FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: jnah
ZAGREB, 10. lipnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZAGREB

Na suđenju bivšem potpredsjedniku vlade Damiru Polančecu i ostalima za nezakonitosti kojima je Podravka navodno oštećena za 400 milijuna kuna, sutra bi na Županijskom sudu u Zagrebu trebao nastaviti svjedočiti bivši predsjednik uprave Podravke Miroslav Vitković koji se u medijima spominjao kao krunski USKOK-ov svjedok u aferi Spice. Vitković je prošlog tjedna, prvog od tri predviđena dana njegova svjedočenja, kazao da su odluke o kreditima Fimi i SMS-u kao i još neke sporne odluke donesene bez znanja cijele uprave i nadzornog odbora. Suprotno većini do sada ispitanih svjedoka Vitković je kazao da Podravkina tijela nisu raspravljala o opasnosti od neprijateljskog preuzimanja. Optužene u aferi Spice USKOK tereti da su Podravkinim novcem pokušali preuzeti vlasništvo nad tom tvrtkom, a oni na optužbe odgovaraju da su tvrtku branili od neprijateljskog preuzimanja. USKOK uz Polančeca tereti bivše čelnike koprivničke tvrtke Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Josipa Pavlovića i Sašu Romca, vlasnika i direktora splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića, suvlasnika varaždinske Fima Grupe Milana Horvata te odvjetnika Zorana Markovića.

KORČULA

Tijekom mjeseca svibnja u korčulansku luku uplovilo je 17 putničkih brodova na kružnim putovanjima, s kojima je grad Korčulu posjetilo 7700 putnika. U odnosu na svibanj prošle godine u Korčulu je uplovilo šest brodova manje, s upola manjim brojem putnika. U prvih pet meseci grad Korčulu posjetio je 31 brod na kružnim putovanjima s 13000 putnika, što je za oko 5000 manje nego rekordne 2010. godine.

ZAGREB

Prosječna mjesečna neto plaća zaposlenih u prerađivačkoj industriji prošle je godine iznosila 4.602 kune i bila je za 2,7 posto manja od prosjeka poduzetnika Hrvatske, pokazuju podaci Financijske agencije (Fina). U 2011. je ukupno 851.386 zaposlenih kod poduzetnika Hrvatske, bez financijskih institucija. Analiza prosječnih mjesečnih neto plaća po područjima djelatnosti pokazuje da tri djelatnosti - prerađivačka industrija, trgovina i građevinarstvo, koje zapošljavaju više od 50 posto ukupno zaposlenih, za svoj rad dobivaju prosječne mjesečne neto plaće manje od prosjeka poduzetnika Hrvatske, navode iz Fine. Prosječna je plaća u prerađivačkoj industriji prošle godine iznosila 4.602 kune, što je 2,7 posto manje od državnog prosjeka; prosječna neto plaća u trgovini iznosila je 4.318 kuna, što je 8,7 posto manje od prosjeka, dok je u građevinarstvu manja od državnog prosjeka za 14,1 posto i iznosila je 4.064 kune.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙