FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 4. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je kako, unatoč realnim poteškoćama, nije zadovoljan što se u ovoj godini očekuje stagnacija BDP-a, odnosno nulta stopu BDP-a, te istaknuo kako od vlade očekuje veći angažman i veću brzinu u donošenju odluka. To je realnost, iako s tim sasvim sigurno nismo zadovoljni, kao što ni sama vlada nije zadovoljna, rekao je sinoć predsjednik Josipović u Dnevniku Nove TV, u povodu objave vladinih projekcija gospodarskog rasta u 2012. Vladi je preporučio puno veći angažman i veću brzinu u donošenju odluka, jer javnost, istaknuo je, ima pravo do kraja inzistirati na svim predizbornim obećanjima, unatoč tomu što su okolnosti teže nego što je vlada očekivala. "Moramo znati da su, s jedne strane, očekivanja građana bila puno veća, pa i obećanja su bila puno veća, nego što je sada ta nula", podsjeća predsjednik. Vezano uz objavu liste poreznih dužnika, predsjednik je ocijenio kako će taj vladin potez imati smisla samo ako nakon njega bude uslijedila "odlučna i čvrsta akcija naplate poreznog duga". U suprotnom, sve skupa će biti uzalud, poručio je Josipović.

SPLIT - Očevidom je utvrđeno da je požar, a zatim i eksploziju, u obiteljskoj kući u Vinišću kod Trogira, u kojoj je u četvrtak poginuo maloljetnik, izazvalo iskrenje električnog uređaja u blizini zapaljive tekućine. Vještačenjem se tek treba utvrditi koji je uređaj prouzročio iskrenje te koja je zapaljiva tekućina izazvala požar i eksploziju, rečeno je u policiji u kojoj opovrgavaju prethodna nagađanja o pretakanju goriva i paljenju cigarete kao mogućim uzročnicima. Požar je u ljetnoj kuhinji u Vinišću izbio oko 16,30 sati nakon čega je eksplodiralo nekoliko manjih boca koje su bile pod tlakom, a vatra se potom ubrzo proširila po cijeloj kuhinji na mjestu usmrtivši 16- godišnjaka.

BROD NA KUPI - Muzej lovstva, šumarstva i ribolova otvoren je sinoć u prostoru kaštela Zrinskih u Brodu na Kupi, u Gorskom kotaru. Stalni izložbeni postav će činiti izlošci vezani uz tematiku lovstva, šumarstva i ribolova goranskog područja, a hodnik dvorca, u kojem je smješten muzej, namijenjen je predstavljanju povijesne priče o dvorcu i njegovim vladarima. Ovaj muzej je zajednički projekt Primorsko-goranske županije, grada Delnica, Ministarstva kulture i Hrvatskih šuma. Ukupna vrijednost je 8,3 milijuna kuna, od čega su Primorsko-goranska županija i grad Delnice sudjelovale s iznosima od 4 milijuna, Ministarstvo kulture s 200.000, a Hrvatske šume sa 125.000 kuna. Projektu se s donacijama priključio Lovački savez Primorsko-goranske županije te drugi donatori.

DUBROVNIK - Euripidova tragedija "Medeja", drugi premijerni dramski naslov 63. dubrovačkih ljetnih igara, izveden je sinoć na Lovrijencu, u režiji Tomaža Pandura i u suradnji sa zagrebačkim Hrvatskim narodnim kazalištem (HNK). Tekst je adaptirao Darko Lukić, dramaturg je Livija Pandur, a kostimografkinja Danica Dedijer. Scenografija je djelo hrvatsko-austrijskog dizajnerskog kolektiva "Numen", a glazbu potpisuje slovenski duo "Silence". Festivalski dramski ansambl predvodi Alma Prica kao Medeja. Predstava će se na Lovrijencu odigrati još 4., 5., 6., i 7. kolovoza. Nakon gostovanja, od 11. do 13. rujna, na Ljubljanskom festivalu, predstava će zaigrati i na pozornici HNK u Zagrebu.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙