FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcija čišćenja zagrebačkih jezera Savica u subotu

Autor: mbuj
ZAGREB, 11. listopada 2012. (Hina) - Jezera Savica, jedino preostalo prirodno močvarno područja u Zagrebu i okolici, u subotu, 13. listopada čistit će ronioci kluba AdriatiCro, ribiči, djeca, izviđači, branitelji i sportaši.

Grad Zagreb je prihvatio pokroviteljstvo i pružio sveobuhvatnu potporu u realizaciji projekta, priopćio je danas Ronilački klub AdriatiCro koji organizira akciju.

Navode kako je zagrebačka Gradska skupština 1991. jezera Savica proglasila spomenikom prirode te kao zaštićeni krajolik postaju rezervat ptica, riba i drugih vodenih životinja te okolnog raslinja. Područje se proteže na 45 hektara i na njemu obitava 186 vrsta ptica, od kojih se 50 vrsta tu i gnijezdi, a 76 vrsta su zaštićene. Na Savici obitavaju i 24 zaštićene vrste sisavaca, među kojima i strogo zaštićeni šišmiša, te zaštićene vrste gmazova, vodozemaca i kukaca.

"Sve to, a posebno saznanje kako Zagrepčani ne znaju da imaju takav ornitološki biser u svom gradu, potaknulo nas je da napravimo ekološko-edukativnu akciju čišćenja jezera Savica", ističe AdriatiCro.

Akcija će početi na Velikom jezeru kod Športsko-ribolovnog društva Pešćenice u 10 sati.

(Hina) pp/xbma yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙