FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 12. listopada 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

RIM

Silvio Berlusconi je spreman prodati 30 posto nogometnog kluba Milan obitelji Al Thani iz Katara koja već posjeduje Paris SG, piše u petak "Gazzetta dello sport".

"Arapski Milan", naslov je u talijanskom sportskom dnevniku na čijoj je naslovnici fotomontaža Silvia Berlusconija s crveno-bijelom tradicionalnom maramom. Vlasnik kluba "rossonero" već 26 godina namjerava prodati trećinu kluba za oko 250 milijuna eura kako bi pronašao svježa sredstva i spriječio odlazak najboljih nogometaša, štio su ovo ljeto učinili Zlatan Ibrahimović i Thiago Silva.

Milanov najveći rival Inter također traži nova sredstva i u pregovorima je s kineskom tvrtkom China Railway Construction Corp.

SEUL

Britanac Lewis Hamilton u McLarenu imao je najbolje vrijeme u petak na prvom slobodnom treningu za VN Južne Koreje, 16. utrci ove sezone, na stazi Yeongam, južno od Seula, dok je na drugom treningu najbrži bio Nijemac Sebastian Vettel u Red Bullu.

Hamilton, svjetski prvak iz 2008., odvozio je najbolje vrijeme 1:.39.148 u zadnjim minutama treninga i ostavio iza sebe s tri desetinke zaostatka Španjolca Fernanda Alonsa u Ferrariju, vodećeg u ukupnom poretku s četiri boda ispred Nijemca Sebastiana Vettela u Red Bullu.

Treći je na prvom treningu bio Australac Mark Webber u Red Bullu.

Na drugom treningu iza Vettela se našao Webber, a treći je bio Alonso.

PEKING

Košarkaši Miami Heata su u pripremnoj utakmici za novu sezonu NBA u Pekingu pobijedili Los Angeles Clipperse 94:80.

U Oaklandu je momčad Golden State Warriors bila bolja od izraelskog Maccabi Haife s rezultatom 108:100, a igrači New York Knicksa su u gostima nadigrali Washington Wizardse sa 108:101. a Steve Novak je s 21 košem bio najučinkovitiji igrač utakmice .

Momčad Philadelphia 76ers-a je u Orlandu pobijedila Magic sa 102:95, a Jrueu Holidayu su bile potrebne samo 20 minute igre da bude najučinkovitiji sa 27 postignutim pogotkom. Košarkaši New Orleans Hornets su na domaćem terenu bili bolji s rezultatom 90:87 od Charlotte Bobcatsa.

ZAGREB

Osim košarkaša Cedevite ove sezone u elitnom razredu europske košarke nastupa još 15 hrvatskih košarkaša, a prve večeri nastupila su devetorica. najbolju predstavu pružio je Krunoslav Simon postigavši 19 koševa za Unicaju koja je kod kuće izgubila od Maccabi Tel Aviva.

Marko Popović je u pobjedi Žalgirisa protiv Cedevite zabio 15 koševa, dok Mario Delaš dodao pet koševa uz tri skoka.

Lietuvos Rytas se odlično držao protiv CSKA u Moskvi u dvoboju skupine D, no na koncu su Rusi slavili 75:73. Leon Radošević je za Lietuvos zabio 10 koševa uz pet skokova, dvije ukradene lopte i jednu asistenciju.

Fenerbahče je u susretu A skupine pobijedio ruski Himki 92:80. Za Fener je nastupio Bojan Bogdanović koji je za 14 minuta zabio četiri koša. U redovima ruskog sastava najbolju predstavu pružio je Zoran Planinić sa 17 koševa i šest skokova, dok je Krešimir Lončar ubacio 11 koševa uz tri skoka.

U drugom dvoboju iz skupine Union Olimpija je na gostovanju pobijedila Cantu 84:71, a Dražen Bubnić je za slovenski sastav zabio osam koševa.

Unicaja je u skupini B kod kuće izgubila od Maccabi Tel Aviva 80:85. Krunoslav Simon je zabio 19, a Luka Žorić jedan koš za domaćine.

Ante Tomić (Barcelona), Stanko Barać (Efes), Roko Leni Ukić (Panathinaikos), Damir Markota (Bešiktaš), Rok Stipčević (Armani), Mario Kasun (Siena) igrat će sutra.

MALMO

U prijateljskom susretu igranom u Malmou nogometna reprezentacija Brazila je pobijedila Irak 6:0.

Golove za 'selecao' zabili su Oscar (22, 26), Kaka (48), Hulk (56), Neymar (76) i Lucas (80). Brazil nije imao milosti prema Iračanima premda iračku vrstu vodi brazilska legenda Zico, a njegom prvi asistent je Edu.

Bila je to peta uzastopna pobjeda Brazila koji je u tih pet susreta zabio čak 20 golova. Za Brazil je nakon dvije godine pauze nastupio veznjak Real Madrida Kaka.

GLASGOW

Posrnuli škotski nogometni velikan Glasgow Rangers koji je nakon bankrota i stečaja izbačen u četvrtu ligu, izlazi na Londonsku burzu čime planira zaraditi oko 25 milijuna eura.

"Sredstva sa burze bit će iskorištena za pojačanja i razvoj kluba, kao i ulaganje u novi kapital. Naš cilj je klubu vratiti staru slavu i osigurati efikasno i profitabilno funkcioniranje," rekao je izvršni direktor Charles Green.

Rangers je u veljači proglasio bankrot i otišao je u stečaj zbog 140 milijuna eura duga pa klub sada prolazi proces reorganizacije. Na sastanku u srpnju ove godine 25 od 30 klubova koji čine Škotsku nogometnu ligu (SPL) glasovalo je za izbacivanje Rangersa u četvrtu ligu, najniži rang u kojemu se igra profesionalni nogomet u Škotskoj. To znači da će Rangers najmanje tri sezone izbivati iz 'elitnog razreda' u kojem je neprestano boravio od osnivanja 1890. godine. Glasgow Rangers je rekorder po broju nacionalnih titula s 54 osvojena naslova prvaka.

SCHAFFHAUSEN

U susretu trećeg kola D skupine rukometne Lige prvaka Croatia osiguranje Zagreb je u švicarskom Schaffhausenu pred 2.300 gledatelja izgubio od Kadetten Schaffhausen 27:28 (15:16) primivši odlučujući pogodak u posljednjim trenucima susreta. Bio je to prvi poraz hrvatskog prvaka nakon što je u prva dva kola upisao pobjedu i remi.

Bila je to čudna utakmica s velikim oscilacijama hrvatskog sastava. CO Zagreb je dobro otvorio utakmicu, no potom je sredinom prvog poluvremena pao što su Švicarci iskoristili pobjegavši na plus sedam (14:7). U završnici prvog dijela Zagreb se probudio i serijom 8:1 stigao na samo gol zaostatka. U drugom dijelu hrvatski sastav je izjednačio (16:16) i potom ponovo stao. Serijom 6:1 Schaffhausen je u 43. minuti stigao na plus pet (22:17), no Zagreb se još jednom vratio. Nizom 4:0 smanjio je na 22:21 i imao priliku za izjednačenje, no Zlatko Horvat je promašio kontru.

Deset minuta prije kraja utakmice domaćin je još jednom stvorio osjetnu prednost (25:22), imao je i sedmerac za plus četiri i priliku za rješavanje pitanja pobjednika, no Mario Kelentrić je obranio sedmerac i tako produžio nadu. Šest minuta prije kraja utakmice Zagreb je imao i dva igrača manje, ali domaćin niti to nije iskoristio, već je Luka Stepančić smanjio na 25:24.

U posljednje četiri minute gledali smo pravu dramu. Stepančić je u 57. minuti zabio drugi gol u nizu za 26:26, i tek treće izjednačenje na utakmici nakon 2:2 i 16:16. Zagreb je mogao i voditi, no Marko Matić je loše reagirao u napadu, što su domaćini iskoristili za kontru i novo vodstvo (27:26). Zlatko Horvat je minutu prije kraja uzvratio za 27:27 nakon čega je Schaffhausen imao posljednji napad za pobjedu. Nažalost, Christian Dissinger je golom u posljednjoj sekundi donio veliku radost domaćinima i prvu pobjedu.

Najefikasniji igrači u redovima hrvatskog prvaka bili su Marino Marić sa devet, Zlatko Horvat sa sedam, te Josip Valčić s pet golova, dok je Mario Kelentrić sakupio devet obrana. U švicarskim redovima istaknuli su se Christian Dissinger sa šest golova, te vratara Arunas Vaskevicius sa 10 obrana.

Preostale dvije utakmice iz skupine na rasporedu su ovoga vikenda. Barcelona u subotu dočekje Dinamo Minsk, dok je u nedjelju na rasporedu utakmica Pick Szeged - Fuchse Berlin.

Na ljestvici vodi Barcelona sa četiri boda, CO Zagreb ima tri boda, Pick Szeged, Fuche Berlin i Kadetten Schaffhausen po dva boda, a n začelju je Dinamo s jednim bodom.

SKOPLJE

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u Skoplju na stadionu Filip II. posljednji trening uoči sutrašnjeg ogleda protiv Makedonije u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2014. godine.

'Vatreni' su isprobali travnjak, te odradili lakši trening što je već rutina dan uoči utakmica. Novinarima je trening bio otvoren samo prvih 15 minuta nakon čega su udaljeni sa stadiona.

"Došli smo po pobjedu, jer smatram kako smo bolji," naglasio je hrvatski izbornik Igor Štimac, te dodao: "Raduje nas atmosfera i pun stadion koji nas očekuju". Štimac nije želio priopćiti sastav, tek je dodao kako još nije odlučio tko će istrčati na travnjak.

Utakmica između Makedonije i Hrvatske je na rasporedu u petak u 20.30 sati na stadionu Filip II. u Skoplju. Nakon dva odigrana kola Hrvatska, Belgija i Srbija vode na ljestvici sa po četiri boda, Škotska ima dva boda, Makedonija jedan, a Wales je na začelju bez boda.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙