FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: ilov
ZAGREB, 19. lipnja 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

WASHINGTON - Blizu jedan od sedam Amerikanaca ili 15,1 posto američke populacije bilo je bez zdravstvene zaštite u 2011. godini, pokazuje istraživanje nadležne službe javnoga zdravstva objavljeno u utorak. Nekih 46,3 milijuna osoba (15,1 posto) nije bilo osigurano u trenutku kada su bili ispitivani, 58,7 milijuna (19,2 posto) nije bilo osigurano godinu dana prije ispitivanja i 34,2 posto (11,2 posto) nije bilo osigurano duže od jedne godine, pokazalo je ispitivanje Centra za kontrolu bolesti.

JOHANESBURG - Potaknut prijateljem koji se nije tuširao i nakon višemjesečnog istraživanja, južnoafrički student Ludwick Marishane dobio je svjetsko priznanje za svoj izum, tuširanje bez vode. Marishane, 22-godišnji student sveučilišta u Cape Townu, izmislio je proizvod nazvan DryBath (suho pranje), gel koji nanesen na kožu djeluje kao voda i sapun. Izum, koji je nagrađen godišnjom nagradom za studentsku invenciju, vlo je koristan u Africi i ostalim nerazvijenim dijelovima svijeta u kojima vladaju niski higijenski standardi i milijuni ljudi nemaju pristup vodi.

ATLIXCO - Seks uvjerava, tako se barem nada kandidatkinja vladajuće meksičke stranke koja pokušava povećati izborne šanse na nadolazećim predsjedničkim izborima. U velikom zaostatku pred svojim suparnikom, Josefina Vazquez Mora iz Nacionalne stranke akcije (PPAN) apelirala je na biračice da iskoriste svoje lukavstvo ne bi li natjerale muževe da izađu na izbore. Prvo ih je preko Twittera pozvala da muževima na mjesec dana uskrate "cuchi cuchi" ili "hanky panky" ako ne budu glasovali, a potom je, na poticaj jednog nezadovoljnog supruga, otišla i korak dalje. "Danas mi je jedan muškarac napisao: Josefina, zašto samo kažnjavati? Zašto ne bi uveli mjesec dana bez 'hanky panky' za one koji ne glasuju, a a duplu dozu za one koji izađu na izbore", rekla je uobičajeno ozbiljna konzervativna političarka na skupu u gradu Atlixcu.

MILANO - Talijanski poreznici zaplijenili su 50 kilograma zlata kod talijanskog poslovnog čovjeka koji je pokušao prijeći granicu sa Švicarskom. Zlato, vrijedno dva milijuna eura, bilo je skriveno u prtljažniku automobila, objavila je policija. Muškarac i njegova kći, koja je s njime bila u automobilu, optuženi su za krijumčarenje.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙