FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: slek
ZAGREB, 20. svibnja 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

SAN FRANCISCO - Mladi osnivač i predsjednik uprave Facebooka Mark Zuckerberg objavio je u subotu da se oženio sa svojom dugogodišnjom djevojkom, Priscillom Chan nakon što je njegova tvrtka u prvoj javnoj ponudi dionica procijenjena na 106 milijarde dolara. Vijest i fotografiju s vjenčanja Mark Zuckerberg objavio je na Facebooku. Mark je rekao da je 19. svibnja "povijesni događaj" njegova života: vjenčao se se Priscillom Chan. Vjenčanje je održano u njegovom domu u Palo Altu u Kaliforniji. Uzvanici su mislili da su pozvani na proslavu Priscilline diplome, ali su ubrzo doznali da su došli na vjenčanje. Upoznali su se prije devet godina na Harvardu, gdje je Zuckerberg osnovao Facebook, a kasnije su se preselili u Californiju, gdje se nalazi sjedište Facebooka. Facebook je s više od 900 miljuna korisnika najveća društvena mreža na svijetu.

BEČ - Austrijska policija je ulovila jednog Talijana za volanom Maseratija dok je jurio 239 km na sat na autocesti A-5 blizu Mistelbacha, 40 km sjeveroistočno od Beča. Vozača kojem se u petak žurilo u Brno u Češkoj, zaustavili su policajci kojima je na licu mjesta morao platiti jamčevinu od 1.000 eura, uz to što je protiv njega pokrenut postupak, navela je policija.

KATHMANDU - Sedamdesettrogodišnja Japanka postala je u subotu po drugi put najstarija žena na svijetu koja se popela na Mount Everest, ponovivši svoj vlastiti rekord od prije deset godina, priopćila je tvrtka koja je organizirala uspon. Tamae Watanabe se popela na vrh visok 8.850 metara s japanskim partnerom i tri nepalska vodiča Sherpe u subotu ujutro, rekao je Ang Tshering Sherpa, čelnik tvrtke Asian trekking koja je timu osigurala logistiku. "Watanabe i drugi penjači su u dobrom fizičkom stanju. Spuštaju se u svoj posljednji logor koji je smješten na visini od 8.300 metara", rekao je. Watanabe koja je prvi put postala najstarija žena koja se popela na najvišu svjetsku planinu 2002. u svojoj 63. godini, poboljšala je svoj vlastiti rekord i izvela novi alpinistički podvig, rekao je Sherpa. Ona se popela na Mount Everest s tibetanske strane.

(Hina) xsl ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙