FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: nles
ZAGREB, 30. lipnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

SVETI MARTIN - Hrvatska narodna stranka (HNS) podržala je danas potpredsjednika Vlade i predsjednika stranke Radimira Čačića u nastavku obavljanja dužnosti u Vladi i stranci, a sam je Čačić odbacio pozive da da ostavku rekavši kako nikada nije donosio odluke pod pritiskom bilo koga, a najmanje moralnih autoriteta koji se sada javljaju na političkoj sceni. "Prvo treba pogledati tko govori, a nakon toga slušati što govori", rekao je Čačić na konferenciji za novinare u Toplicama Sveti Martin gdje je HNS održao sjednicu Predsjedništva. Čačić je naglasio kako je Sud u Kapošvaru u pravnoj komponenti potvrdio sve što je rekao nakon nesreće. O političkoj kompononenti rekli su građani i što mi je puno važnije moja stranka, a što se tiče etičke komponente nitko ne treba preuzeti teret odgovornosti umjesto mene, to ću učiniti sam, rekao je. Izjavu predsjednika Ive Josipovića kako bi trebao ozbiljno razmisliti u kojoj bi mjeri trebao nastaviti obavljati funkciju potpredsjednika Vlade, Čačić je komentirao rezultatima na posljednjim parlamentarnim izborima, a posebno u III. izbornoj jedinici u kojoj je on bio nositelj liste Kukuriku koalicije.

SPLIT - Tijekom dana u splitsku će zračnu luku danas sletjeti 96 velikih i 15 manjih zrakoplova, a u oba će smjera prometovati više od 22.000 putnika, što je ovogodišnji prometni rekord u jednom danu u toj zračnoj luci, doznaje se od voditelja smjene prometa Hrvoja Andrijaševića. Andrijašević je za Hinu rekao kako putnici zrakoplovima u splitsku zračnu luku danas dolaze iz cijele Europe, a primjetan je i pojačan dolazak gostiju iz Rusije. U splitskoj Gradskoj luci danas i sutra trajektima i katamaranima će prometovati blizu 30.000 putnika, što je najveći broj tijekom jednoga vikenda ove godine, rekao je za Hinu koordinator Jadrolinjina splitskoga plovnog područja Ante Mrvica. Ovog vikenda iz splitske Grdaske luke više putnika putuje prema otocima nego obrnuto, a primjetno je da su među gostima u većem broju stranci, kazao je Mrvica.

BJELOVAR - Uslijed strujnog udara jutros je u 9,55 sati u mjestu Poljani pored Grubišnog Polja preminuo Antun T. (1953.), a 22-godišnjak, koji mu je pokušao pomoći, nije zadobio je vidljive tjelesne ozljede, priopćila je Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska. Antun T. je u dvorištu svoje kuće električnom brusilicom brusio var na traktorskoj kosi, navodi policija i dodaje kako je tijekom brušenja na brusilici ili produžnom kabelu došlo do dodira sa strujnom fazom i zatvaranja strujnoga kruga preko unesrećenoga, koji je na zemlji stajao bos. Odmah nakon toga, podsjeća policija, 22-godišnjak, koji je bio u neposrednoj blizini, ga je odgurnuo od kose te pao pored njega i rukom ostao "zalijepljen" za unesrećenoga, jer se i preko njega zatvorio strujni krug. Potom je 22-godišnjak pozvao u pomoć pa je pritrčala Antunova supruga, koja je isključila iz utičnice produžni kabel.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙