FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: ilov
ZAGREB, 17. lipnja 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

NEW YORK - Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i podatke za reklamne proizvode pod "sponzoriziranim statusima". Prema sudskim dokumentima od početka lipnja, dostupnima na internetu od subote navečer, Facebook i tužitelji, u prvom redu korisnica iz američke države Washington Angel Fraley tražili su od jedne savezne sutkinje u San Joseu da potvrdi njihov dogovor zaključen tijekom posredovanja. Sponzorizirani statusi, pokrenuti početkom godine, diskretne su reklamne poruke koje se pojavljuju na stranici Facebooka korisnika i govore mu da jedan od njegovih "prijatelja", čije se ime i fotografija pojavljuju, "voli" proizvod oglašivača.

RIO DE JANEIRO, 17. lipnja 2012. (Hina/AFP) - Google je u subotu u Rio de Janeiru otkrio kulturnu kartu Indijanaca Surui, digitalni instrument koji će pomoći amazonskom plemenu da iskoristi svoje veliko poznavanje šume u borbi protiv uništenja šuma. Zemljiovid, rezultat petogodišnjeg partnerstva šefa Surui Almira i Googlea, pokazan je prvi puta na forumu tvrtki, u okviru konferencije o održivom razvoju Rio+20. Na animiranoj slici planete Google Eartha vidi se mala točka u Brazilu, pleme Surui s 1.3000 članova koji žive na području od 240.000 hektara u Amazonskoj državi Rondonia, na sjeverozapadu zemlje. Aplikacija predstavlja fotografije i 3D video zapise šume u kojoj žive urođenici, uz priče o njihovoj tradiciji i običajima.

MONTREAL - Pri padu pozornice podignute u parku u Torontu za koncert britanske rock-skupine Radiohead poginuo jedan član tehničke ekipe, objavila je policija. Oko 16 sati dio pozornice u parku Downsview srušio se, rekao je glasnogovornik policije u Torontau i potvrdio da je poginuo jedan tridesetogodišnjak. Koncert je otkazan, područje evakuriano i pokrenuta je istraga da bi se odredili uzroci nesreće.

BEČ - Nakon što su uočili nepokretno tijelo na ulici u Beču, prolaznici su u subotu pozvali policiju, koja je ustanovila da je riječ o 17-godišnjem kradljivcu koji je zaspao od umora. Dobivši dojavu o nepokretnom tijelu na ulici, policija je ustanovila da je riječ o maloljetniku koji čvrsto spava. Probudivši ga, policajci su provjerili njegov identitet i pritom ustanovili da kod sebe ima dva ukradena mobitela, te da je u ranim jutarnjim satima neuspješno pokušao ukrasti bicikl.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙