FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: ddad
ZAGREB, 7. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

PULA - Predsjedništvo IDS-a danas je na sjednici u Puli raspravljalo o trenutačnome političkom stanju, posebice o tri bitne teme za Istru - izgradnji Termoelektrane Plomin 3, o turističkome, šumskome i poljoprivrednom zemljištu te o programu rada koalicije s naglaskom na decentralizaciju, priopćio je IDS. Odlučeno je da se zbog važnosti i složenosti tih tema sljedećeg tjedna sazovu tematske sjednice predsjedništva IDS-a nakon kojih će ta stranka donijeti konkretne zaključke i mjere. Na sjednici je bilo riječi i o kadrovskim promjenama u državnim institucijama u Istarskoj županiji te o prijedlogu da se neki članovi vrate u stranku i o uključivanju novih članova, navodi IDS u priopćenju za javnost.

VIROVITICA - Vijećnica Hrvatske stranke pravne države u Gradskom vijeću Virovitice Vesna Hercigonja podnijela je neopozivu ostavku na tu dužnost zbog poreznog duga i objavljivanja njenog imena na popisu Porezne uprave, izjavio je danas na konferenciji za novinare u Virovitici predsjednik te stranke Siniša Prpić. Hercigonjin dug nastao u knjigovodstvenom servisu koji vodi iznosi 529.899,34 kuna. Kako je napisala u izjavi koju je uputila stranci, dio duga uredno otplaćuje od 2006. godine putem ovrha na plaću, a za ostatak duga se spori s Ministarstvom financija. Pred novinare, zbog bolesti, nije došla. „U Hrvatskoj stranci pravne države držimo da smo pred zakonom svi isti i ovakav čin kakav je napravila Vesna Hercigonja preporučamo svima koji su u sličnoj situaciji, posebice virovitičkom gradonačelniku Ivici Kirinu koji je bio optužen u aferi Fimi media“, rekao je Siniša Prpić.

ZAGREB - Letači spašavatelji Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) uspjele su nakon jednosatne akcije izvući ozlijeđenu žensku osobu s Dinare, priopćeno je danas iz MORH-a. Oko 16,20 sati, ozlijeđena žena je izvučena s Dinare, unesrećena je zbrinuta i prebačena je u splitsku bolnicu. Riječ je o, kako se navodi na mrežnim stranicama HGSS-a, pastirici koja je slomila nogu na Dinari iznad mjesta Uništa. S njom se nalazio suprug koji je i dojavio o nesreći.

ZAGREB - Rad zagrebačke tekstilne umjetnice Željke Kovačić, jedine koja se u Hrvatskoj bavi tehnikom umjetničkog quilta koja se koristi tradicionalnim tehnikama u izradi umjetničkih predmeta, izabran je za dvije izložbe koje će se od kolovoza do listopada održati na Tajvanu.

Rad Željke Kovačić "Podvodni koncert za šah" jedan je od 292 rada kojima će se na "Taiwan International Quilt Exhibition" od 11. kolovoza do 9. rujna u Tainanu te od 22. rujna do 28. listopada u kulturnom centru u Taichungu predstaviti 207 umjetnika iz 22 zemlje svijeta.

Željka Kovačić radi već 20 godina i sudjelovala je na mnogobrojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Dva njezina quilta prodana su na dražbi u aukcijskoj kući Sotheby'su u Frankfurtu.

(Hina) xdd ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙