FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Industrijska proizvodnja dodatno smanjena u srpnju u Italiji

Autor: vmom
ZAGREB/RIM, 12. rujna 2012. (Hina) - Industrijska proizvodnja u Italiji u srpnju je pala za 0,2 posto u odnosu na mjesec ranije, pokazuju u srijedu desezonirani podaci talijanskog statističkog ureda Istata.

Time je pad industrijske proizvodnje u trećem najvećem gospodarstvu eurozone nastavljen, no znatno je ublažen na mjesečnoj razini, budući da je u lipnju iznosio revidiranih 1,3 posto, nasuprot prvotno objavljenih 1,4 posto, objavio je Istat na službenoj internetskoj stranici.

U tromjesečnom razdoblju, uključujući srpanj, industrijska proizvodnja smanjena je za 1,2 posto u usporedbi s prethodna tri mjeseca, pokazalo je najnovije izvješće.

U usporedbi s istim razdobljem lani, kalendarski prilagođena industrijska proizvodnja u srpnju je smanjena za 7,3 posto. U prvih sedam ovogodišnjih mjeseci pala je za sedam posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, pokazuju podaci statističkog ureda.

O produbljenoj recesiji u talijanskom gospodarstvu svjedoči i najnovije izvješće Istata o padu sezonski i kalendarski prilagođenog bruto domaćeg proizvoda (BDP) koji je bio veći nego što se prvotno procijenilo.

Aktivnosti u talijanskom gospodarstvu pale su u drugom tromjesečju za 0,8 posto u odnosu na tromjesečje prije, a na godišnjoj razini za 2,6 posto, pri čemu je velik uteg aktivnostima bila slaba domaća potražnja, objavio je Istat početkom tjedna. Ujedno je revidirao prvotne procjene za 0,1 postotni bod.

Italija je u recesiji od sredine prošle godine, a vodeći pokazatelji upućuju na zaključak da oporavak vjerojatno ne treba očekivati prije sredine iduće godine.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙