FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Domaća potražnja poduprla rast narudžbi u njemačkoj industriji

Autor: vmom
BERLIN, 6. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Njemačka industrija u srpnju je zabilježila rast narudžbi od 0,5 posto u odnosu na prethodni mjesec, poglavito zahvaljujući snažnom rastu domaćih narudžbi, pokazali su u četvrtak najnoviji podaci njemačkog ministarstva gospodarstva.

Domaće narudžbe uvećane su 1,0 posto na mjesečnoj razini, a inozemne za 0,1 posto, unatoč 0,6-postotnom padu narudžbi iz eurozone.

Takvi podaci bude nadu da bi domaća potražnja mogla poduprijeti najveće europsko gospodarstvo za vrijeme dužničke krize u eurozoni čiji kraj se zasad ne nazire.

Rast narudžbi, usklađenih sa sezonske čimbenike i inflaciju, nadmašio je očekivanja ekonomista iz Reutersove ankete. Njih 41 u prosjeku su očekivali rast od 0,2 posto.

Ministarstvo gospodarstva priopćilo je da su narudžbe općenito ostale stabilne, dodajući kako je desezonirani obujam velikih narudžbi u srpnju bio gotovo na razini prosjeka u prvoj polovini godine unatoč kolebljivom raspoloženju.

Ministarstvo je ujedno revidiralo podatke o narudžbama u lipnju, prema kojima je njihov pad iznosio 1,6 posto, nasuprot prvotno procijenjenih 1,7 posto.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙