FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 9. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Hrvatski sabor danas nastavlja zasjedanje raspravom o konačnom prijedlogu odluke o izmjenama saborskog Poslovnika koji sadrži i obvezu zastupnika da se kod dolaska u Sabor evidentiraju elektroničkom karticom. Po tom prijedlogu Odbora za Ustav i Poslovnik, zastupnici bi svoj izostanak sa sjednice trebali pravdati potvrdom saborskog Predsjedništva, svoga kluba ili radnog tijela, no predloženo rješenje ne predviđa nikakve sankcije za zastupnike koji ne dolaze u Sabor i svoj izostanak ne opravdaju. Vladajuća većina predlaže i ukidanje instituta ispravka netočnog navoda te proširenje instituta replike, a izmjene Poslovnika predviđaju i da se na radna mjesta u klubove zastupnika osobe mogu primiti u državnu službu na određeno vrijeme bez prethodne provedbe javnog natječaja.

SPLIT - U splitskom je Brodogradilištu jučer je imenom "Solin" krštena Novogradnja 470 bulk carriera izgrađenog za domaćeg brodara "Jadroplov", a kume broda su bile višestruke prvakinje u taekwondou sestre Lucija i Ana Zaninović. "Solin" je dimenzijama istovjetan motornom brodu "Sveti Dujam" kojeg je Brodosplit isporučio Jadroplovu 2010. godine i kojemu je ugledni australski časopis "Baird Maritime: Ships&Shipping" dodijelio nagradu bulk carriera godine uvrstivši ga na listu Top 20 brodova 2011. godine. Duljina broda je 189,90 metara, širina 32,24 metra, a visina 17,10 metara. Nosivost mu je 51.545 tona. Glavni stroj mu je težak 211 tona, a izgrađen je u brodosplitovoj Tvornici dizel motora po licenci MAN B&W vodećeg svjetskog proizvođača dvotaktnih motora, dok ga pokreće motor od 7500 kW kod 110 okretaja u minuti što mu omogućuje brzinu od 15 čvorova.

KAROJBA - Šezdesetjednogodišnjak iz mjesta Špinovci poginuo je jučer poslijepodne kada mu se prevrnuo traktor na cesti Pahovići - Špinovci, kod Karojbe. Nesreća se dogodila oko 16 sati kada je 61-godišnjak upravljajući traktorom s natovarenom prikolicom u smjeru Špinovci iz nepoznatog razloga započeo traktorom prelaziti na lijevi dio kolnika. Tada su se traktor i prikolica prevrnuli na bok, a traktorist je pao ispod traktora i ostao prikliješten. Umro je na mjestu nesreće.

KARLOVAC - Svečanim mimohodom ulicama Karlovca i bogatim folklornim programom sinoć je na igralištu Šanac počeo 15. međunarodni festival folklora. Tijekom idućih osam dana folklorni ansambli iz Rumunjske (Temišvar), Poljske (Tarnow), Egipta (Kairo), turskog dijela Cipra i Guadalajara iz Meksika te domaća skupina "Matija Gubec" održat će deset programa u Karlovcu, Draganiću, Dugoj Resi i Topuskom. Sudionici festivala obogatit će i program proslave 433. rođendana grada Karlovca, jer će sudjelovati na "rođendanskom balu". 13. srpnja na večer na Trgu Josipa bana Jelačića.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙