FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Narudžbe u talijanskoj industriji neočekivano porasle u srpnju

Autor: mkuz
RIM, 20. rujna 2012. (Hina/AFP) - Narudžbe u talijanskoj industriji porasle su u srpnju u odnosu na prethodni mjesec, izvijestio je u četvrtak talijanski statistički ured ISTAT, iznenadivši ekonomiste koji su očekivali njihov pad.

Sezonski prilagođene industrijske narudžbe uvećane su u srpnju za 2,9 posto, suprotno očekivanjima ekonomista koji su predviđali njihov 0,3-postotni pad. Pritom su domaće narudžbe porasle 2,3 posto a inozemne čak 3,7 posto u odnosu na prethodni mjesec.

Na godišnjoj su razini ukupne narudžbe u srpnju potonule 4,9 posto, pritisnute 10,1-postotnim padom domaće potražnje. Narudžbe s inozemnih tržišta uvećane su pak 3,4 posto.

U razdoblju od siječnja do srpnja nove su se narudžbe strmoglavile 10,2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pokazali su podaci ISTAT-a.

Promet talijanskog industrijskog sektora porastao je pak u srpnju 1,2 posto u odnosu na prethodni mjesec, pokazuju sezonski prilagođeni podaci. Pritom je na domaćem tržištu porastao 0,3 posto, a na inozemnom tri posto.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙