FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 16. srpnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

PARIZ - Najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić našao se među 32 igrača koji su kandidati za Uefinu nagradu za najboljeg nogometaša u Europi za sezonu 2011/2012. Ovo je drugo izdanje nagrade za najboljeg nogometaša u Europi, a bit će dodijeljena 30. kolovoza u Monaku. Nagrada je prvi puta dodijeljena prošle godine u kolovozu u Monaku, a dobio ju je Lionel Messi, koji je bio bolji od Cristiana Ronalda i Xavija Hernándeza. Lista od 32 igrača koji konkuriraju za Uefinu nagradu napravljena je na temelju glasova sportskih novinara iz 53 zemlje članica Uefe. UEFA će 14. kolovoza objaviti listu od tri igrača koji su ušli u uži izbor, a o pobjedniku će svojim glasovim odlučiti novinari.

Lista 32 igrača koji su kandidati za Uefinu nagradu za najboljeg nogometaša u Europi:

Sergio Aguero (ARG/Manchester City)

Xabi Alonso (ŠPA/Real Madrid)

Mario Balotelli (ITA/Manchester City)

Jakub Blaszczykowski (POLJ/Borussia Dortmund)

Gianluigi Buffon (ITA/Juventus)

Iker Casillas (ŠPA/Real Madrid)

Petr Cech (ČEŠ/Chelsea)

Fabio Coentrao (POR/Real Madrid)

Leslie Davies (Wales/Bangor City)

Didier Drogba (Obala Bjelokosti/Chelsea - Shanghai Shenhua)

Cesc Fabregas (ŠPA/Barcelona)

Falcao (KOL/Atletico Madrid)

Joe Hart (ENG/Manchester City)

Zlatan Ibrahimović (ŠVE/AC Milan)

Andres Iniesta (ŠPA/Barcelona)

Shinji Kagawa (JAP/Borussia Dortmund - Manchester United)

Vincent Kompany (BEL/Manchester City)

Frank Lampard (ENG/Chelsea)

Lionel Messi (ARG/Barcelona)

LUKA MODRIĆ (HRV/Tottenham)

Mesut Ozil (NJE/Real Madrid)

Pepe (POR/Real Madrid)

Andrea Pirlo (ITA/Juventus)

Sergio Ramos (ŠPA/Real Madrid)

Raul Gonzalez (ŠPA/Schalke - Al-Sadd Sports)

Cristiano Ronaldo (POR/Real Madrid)

Wayne Rooney (ENG/Manchester United)

David Silva (ŠPA/Manchester City)

Fernando Torres (ŠPA/Chelsea)

Yaya Toure (Obala Bjelokosti/Manchester City)

Robin van Persie (NIZ/Arsenal)

Xavi Hernandez (ŠPA/Barcelona)

ZAGREB - Na svjetskom studentskom prvenstvu u karateu koje se od 12. do 15. ovog mjeseca održalo u Bratislavi Maša Martinović osvojila je zlatnu medalju u kategoriji preko 68 kg. Do finala hrvatska reprezentativka, članica srebrne ekipe sa seniorskog EP na Tenerifima, ostvarila je tri uvjerljive pobjede, a u uzbudljivom finalnom dvoboju svladala je Japanku Uekusu Ayumi sa 5-3. Na svjetskom studentskom prvenstvu u Slovačkoj sudjelovali su natjecatelji iz 43 zemlje, nastupilo je šestero naših predstavnika, a Maša Martinović u iznimno uspješnoj sezoni pridodala je i naslov svjetske studentske prvakinje u karateu u teškoj kategoriji.

PARDUBICE - U 6. kolu Ekipnog prvenstva Europe za šahiste do 18 godina reprezentacija Hrvatske pretrpjela je četvrti poraz. Od dosta slabije Češke izgubila je s uvjerljivih 3:1, tako da će neslavno završiti ovo natjecanje. Po pola boda osvojili su Jurica Srbiš i Božidar Iveković, a Matija Ostović i Janko Havaš pretrpjeli su nove poraze. Pobjedom nad Mađarskom Poljska je gotovo osigurala konačan trijumf.

Rezultati 6. kola:

Njemačka B - Yamal 0,5:3,5, Hrvatska - Češka 1:3, Mađarska - Poljska 1,5:2,5, Njemačkja A - Rumunjska 3,5:0,5, Ricany - Slovenija 0:4.

Poredak poslije 6. kola:

Poljska 12 meč-bodova, Njemačka A i Mađarska po 9, Rumunjska, Slovenija i Češka po 6, Yamal 5, Hrvatska 4, Njemačka B 3 i Ricany bez bodova.

ZAGREB - Direktor utrka Svjetskog kupa za skijaše Guenther Hujara je nakon redovnog tehničkog pregleda na Sljemenu izrazio zadovoljstvo i velike pohvale Organizacijskom odboru slalomskih utrka za skijašice i skijaše koje će se održati 4. i 6. siječnja sljedeće godine, te je posebno istaknuo kako su utrke na Sljemenu postale nezaobilazne i klasične utrke Svjetskog kupa koje su našle svoje mjesto u programu FIS-a najmanje do 2016. do kada su napravljeni kalendari.

Hujara nije propustio spomenuti kako sljemenske utrke visoko kotiraju među utrkama Svjetskog kupa, odmah uz bok utrkama u Kitzbuehelu i Wengenu, te je posebno istaknuo veliku podršku FIS-a Gradu Zagrebu i Organizacijskom odboru na besprijekorno obavljenoj organizaciji utrke. "Ove godine nemam nikakvih primjedbi pri tehničkoj inspekciji, ona je ovaj put u funkciji promocije utrke", rekao je Hujara spomenuvši potrebu poboljšanja vodnih kapaciteta i izgradnje još jednog akumulacijskog jezera za proizvodnju snijega na Sljemenu.Zagrebački gradonacelnik Milan Bandić istaknuo je kako je ponosan organizacijom utrka za "Snježnu kraljicu" koja je kruna sportskih dogadanja u Gradu Zagrebu i uvelike doprinosi turističkoj ponudi i pozicioniranju Grada Zagreba i Hrvatske na svjetskim kartama. "Što se tiče izgradnje jezera i gondole prema vrhu, čeka se izrada prostornog plana Parka prirode Medvednica i nakon toga Grad Zagreb će podržati te projekte", rekao je Bandić.

SPLIT - U Splitu je danas počeo završni, to jest finalni dio 16. sportskih igara mladih na kojima će do 30. kolovoza sudjelovati oko 5.000 djece i mladih iz svih hrvatskih županija od ukupno njih 80.000 koliko ih je ove godine bilo obuhvaćeno tim igrama diljem Hrvatske. Tim povodom u Splitu je danas boravio i ambasador Sportskih igara mladih poznati švedski nogometni stručnjak Sven Goran Eriksson te izrazio potporu ovim igrama nazvavši ih "plemenitom akcijom". "Iznimno je važno da se djeca na ovaj način međusobno druže i upoznaju, a tko zna možda netko od njih postane i pravi olimpijac", rekao je Eriksson. U povodu završnog dijela ovih igara, koje će se održati na splitskom području, danas su na splitskom željezničkom kolodvoru predsjednik Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić i i predsjednik uprave HŽ putnički promet Damir Grgić potpisali sponzorski ugovor po kojem će Hrvatske željeznice (HŽ) besplatno u Split prevesti sudionike iz svih krajeva Hrvatske. Na završnom natjecanju 16. Sportskih igara mladih u Splitu održat će se natjecanja u malom nogometu, rukometu, tenisu, stolnom tenisu, šahu, uličnoj košarci, badmintonu, odbojci i odbojci na pijesku.

MOSKVA - Talijanski trener Fabio Capello, bivši izbornik Engleske, preuzeo je kormilo ruske nogometne reprezentacije i glavni mu je zadatak odvesti rusku reprezentaciju na svjetsko prvenstvo 2014., objavio je u ponedjeljak Ruski nogometni savez. "Danas smo odlučili imenovati Capella našim izbornikom", izjavio je Nikita Simonyan, potpredsjednik Saveza. Očekujemo ga uskoro u Moskvi da razradimo zadnje pojedinosti njegovog ugovora prije potpisivanja, dodao je.

Talijan koji je na mjestu izbornika naslijedio Nizozemca Dicka Advocaata trebao bi godišnje dobijati šest milijuna eura, piše ruski dnevnik "Sport Express".

GLASGOW - Klubovi koji sačinjavaju Škotski nogometnu ligu (SPL) u ponedjeljak su odlučili kako će umjesto Rangersa, koji je izbačen zbog financijskih problema u četvrtu ligu, u prvoj ligi u novoj sezoni igrati Dundee koji je prošle sezone zauzeo drugo mjesto u drugoj ligi. Klub s rekordnih 54 naslova nacionalnog prvaka Rangers je zbog velikih dugova morao u stečaj, pa su ga ostali članovi SPL-a prošlog tjedna velikom većinom glasova odlučili poslati u četvrtu ligu.

Dundee je u svojoj povijesti osvojio jedan naslov škotskog prvaka, 1962. godine, a od 2005. nije igrao u prvoj ligi. Njegov povratak u društvo najboljih "oživjet" će suparništvo s gradskim rivalom Dundee Unitedom koji je posljednjih godina stalni član društva najboljih.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙