FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: imli
ZAGREB, 11. srpnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12,30 sati.

UMAG - Ivan Dodig se oprostio od ATP turnira u Umagu već u 1. kolu porazom protiv petog nositelja i 38. tenisača svijeta Argentinca Carlosa Berlocqa sa 4:6, 0:6 za sat i 24 minute igre. Argentinac je nadigrao Međugorca, pogotovu u drugom setu, a bio je to njihov prvi međusobni sraz. Mladi hrvatski tenisač Mate Pavić, rangiran tek kao 547. na ATP ljestvici, napravio je najveću senzaciju 1. kola izbacivši bivšeg prvoga tenisača svijeta Španjolca Juana Carlosa Ferrera sa 6:2, 6:2 za samo sat igre. Antonio Veić je poražen od slovenskog tenisača Blaža Kavčiča sa 2:6, 2:6 za sat i 15 minuta igre, dok je naš najbolji igrač Marin Čilić kao drugi nositelj slobodan u prvom kolu.

Ostali i rezultati:

Potito Starace (ITA) - Ivo Klec (SLK) 6:3, 7:6 (6)

Fabio Fognini (ITA) - Karol Beck (SLK) 6:3, 6:1

Wayne Odesnik (USA) -Edouard Roger-Vasselin (FRA/8) 6:7 (4), 6:2, 7:5

Marco Trungelliti (ARG) - Paolo Lorenzi (ITA) 7:5, 6:4

Ernests Gulbis (LAT) - Gorka Fraile (ŠPA) 6:1, 6:3

Daniel Brands (NJEM) - Walter Trusendi (ITA) 6:1, 7:6(8)

DUBAI - Legendarni Argentinac Diego Maradona dobio je otkaz u klubu Al Wasl iz UAE-a zbog niza loših rezultata. Maradona je s Al Waslom bio na ugovoru na dvije godine, ali mu je uprava uručila otkaz jer je u nacionalnom prvenstvu tek osmi od ukupno 12 klubova. Maradona je izgubio i finale Zaljevskog kupa od bahreinske momčadi Al Muharraq, a u Azijskoj ligi prvaka izgubio je u polufinalu od kasnijeg pobjednika Al Ahlia. Maradoni je ovo već drugi neuspješni trenerski posao jer se nije proslavio s Argentinom na SP-u 2010.

BERLIN - Napadač HSV-a Paolo Guerrero (28) nastavit će karijeru u brazilskom nogometnom prvoligašu Corinthiansu, priopćio je u srijedu njemački klub. Vrijednost transfera nije objavljena. Guerrero je dvije sezone igrao za Bayern, a od 2006. je u Hamburgeru za koji je u 134 susreta zabio 37 pogodaka. Treneri su s njime imali dosta problema jer se boji letenja, pa su za njega morali organizirati alternativne metode putovanja na gostujuće utakmice. Za reprezentaciju Perua odigrao je 41 utakmicu i zabio je 19 golova.

RIM - Argentinski napadač Maxi Lopez (28) pojačao je Sampdoriju, povratnika u Seriu A, gdje će biti na posudbi sljedeće sezone. Maxi Lopez je član Catanije, a proljetni dio prošle sezone proveo na pozajmici u AC Milanu, za koji je dao dva gola na 10 utakmica. Sampdoria je platila 2,5 milijuna eura za jednogodišnju posudbu, a po isteku sezone moći će otkupiti Lopezov ugovor za šest milijuna eura. Tijekom karijere Maxi Lopez je igrao za River Plate, Barcelonu, Mallorcu, Gremio, a od 2010. je u Cataniji za koju je u 69 utakmica postigao 25 golova.

ASUNCION - Urugvajski nogometni trener Gerardo Pelusso (58) postao je novi izbornik reprezentancije Paragvaja, a glavna mu je zadaća plasman na SP 2014. Na izborničkom mjestu paragvajske reprezentacije naslijedio je Francisca Arcea, koji je prošlog mjeseca dobio otkaz zbog slabih rezultata u kvalifikacijama za SP. Paragvaj je nakon pet susreta na osmom mjestu, na SP u Brazilu će se izravno plasirati četiri najbolje reprezentacije južnoameričkih kvalifikacija. Prije dolaska na mjesto izbornika Paragvaja, Pelusso je vodio paragvajski prvoligaški klub Olimpiju.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙