj zemlji ugroženi Hrvati iz Bosne i Hercegovine, kod nas je u posljednje vrijeme opet teško svim Hrvatima - i osobito katolicima. Ponovno se protiv našega naroda podižu oni koji mu žele razoriti vjekovne temelje kulture i tradicije", ustvrdio je biskup i istaknuo da ih, kako god su ta negativna iskustva dio povijesnih zbivanja i nepravdi koje se događaju na svijetu, vjernici doživljavaju duboko povezani s Bogom, znajući da ništa nije takvo da to Bog ne može promijeniti.

RIJEKA - Četvero austrijskih državljana spašeno je danas oko podne s desetmetarske jedrilice, na kojoj je puklo jedro i pokvario se motor, a nalazila se oko tri nautičke milje zapadno od Unija. Nakon poziva u pomoć, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru sa sjedištem u Rijeci odmah je uputila u spašavanje plovilo Pomorske policije Trsat i tegljač Brodospas Alfa koji se nalazio u blizini. Tegljač je odmah skrenuo s rute i krenuo u pomoć turistima na jedrilici. Doteglio je jedrilicu i neozlijeđene turiste do Unija oko 16 sati, odakle će ih plovilo pomorske policije tegliti do Malog Lošinja. Na mjestu spašavanja puše jaka bura od oko 30 čvorova, a valovi dosižu visinu i do četiri metra.

NOVI VINODOLSKI - Štićenike Doma za djecu i mlađe punoljetnike "Braća Mažuranići" u Novom Vinodolskom posjetio je danas nekadašnji nogometni reprezentativac i internacionalac, te aktualni predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker i darovao im lopte te CD-lektiru, odgovarao na njihova pitanja i savjetovao ih. U svojoj sredini štićenici su srdačno pozdravili tu nogometnu legendu, koju im je predstavio ravnatelj Boris Pilepić, a poznati nogometaš razgovarao je s djecom i odgovarao na njihova pitanja. Tako im je povjerio da je, osim nogometa, radi kojega je u Osijeku kao dijete i dječak odlazio triput tjedno na treninge, u školi bio kampanjac, koji je ipak ispunjavao sve svoje obveze. Rekao je da je tada volio, a voli i sada, i druge sportove s loptom, pa i bilijar. Davor Šuker savjetovao je svojim mladim domaćinima osnovnoškolskog uzrasta da ulože maksimalan napor tijekom svoga školovanja jer, napomenuo je, vrijeme prebrzo leti pa je važno da na vrijeme prihvate sve izazove učenja i slobodnih aktivnosti.

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙