FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: imli
ZAGREB, 8. srpnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12,30 sati.

KAUNAS - Hrvatska muška košarkaška reprezentacija do 17 godina nije se uspjela plasirati u finale Svjetskog prvenstva koje se održava u Kaunasu, bolji od naših mladih košarkaša u polufinalu su bili Australci sa 83-71 (21-24, 21-11, 24-16, 17-20).

U sastavu Hrvatske najbolji su bili Mario Hezonja sa 28 koševa i sedam skokova, te Marko Arapović sa 17 ubačaja i šest skokova, dok su Australiju predvodili Mirko Đerić sa 21 i Dante Exum sa 18 poena.Našim igračima ovo je bio prvi poraz na prvenstvu nakon šest pobjeda. Hrvatska će u nedjelju u susretu za treće mjesto igrati protiv Španjolske koja je u drugom polufinalu izgubila od SAD-a sa 66-95.Hrvatska i Španjolska igrale su već u skupini i naši su igrači bili uspješniji sa 73-68.

BERN - Ukrajinski boksač Vladimir Kličko (36) po 12. je put zaredom uspješno obranio naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji nokautiravši u šestoj rundi Amerikanca Tonyja Thompsona u meču održanom u Bernu. Vladimiru Kličku ovo je bila 61. profesionalna borba i 58. pobjeda. Mlađi brat Kličko ovom je pobjedom zadržao pojaseve po verzijama Super WBA, IBF, WBO, IBO i The Ring. Jedini naslov kojega nema je onaj po verziji WBC kojega drži stariji brat Kličko, Vitalij.

LONDON - Britanac Jonathan Marray i Danac Frederik Nielsen senzacionalni su pobjednici Wimbledona u konkurenciji muških parova, dvojac koji je dobio pozivnicu organizatora za nastup je u dramatičnom finalu svladao Šveđanina Roberta Lindstedta i Rumunja Horiju Tecaua sa 4-6, 6-4, 7-6 (5), 6-7 (5), 6-3.Marray (31) do ovogodišnjeg Wimbledona nikada nije uspio proći dalje od 3. kola u konkurenciji parova na niti jednom "Grand Slamu", dok je Nielsenu (29) ovo bio tek drugi "Grand Slam" u životu. Zanimljivo, Marray i Nielsen čak nikada nisu odigrali zajedno niti jedan turnir iz ATP serije.

CARACAS - Košarkaši Rusije i Litve plasirali su se na OI u Londonu nakon što su polufinalu kvalifikacijskog turnira u Venezueli bili bolji od Nigerije i Dominikanske Republike. Rusija je u polufinalu pobijedila Nigeriju sa 85-77, a Litva je svladala Dominikansku Republiku sa 109-83. Treći putnik za London bit će pobjednik susreta između Nigerije i Dominikanske Republike. Na olimpijskom turniru u Londonu Rusija i Litva igrat će u skupini A, zajedno sa SAD-om, Argentinom, Francuskom i Tunisom. Pobjednik susreta između Nigerije i Dominikanske Republike bit će skupini B, gdje su još Španjolska, Brazil, Australija, Kina i Velika Britanija.

LAS VEGAS - Izbornik američke košarkaške reprezentacije Mike Krzyzewski objavio je popis 12 igrača koji će nastupiti na OI u Londonu. Unatoč brojnim otkazima ljubitelji košarke ipak će u Londonu moći gledati najveće zvijezde NBA lige, Kobea Bryanta, Kevina Duranta, te LeBrona Jamesa. Izbornik Krzyzewski je na popis putnika za London uvrstio Russella Westbrooka, Jamesa Hardena, Kevina Duranta (Oklahoma City Thunder), Chrisa Paula, Blakea Griffina (LA Clippers), Carmela Anthonyja, Tysona Chandlera (New York Knicks), Kobea Bryanta (LA Lakers), Andrea Iguodalu (Philadelphia 76ers), LeBrona Jamesa (Miami Heat), Kevina Lovea (Minnesota Timberwolves) i Derona Williamsa (Brooklyn Nets). Zbog ozljeda nastup za reprezentanciju SAD otkazali su Chris Bosh, Dwyane Wade (Miami Heat), Derrick Rose (Chicago Bulls), Dwight Howard (Orlando Magic), LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers), Lamar Odom i Chauncey Billups (LA Clippers), a za vrijeme priprema otpao je prvi izbor "drafta" Anthony Davis (New Orleans Hornets).

BARCELONA - Veznjak Seydou Keita (32) napušta Barcelonu, a karijeru bi trebao nastaviti u kineskom nogometnom prvoligašu Dalian Aerbinu, objavili su španjolski mediji. Keita je došao u Barcu 2008. godine iz Seville, a sa katalonskim klubom je osvojio 14 trofeja. Prošle sezone imao je skromnu minutažu, pa se odlučio nastaviti karijeru u Kini. Tijekom karijere igrao je još i za Marseille, Lorient i Lens.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙