FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 2. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Brod Obalne straže "Hrvatska Kostajnica" stigao je sinoć oko 22 sata u pomoć 65-orici azijsko-afričkih imigranata na motornoj jedrilici u području ZERP-a, južno od Mljeta, koja zbog kvara na motoru već dva dana pluta na moru, izvijestilo je rano jutros Ministarstvo obrane na svojim internetskim stranicama. Posada broda Obalne straže zasad ne može utvrditi tko je zapovjednik motorne jedrilice jer se nitko od putnika ne želi izjasniti, a budući da se jedrilica nalazi u međunarodnim vodama, pripadnici Obalne straže ne mogu postupati bez privole zapovjednika jedrilice. Imigrantima iz Somalije, Egipta, Sirije i Afganistana zasad su podijeljeni voda, hrana i lijekovi. Među imigrantima su, prema ranije objavljenim podacima dvije osobe u teškom zdravstvenom stanju. Jedrilica je pod nepoznatom zastavom plovila iz Grčke prema Italiji, a zbog kvara motoru pluta na moru već dva dana. Posada 25-metarske jedrilice pomoć je zatražila jučer oko devet sati putem Centra 112 Dubrovnik, izvijestilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru uputila je na poziciju plutajućeg broda turski teretni brod "Ilhan Aga" i nakon toga brod Obalne straže.

ZAGREB - Nakon što su jučer četvorica nasilnika pretukla vozača ZET-ova autobusa, Sindikat hrvatskog vozača apelirao je na sve korisnike gradskog prijevoza da poštuju vozače. "S obzirom da ponovno svjedočimo napadu na vozača javnog prijevoza u radnim jutarnjim satima, te nanošenje ozljeda osobi koja je bila na svome radnom mjestu i samo radila svoj posao, koja je bila na usluzi građanima od kojih je zadobila tjelesne ozljede, Sindikat hrvatskog vozača apelira na sve korisnike usluga gradskog prijevoza da poštuju vozače i sve popratno osoblje koje im svojim svakodnevnim radom osiguravaju siguran prijevoz 24 sata dnevno tijekom cijele godine", priopćio je večeras taj sindikat. Navodi kako "učestali napadi na vozače autobusa ili tramvaja jasno daju naslutiti da se radi o pojavama, koje prema svemu sudeći mogu biti posljedica lošeg odgoja, utjecaja alkohola ili drugih opijata, trenutno lošeg stanja u državi, u društvu". Svjedočimo raznim poticajima za neplaćanje karte za prijevoz, što nema nikakve direktne veze s vozačima koji su prvi na udaru, jedini u doticaju s putnicima, posebno u jutarnjim satima kada se dogodio i ovaj nemili događaj, kaže se.

RIJEKA - Motor autobusa riječkog Autotransa zapalio se sinoć u vožnji u mjestu Klanfari kod Crikvenice ali pritom nitko nije ozlijeđen, izvijestila je večeras primorsko-goranska policija. Požar je izbio na autobusu koji je vozio na redovnoj liniji između Rijeke i Novog Vinodolskog nešto prjie 20 sati. Putnici su izašli iz autobusa, a vatrogasci su ubrzo po dolasku ugasili požar. Promet je tijekom gašenja bio potpuno prekinut, a potom je puštan naizmjenično do uklanjanja autobusa s prometnice.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙