FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: jnah
ZAGREB, 8. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Dvadesetčetverogodišnji mladić, čije je mrtvo tijelo pronađeno u subotu oko 15 sati u stanu u Ulici Drage Gervaisa u Španskom, preminuo je nasilnom smrću, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka (PUZ). Mladićevo tijelo prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, kriminalističko istraživanje je u tijeku, no zbog interesa istrage i zaštite obitelji žrtve policija nije izvijestila o detaljima. Neslužbeno se doznaje da je mladić ubijen nekim oštrim predmetom, vjerojatno nožem, no nema znakova provale. Mediji navode kako je student ubijen u stanu u kojem inače živi s roditeljima i mlađim bratom, koji ga je navodno i pronašao.

ZAGREB

Obalne straže Hrvatske i Italije nastavile su danas potragu za hrvatskim pomorcem koji je nestao u petak s trgovačkog broda „Gallia“ liberijske zastave, izvijestili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i Ministarstva obrane RH. U potragu je danas isplovio brod hrvatske Obalne straže „Faust Vrančić". U potragu je uključena i Obalna straža Italije svojim brodovima i zrakoplovima. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC) vijest o nestalom pomorcu B.K. (1966.) primila je u petak oko 13,40 sati od talijanske središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja (MRCC) u Rimu. U petak u popodnevnim satima područje jugozapadno od Palagruže iz zraka su pretraživali zrakoplovi Obalne straže RH, a traganje je nastavljeno hrvatskim zrakoplovima i talijanskim helikopterima i u subotu do večeri. Brod „Gallia“ koji je isplovio iz ciparske luke Limassol prema Trstu bio je na poziciji traganja u petak i subotu, a onda je nastavio putovanje prema Trstu. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru Rijeka obavještava sve brodove koji plove navedenim područjem da pojačano motre, a putem obalnih radio postaja svakih sat vremena odašilje se poruka hitnosti i upozorenje o potrazi.

ZAGREB

Jubilarni, deseti Tabor Film Festival, međunarodni festival kratkometražnog filma koji će do 14. srpnja prikazati više od 200 filmskih ostvarenja iz cijelog svijeta, od kojih stotinjak u konkurenciji, otvorit će se večeras u dvorcu Veliki Tabor u Desiniću filmom "Nedjelje" belgijskog redatelja Valeryja Rosiera. U međunarodnoj konkurenciji je 67 filmova iz 30 država, među kojima i francuski "Tramvaj", pobjednički film ovogodišnjeg festivala u Annecyju, kosovski "Povratak" koji je ove godine bio u konkurenciji "Sundancea", norveški "Tube Atlanic" koji je bio nominiran za Oscara te portugalski eksperimentalni dokumentarac "Strokkur" nagrađivanog redatelja Joao Salaviza. Među četrdesetak hrvatskih filmova u natjecateljskom programu su i "Životinjsko carstvo" Igora Šeregija, film sniman u blizini Kumrovca, animirani "Priča s početka vremena" Božidara Trkulje, "Mačka" Gorana Stojnića, "Cigla" Dubravka Matakovića, "Zašto slonovi" Marka Meštrovića i "Otac" skupine redatelja, nastao u hrvatsko-njemačko-bugarskoj koprodukciji. Popratni program donosi filmove s festivala iz Gruzije, Francuske i Japana te radove nominirane za nagradu Europske filmske akademije. Sutra, u ponedjeljak 9. srpnja, festival seli u Kumrovec. Uz filmske projekcije, organizirat će se glazbeni program, a posjetitelji će imati priliku besplatno kampirati i razgledati znamenitosti Hrvatskog zagorja.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙