FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: zmat
ZAGREB, 21. lipnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

VARŠAVA - Stoper talijanske nogometne reprezentacije Giorgio Chiellini propustit će četvrtfinalni dvoboj na EURU protiv Engleske u nedjelju u Kijevu zbog puknuća bedrenog mišića lijeve noge, objavio je Talijanski nogometni savez (FIGC) u srijedu. Chiellini je ozljedu zadobio u 57. minuti utakmice 3. kola skupine C protiv Irske u ponedjeljak.

"Učinit ćemo sve da bismo ga što brže oporavili, ali do sljedeće utakmice to je nemoguće", rekao je liječnik talijanske reprezentacije Enrico Castellacci.

Chiellinijevo mjesto u obrani protiv Engleske trebao bi zauzeti Leonardo Bonucci koji ga je i zamijenio protiv Irske.

SAO PAULO - Nogometaši Corinthiansa iz Sao Paula prvi su finalisti ovogodišnjeg natjecanja za Copa Libertadores nakon što su u polufinalu izbacili branitelja naslova Santos ukupnim rezultatom 2-1. Corinthians je u uzvratu na svom terenu obranio minimalnu 1-0 prednost iz prvog dvoboja odigravši 1-1. Poveo je Santos golom Neymara (35), a izjednačenje i prolazak u finale Corinthiansu donio je Danilo (47).

U finalu će Corinthians igrati protiv boljega iz susreta između Boca Juniorsa i Universidad de Chilea. Prva utakmica u Santiagu završila je pobjedom Boce od 2-0, uzvrat je večeras u Buenos Airesu.

LAS VEGAS - Vodstvo američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu NHL u Las Vegasu je podijelilo nagrade najboljim igračima i trenerima u protekloj sezoni.

Dobitnik najvrednije nagrade Hart za najkorisnijeg igrača osnovnog dijela sezone je napadač Pittsburgh Penguinsa Jevgenij Malkin koji je osvojio 144 od mogućih 149 prvih mjesta na listićima specijaliziranih hokejskih novinara, te je ukupno osvojio 1473 boda. Drugo mjesto u ovom izboru zauzeo je napadač Tampa Bay Lightninga Steven Stamkos sa 598 bodova, a treće vratar New York Rangersa Henrik Lundqvist sa 556.

Lundqvist je ipak osvojio jednu nagradu, Vezinu za najboljeg vratara sezone ispred golmana novih prvaka Los Angeles Kingsa Jonathana Quicka i čuvara mreže Nashville Predatorsa Pekke Rinnea.

Quick je dobitnik nagrade Conn Smythe za najkorisnijeg igrača u doigravanju.

Uz nagradu Hart, Malkin je dobio još dvije nagrade, Ted Lindsay za najboljeg igrača lige po izboru udruge samih igrača (NHLPA), te nagradu Art Ross za najučinkovitijeg igrača u NHL-u sa 109 bodova (50 golova i 59 asistencija).

Stamkos je dobitnik nagrade Maurice Richard za najboljeg strijelca u osnovnom dijelu sezone sa 60 postignutih golova.

Nagradu Norris za najboljeg braniča osvojio je član Ottawa Senatorsa Erik Karlsson.

Najboljim novakom sezone i dobitnikom nagrade Calder proglašen je Gabriel Landeskog iz Colorado Avalanchea.

Za najboljeg trenera sezone i osvajača nagrade Jack Adams izabran je strateg Saint Louis Bluesa Ken Hitchcock.

U prvu postavu sezone izabrani su Henrik Lundqvist (NY Rangers) na golu, Shea Weber (Nashville) i Erik Karlsson (Ottawa) kao braniči, te Jevgenij Malkin (Pittsburgh), Ilja Kovalčuk (New Jersey) i James Neal (Pittsburgh) kao napadačka trojka.

LONDON - Trenutačno 15. igrač svijeta, Francuz Gael Monfils propustit će ovogodišnji Wimbledon zbog ozljede koljena, objavili su organizatori najvećeg svjetskog teniskog turnira. Monfilsu će zbog iste ozljede ovo biti već drugi uzastopni "Grand Slam" kojega će morati porpustiti, nakon što nije igrao niti u Roland Garrosu prošlog mjeseca.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙