FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 7. srpnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

LONDON - Amerikanka Serena Williams po peti je put u karijeri osvojila najveći svjetski teniski turnir, Wimbledon. Ona je u finalu svladala Poljakinju Agnieszku Radwansku sa 6-1, 5-7, 6-2. Prije ove godine Serena je osvajala Wimbledon 2002., 2003., 2009. i 2010. godine. Ukupno je ovo 14. "Grand Slam" naslov za 30-godišnju Amerikanku.

Radwanskoj je nastup u wimbledonskom finalu bio prvi finale na nekom "Grand Slam" turniru, a pobjedom je mogla preuzeti prvo mjesto na novoj WTA ljestvici u ponedjeljak. Ovako će "broj 1" ponovno biti Bjeloruskinja Viktrorija Azarenka, koja je svoj nastup u Wimbledonu okončala porazom od Serene Williams u polufinalu.

LONDON - Hrvatska tenisačica Ana Konjuh plasirala se u finale turnira ženskih parova za juniorke u Wimbledonu, ona je s partnericom Švicarskom Belindom Benčić u polufinalu svladala druge nositeljice Ruskinje Dariju Gavrilovu i Elinu Svitolinu sa 5-7, 6-3, 6-1. U nedjeljnom finalu Konjuh i Benčić će igrati protiv prvih nositeljica Kanađanke Eugenie Bouchard i Amerikanke Taylor Townsend.

UMAG - U subotu je u Umagu obavljen ždrijeb glavnog turnira 23. izdanja teniskog ATP Croatia Opena. Tako je odlučeno da će Ivan Dodig u 1. kolu igrati protiv petog nositelja, Argentinca Carlosa Berlocqa, Antonio Veić je za suparnika dobio Slovenca Blaža Kavčiča, dok će Mate Pavić, koji je dobio pozivnicu organizatora za nastup u glavnom turniru, igrati protiv osmog nositelja i pobjednika Umaga iz 2010. godine, Španjolca Juana Carlosa Ferrera. Naš najbolji igrač Marin Čilić je kao drugi nositelj slobodan u prvom kolu.

UMAG - Samo jedan od sedmorice hrvatskih tenisača uspio se probiti u 2. kolo kvalifikacija na ATP turniru Croatia Open u Umagu. Marin Bradarić je u 1. kolu kvalifikacija svladao Argentinca Matiasa Castra sa 6-1, 6-2, a sljedeći suparnik bit će mu Španjolac Adrian Menendez-Maceiras. Marcel Ružić izgubio je od prvog nositelja kvalifikacija, Talijana Mattea Viole sa 0-6, 2-6, Filip Veger od Srbina Dušana Lajovića sa 1-6, 2-6, Lovro Zovko od Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine sa 3-6, 4-6, Filip Serdarušić od Austrijanca Bastiana Trinkera sa 0-6, 1-6, Joško Topić od Talijana Simonea Vagnozzija sa 6-2, 3-6, 1-6, a Mate Delić od Španjolca Menendez-Maceirasa sa 6-3, 6-7 (6), 5-7.

LA PLANCHE DES BELLES FILLES - Britanac Chris Froome (Sky) pobjednik je sedme etape "Tour de Francea" vožene od Tomblainea do vrha uspona na La Planche des Belles Filles u dužini od 199 kilometara, dok je vodstvo u ukupnom redoslijedu nakon prve brdske etape na ovogodišnjoj utrci preuzeo njegov sunardonjak i momčadski kolega Bradley Wiggins. U prvoj zahtjevnijoj etapi na ovogodišnjem "Touru" momčad Skya je pokazala kako je najbolje pripremljena za ovogodišnju utrku, diktirala je tempo gotovo čitavog dana, a u posljednjih je šest kilometara na usponu prema La Planche des Belles Filles preuzela potpunu kontrolu. Takva taktia rezultirala je time da su u posljednjem kilometru na čelu ostala samo četiri vozača, Froome i Wiggins iz Skya, prošlogodišnji pobjednik Australac Cadel Evans (BMC) i Talijan Vincenzo Nibali (Liquigas). Najviše snage u završnici imao je Froome koji je ciljem prošao dvije sekunde prije Evansa i Wigginsa, te sedam ispred Nibalija. U ukupnom redoslijedu Wiggins ima 10 sekundi bolje vrijeme od drugog Evansa i 16 od trećeg Nibalija.

Hrvatski biciklist Robert Kišerlovski (Astana) u sedmoj je etapi zauzeo 42. mjesto sa 2:53 minute zaostatka za Froomeom, te se u ukupnom redoslijedu popeo na 70. poziciju sa 16:46 minuta iza Evansa.

SILVERSTONE - Španjolac Fernando Alonso (Ferrari) startat će s prve pozicije u nedjeljnu utrku za Veliku nagradu Velike Britanije Svjetskog prvenstva vozača formule 1 u Silverstoneu. Alonso je u subotnjim kvalifikacijama osigurao prvi "pole position" za Ferrari nakon čak 31 utrke, posljednji mu je put to uspjelo još u Singapuru u rujnu 2010. Drugo mjesto u kvalifikacijama zauzeo je Australac Mark Webber (Red Bull-Renault), a treće Nijemac Michael Schumacher (Mercedes).

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙