FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati:

Autor: nles
ZAGREB, 17. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Ministar financija Slavko Linić odbacio je jučer mogućnost smanjenja PDV-a na hranu u ovom trenutku jer to za ovogodišnji proračun "nije realno", te je upozorio kada bi se to učinilo u proračunu za iduću godinu da bi tada moralo doći do novih rezanja. Kad govorimo o proračunu za 2013., kad bismo išli na smanjenje PDV-a za hranu, tada bimo morali utvrditi nova rezanja čime bi došla u pitanje politika za plaće i mirovine jer je jedan posto PDV-a odmah dvije milijarde kuna, rekao je Linić u intervjuu za Dnevnik Nove TV. "Rade se analize, ali uvijek je pitanje gdje naći razliku, a ona se može naći samo u daljnjim rezovima", dodao je. Napomenuo je i kako ne vjeruje da će se ići na međustope do kraja mandata. Na pitanje mogu li se radnicima Dine na Krku, koji su danas na sat vremena blokirali cestu prema Krčkom mostu, isplatiti plaće mimo stečaja, Linić je odgovorio niječno. "Tek kad otvorimo stečaj, vlada može osigurati šest plaća. Predugo smo čekali na domaće i na strane investitore. Vlada je sve učinila da najprije povuče novac za isplatu plaća, no invesitori su neodlučni. Očito da bez stečaja nema isplata plaća", kazao je. Najavio je da će Ministarstvo financija sutra posljednji put vidjeti ima li odgovora od investitora. "Ako ga ne bude - otvaramo stečaj", rekao je. Linić je ustvrdio da ne bi trebalo biti promjene u kreditnom rejtingu zbog politike koju provodi vlada kad se najesen bude drugi puta ocjenjivao kreditini rejting.

TROGIR - Muškarac u dobi od 37 godina teško je ozlijeđen i život mu je u opasnosti nakon što ga je jučer popodne u Trogiru nožem napao 59-godišnjak kojeg je policija uhitila, doznaje se iz splitske policije. Napad se dogodio u centru Trogira u 16,30 sati. Policija za sada ne želi govoriti o pojedinostima slučaja, a pretpostavlja se da je do obračuna došlo nakon svađe oko parkinga. U Kliničkom bolničkom centru Split doznaje se kako je 37-godišnjak zadobio teške i po život opasne ozljede zbog kojih je zaprimljen na Jedinicu intezivnog liječenja gdje mu se liječnici bore za život.

ZAGREB - Na području Dugobaba u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje je požar zahvatio 20 hektara makije, s vatrom se i dalje bore vatrogasne snage iz zraka te 35 vatrogasaca i devet vozila, a zatražena je pomoć i u gašenju požara na području Panja – Hrvace gdje gori trava i nisko rastlinje, izvijestilo je Vatrogasno operativno središte Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Divuljama. Šibensko-kninska županija zatražila je pomoć u gašenju požara na području Kistanja. Ondje je požarom zahvaćeno oko četiri hektara trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju sudjeluju županijske vatrogasne snage, a požar iz zraka gase zračne snage. U Zadarskoj županiji na području Galovca, kod zaseoka Tokići, gori gusta makija i šuma. Požar gase zemaljske vatrogasne snage, a na požarište su upućene i zračne snage. Gašenje je u tijeku.

DUBROVNIK - Zbog krijumčarenja gotovo 25 kilograma heroina visoke čistoće, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska pritvorila je dvoje albanskih državljana koji su drogu prevozili u osobnom automobilu, a otkriveni su preksinoć na graničnom prijelazu Karasovići između Hrvatske i Crne Gore. Riječ je o najvećoj zaplijeni heroina na području te policijske uprave. Zaplijenjeni heroin visoke je čistoće, a njegova tržišna vrijednost procjenjuje se na 4,65 milijuna kuna, dok bi u uličnoj preprodaji dosegla iznos od oko 10 milijuna kuna. Droga je otkrivena u osobnom vozilu marke citroen talijanskih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 27-godišnjakinja, dok se kao putnik u vozilu nalazio 23-godišnjak, oboje državljani Albanije, priopćila je PU dubrovačko-neretvanska.

ZAGREB - Na 6. Vukovar film festivalu od 22. do 26. kolovoza prikazat će se 43 filma na šest mjesta, a publika će, osim novog filma Woodyja Allena "Rimu s ljubavlju", moći vidjeti i nagrađene filmove s festivala u Berlinu i Cannesu, najavljeno je jučer na konferenciji za novinare. "Trudimo se da idemo na kvalitetu, a ne na kvantitetu, zato imamo 43 filma, a ne sto", istaknuo je direktor festivala Igor Rakonić predstavljajući program te dodao kako je svaki film pomno odabran. U glavnome natjecateljskom programu dugometražnih igranih filmova prikazat će se rumunjski film Cristiana Mungiua "Iza brda", mađarski film Benedeka Fliegaufa "Samo vjetar", njemački film Christiana Petzolda "Barbara", češki film Zdeneka Jiraskog "Pupoljci" te film Branka Schmidta "Ljudožder vegetarijanac". Rumunjska drama Tudora Giurgiua "Superman, Spiderman ili Batman" te njemački film Philippa Kaessbohrera "Armadingen" bit će prikazani u kategoriji kratkometražnih igranih filmova.

DUBROVNIK - U okviru Glazbenog dijela programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara sinoć je u Atriju Kneževa dvora koncert održao Dubrovački simfonijski orkestar. Kao solisti nastupili su Đuro Tikvica na glasoviru i Marin Maras na violini, a orkestrom je ravnao Johannes Klumpp. Bio je to drugi nastup Dubrovačkog simfonijskog orkestra na ovogodišnjim Dubrovačkim ljetnim igrama, a izvedena su djela Sorkočevića, Beethovena, Mozarta i Haydna. Đuro Tikvica dubrovački je pijanist međunarodnog ugleda i dobitnik nagrade "Orlando", Marin Maras mladi violinist iza kojega su brojni uspješni nastupi u Hrvatskoj i inozestvu, a dirigent Johaness Klumpp jedan je od najboljih dirigenata mlađe nejmačke generacije koji se na Dubrovačkim ljetnim igrama predstavio prvi put prošle godine.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙