FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: jnah
ZAGREB, 9. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić rekao je danas, u povodu izjave Vilima Ribića da četiri sindikata neće potpisati sporazum o izmjenama Temeljnoga kolektivnog ugovora za javne službe ako Vlada iz prijedloga zakona o reprezentativnosti ne povuče odredbu o strukovnim sindikatima, da s ovom vladom nema ucjena ni trgovine ispod stola, te je izrazio nadu da će izmjene biti potpisane u srijedu. "Jučer je svim sindikatima otišao elektronskom poštom prijedlog izmjene Temeljnog kolektivnog ugovora. Mislim da smo se mi dogovorili o platformi na kojoj ćemo potpisati te izmjene i ja se nadam da ćemo u srijedu imati konačno rješenje", kazao je Mrsić gostujući u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog". "Što se tiče ovih medijskih istupa ponavljam: s ovom vladom nema trgovine, nema trgovine ispod stola, nema dogovora u četiri oka", rekao je i istaknuo da zakon o reprezentativnosti nema nikakve veze s pregovorima o izmjenama Temeljnog kolektivnog ugovora za javne službe. "Što se tiče zakona o reprezentativnosti, on je u Saboru i nema nikakve veze s ovim pregovorima. Mi smo rekli da što se tiče pregovaranja, pregovarat ćemo samo o onome što je na stolu i onom što je zajedničko svim pregovaračkim stranama. Prema tome nema ucjena, nema trgovine i nema dogovora ispod stola", poručio je Mrsić.

ZAGREB

Prijave za upis u srednje škole u drugom upisnom krugu ljetnoga roka primaju se danas, a na području Hrvatske ostalo je nešto više od 7900 slobodnih mjesta. Rezultati današnjih prijava bit će objavljeni sutra, a primljeni učenici moći će se upisati u srijedu, 11. srpnja. Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta (MZOS) objavilo je na internetskim stranicama da je najviše slobodnih mjesta ostalo na području dviju županija - Grada Zagreba - 1139 i Splitsko-dalmatinske županije - 1127, a najmanje na području Virovitičko-podravske županije - 113 i Ličko-senjske županije gdje je ostalo 135 slobodnih mjesta u srednjim školama.

ZAGREB

Bivša HDZ-ova ministrica Bianca Matković posvjedočila je na suđenju u slučaju Fimi media da novac koji je u gotovini preuzimala na stranačkoj blagajni nije bio isplaćivan za njene osobne potrebe već da se radilo o paušalima koji su bili akontacija za troškove na terenu. "Kada smo išli na teren u predizbornoj kampanji radi pripremanja mimi sabora ili ostalih aktivnosti na kojima je bio vrh stranke nismo uzimali dnevnice nego su nam isplaćivani paušali za troškove. Svi računi su naknadno poslani u računovodstvo", kazala je bivša bliska suradnica optuženog premijera Ive Sanadera koja se u slučaju Fimi media ranije spominjala kao jedna stranačkih dužnosnica koja je dobivala novac iz HDZ-ovog crnog fonda. Ustvrdila je da paušale nije preuzimala svakog mjeseca već nekoliko puta godišnje te da je mnogo puta na stranačke poslove trošila vlastiti novac jer je, uz niz dužnosti, bila i predsjednica HDZ-ove zajednice žena, zamjenica direktora središnjeg izbornog stožera, uključena u sve kampanje te tajnik za politički marketing. Kada joj je tužiteljica pokazala isplatnicu na 16 tisuća kuna s njenim potpisom Matković je kazala da se radi o troškovima HDZ-ove zajednice žena koja, unatoč 60 tisuća članova, nije imala formalno mjesto u stranci. Potvrdila je i da je naknada isplaćivana nekim zaposlenicama HDZ-a koje su nakon dobivenih izbora 2003. otišle raditi u vladu, ali samo zato jer im je plaća u vladi bila znatno manja od one u HDZ-u, a često su nakon radnog vremena dolazile pomagati u stranku jer zaposlenice koje su ih zamijenile nisu znale sve što treba napraviti.

ZAGREB

Zbog osnovane sumnje da je ubio 24-godišnjaka u zagrebačkom naselju Španskom u subotu, pritvoren je 22-godišnji Zagrepčanin, izvijestila je danas zagrebačka policija, a neslužbeno se doznaje da je riječ o bratu. Policijska uprava zagrebačka dovršila je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je u subotu, 7. srpnja u stanu u ulici Drage Gervaisa ubio 24-godišnjaka i osumnjičeni je predan zatvorskom nadzorniku Županijskog suda u Zagrebu gdje mu je određen 48-satni pritvor. On je jedini osumnjičen za to ubojstvo i zatvorskom nadzorniku predan je zbog osnovane sumnje i indicija za ubojstvo, rekla je v.d. glasnogovornice zagrebačke Policijske uprave Mirela Ban na današnjoj konferenciji za novinare. Neslužbeno je potvrđeno da je osumnjičeni brat ubijenog i da još nije pronađen nož ili neki drugi predmet kojim je mladić ubijen. Istraga je u tijeku.

ZAGREB

Državni hidrometeorološki zavod Republike Hrvatske objavio je upozorenje na opasnost od toplinskog udara tijekom današnjeg dana. U Zavodu najavljuju da će se opasnost od toplinskog udara postupno ublažavati do četvrtka. Danas, u ponedjeljak, opasnost od toplinskog udara je velika, a u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije vrlo velika. Sutra, u utorak na sjevernom Jadranu, u unutrašnjosti Dalmacije i Slavoniji vrlo velika, drugdje većinom velika, a na sjeverozapadu umjerena. U srijedu je opasnost od toplinskog udara umjerena na sjevernom Jadranu, a velika u Dalmaciji. U četvrtak je velika samo još u Dalmaciji, izvijestio je DHMZ.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙