FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcija Udruge Zvončići za pomoć djeci

Autor: vhor
KARLOVAC, 23. listopada 2012. (Hina) - Udruga Zvončići - za djecu s teškoćama u razvoju, nastavlja s akcijom ”Pomognimo djeci kako bi dobila sobu za senzornu integraciju”, s ciljem da u Mjesecu knjige od prodaje knjiga i stolnih svjetiljki na štandu kod karlovačke tržnice prikupe novac potreban za sprave i drugu opremu za terapiju djece s teškoćama u razvoju, priopćeno je danas iz Udruge.

U Karlovačkoj županiji je evidentirano 729-oro djece s teškoćama u razvoju, stvarna je brojka i puno veća, a nema ni jednog kabineta za senzornu integraciju koja im je uistinu značajna za razvoj, pa moraju ići u Zagreb, gdje je lista čekanja jako duga, navodi udruga.

Predsjednica Udruge Snježana Čop poziva građane da zastanu na njihovom štandu i kupe nekome ili sebi lijep dar i pomognu tako onima kojima je pomoć potrebna da se prikupi ukupno 150.000 kuna, te podsjeća da je u akciji za Uskrs već prikupljeno 24.315 kuna.

Tajnica Udruge Marija Grgas, majka četverogodišnjakinje, u priopćenju navodi kako su prognoze bile da njena kćer sigurno neće nikada prohodati, a ona sada spretno hoda i trči, što se ne bi dogodilo da nije redovito išla na terapiju u "senzorni kabinet" u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama na zagrebačkom Goljaku.

U priopćenju se navodi i da djeca koja imaju poremećaj senzorne integracije moraju

uskladiti razne psihomotoričke nivoe tijela i svijesti da bi mogli progovoriti, prohodati ili percipirati svijet oko sebe, a mnogi roditelji, pa ni mnogi liječnici, koji vrlo dobro razumiju moto "prve tri su najvažnije" nisu toj djeci u mogućnosti ponuditi pravu terapiju ni u prve tri godine života, a ni kasnije.

Karlovačka Udruga Zvončići, članica Nacionalne udruge za autizam, prodaje na štandu knjige i slikovnice koje su im donirali Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić", dječji vrtići, škole i građani, a donacije u knjigama i novcu se primaju i dalje na samom štandu ili preko kontakata s internetske stranice. Svjetiljke su donacija karlovačkog Baumaxa, koji redovito pomaže Udrugu Zvončići.

(Hina) xvhor ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙