FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U subotu akcija uoči Svjetskog dana moždanog udara

Autor: lbak
ZAGREB, 22. listopada 2012. (Hina) - Uoči Svjetskog dana moždanog udara 29. listopada i u sklopu svjetske kampanje "Zašto me se tiče...", na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu održat će se u subotu javnozdravstvena akcija radi upoznavanja i senzibiliziranja javnosti o čimbenicima rizika te podizanju razine svijesti o prevenciji te bolesti.

U akciji, koju organiziraju Hrvatsko društvo za prevenciju moždanog udara, zagrebački Gradski ured za zdravstvo i branitelje i KBC Sestre milosrdnice, Klinika za neurologiju, bit će organizirano besplatno mjerenje krvnog tlaka, razgovor s liječnicima Savjetovališta za prevenciju moždanog udara, izračunavanje rizika od te bolesti te dijeljenje letaka i informativnog materijala.

Akcijom se želi upoznati šira javnost sa sve većom opasnosti od moždanog udara, senzibilizirati je o čimbenicima rizika te podići razinu svijesti o prevenciji te bolesti, stoji u današnjem priopćenju Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje.

Svake godine 15 miljuna ljudi diljem svijeta doživi moždani udar, a od posljedica te bolesti umre ih gotovo šest milijuna. Svake dvije sekunde netko doživi moždani udar, a svakih šest sekunda jedna osoba od njega umre, ističe se u priopćenju te dodaje da će jedna od šest osoba u dobi od 15 do 60 godina doživjeti moždani udar.

(Hina) pp/xlbak ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙