FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: jnah
ZAGREB, 10. lipnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

SPLIT

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73 osobe, većinom zbog manjih prekršaja koji nisu ugrožavale sigurnost javnog okupljanja, rečeno je danas na konferenciji za novinare u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi. Povorku je osiguravalo 911 policajaca. "Zadovoljni smo odrađenim poslom. Split Pride 2012. je uspješno završio. Zahvaljujemo i svojim kolegama iz susjednih uprava koji su nam pomogli da odlično realiziramo ovaj zadatak", kazao je načelnik PU Ivica Tolušić. Od 73 privedene osobe, 60 je prijavljeno, a od prijavljenih je 27 maloljetnika. Prilikom postupanja oduzeti su predmeti podesni za počinjenje prekršaja. Jedanaest je osoba prekršajno prijavljeno zbog narušavanja javnog reda i mira vikanjem i pijančevanjem, te 40 osoba zbog toga što nisu imale osobnu iskaznicu. "Imali smo dvije uporabe sredstava prisile koje su bile zakonite i opravdane. Nismo zabilježili zločine iz mržnje ili rasnu diskriminaciju. Nije bilo ozlijeđenih osoba, tek smo u policiji zadržali dvije osobe u postaji zbog alkoholiziranosti", kazao je Paško Ugrina. "Provjeravali smo sve dojave građana, pa tako i onu o navodno izrađenih 250 praćki za gađanje povorke, potom navodnu izradu molotovljevih koktela u Torcidi na Brdima, no sve se pokazalo kao neistinita informacija. Još provjeravamo incident koji se dogodio nakon Pridea kada je jedna osoba istrčala iz autobusa i došla u Drugu policijsku postaju prijaviti verbalni napad građana zbog toga što je imala oko vrata maramu duginih boja", kazao je Tolušić. Potvrdio je da je policija provjeravala kuće i stanove osoba koje su prošle godine bile uhićivane zbog nereda na Prideu. S njih 20 smo dan ranije obavili razgovore, odgovorio je na novinarska pitanja Tolušić.

ZAGREB

Pedesetčetverogodišnja žena, kojoj je kradljivac otrgnuo s vrata zlatnu ogrlicu na ulici, uspjela je zaustaviti 35-godišnjeg krdaljivca tako što je vozača tramvaja, u koji je kradljivac utrčao, zamolila da zatvori vrata i pozove policiju, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji. Osumnjičeni je na ulici ženi prišao s leđa i s vrata joj strgnuo zlatnu ogrlicu, a potom je otrčao u tramvaj koji je bio zaustavljen na tramvajskoj stanici. Pedestčetverogodišnjakinja je potračala za njim i zamolila vozača tramvaja za pomoć. Vozač je zatvorio vrata tramvaja i pozvao policiju. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, ženi je vraćena ogrlica, a protiv osumnjičenog je podneseno posebno izviješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu te je predan pritvorskom nadzorniku. Osumnjičeni je policiji već ranije poznat po raznim kriminalističkim djelima poput imovinskih djela i računalnih prijevara.

ZAGREB

Pojačan je promet na Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Plovanija i Kaštel, a kolona je duga oko devet kilometara, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). Pojačan je promet na većini cesta u smjeru unutrašnosti posebice na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, te na dionici A1 od Karlovac prema Zagrebu. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zbog odrona, zatvoren je na čvoru Oštrovica u smjeru Rijeke izlazak prema otoku Krku i Crikvenici. U smjeru Zagreba vozi se nesmetano. Zbog radova na autocesti A2 Zagreb-Macelj u zoni čvora Zaprešić zatvoreni su zaustavni i vozni traci. Iz smjera Zagreba zatvoren je krak prema Zaprešiću, a u smjeru Zagreba priključni krak na autocestu sa zagorske magistrale. Na graničnim prijelazima Kaštel, Plovanija, Rupa i Bregana pojačan je izlazak osobnih vozila. Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙