FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 7. lipnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB/WARKA - Stoper hrvatske nogometne reprezentacije Vedran Ćorluka zbog problema sa zadnjom ložom ranije je napustio današnji trening u kampu u poljskoj Warki. "Ćorluka je nakon 30 minuta treninga osjetio lagano zatezanje u zadnjoj loži, te je napustio trening. Nadamo se da je sve u redu, a sutra će obaviti liječnički pregled i onda ćemo više znati", izjavio je za HTV izbornik Slaven Bilić. Danas je već stiga jedna loša vijest, veznjak Ivo Iličević otpao je s popisa igrača za EURO zbog ozljede lista noge, a izbornik Bilić pozvao je umjesto njega igrača Dinama Šimu Vrsaljka. Ozljeda Iličevića novi je udarac za hrvatsku reprezentaciju nakon što su zbog njih otpali Ivica Olića i Dejan Lovren.

WARKA/ZAGREB - Sposobni smo pobijediti Irce, ali moramo biti vrhunski, kazao je na konferenciji za medije u četvrtak u Warki hrvatski izbornik Slaven Bilić. Izbornik Slaven Bilić ponovno je u Warki izašao pred novinare i govorio o očekivanjima od utakmice protiv Irske, kojom će Hrvatska 10. lipnja u Poznanju otvoriti svoj nastup na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini."Imamo dvije varijante za Irce i razmatramo ih. No, cilj se ne mijenja, moramo ih pobijediti. Sposobni smo za to s obzirom na svoju kvalitetu, no moramo pružiti vrhunsku partiju", kazao je Bilić.

"Zadovoljan sam svojim trenutačnim stanjem, a iako su Irci izrazito čvrsta i teško probojna momčad, jedva čekamo istrčati na teren. Igrali smo prošle godine protiv njih, a pobijedimo li ih sada u nedjelju, prilično sam siguran i da ćemo proći skupinu", kazao je Luka Modrić.Njegov dojučerašnji klupski suigrač, Kranjčar, dogovorio je prelazak u Dynamo iz Kijeva: "Idem u veliki klub, a ponovno ću nastupati u Ligi prvaka. To je sjajan osjećaj", zaključio je Kranjčar.

ZAGREB - Hrvatska i irska reprezentacije su jednake po fizičkoj i psihičkoj kondiciji, ali Hrvatska imao više kreativnih igrača, izjavio je irski izbornik Giovanni Trappatoni u interviewu za službenu UEFA-inu stranicu ocjenjujući formu Hrvatske na predstojećem Euru. "Gledao sam Hrvatsku puno puta. Igrali smo i prijateljsku utakmicu i moram reći da ona ima više kreativnih igrača nego mi. Međutim, mi smo jednake fizičke i metalne kondicije i pokazali smo s našom taktikom protiv Brazila i Francuske da nam dosta kreativnih igrača nije uspjelo stvoriti probleme", kazao je 73-godišnji Talijan. Na pitanje novinara da li se slaže da je odlučujuća utakmica na Euru prva utakmica koju Irska igra protiv Hrvatske u nedjelju, Trapaptoni je odgovorio potvrdno. "Mi savršeno dobro znamo da je prva utakmica važna, kao i sve ostale prve utakmice, npr. ona između Italije i Španjolske. Tako će prvih 90 minuta imati utjecaj na ostatak turnira. Jako je važno dobiti prvu utakmicu koja će nam dati određenu prednost, ali isto je tako važno ne izgubiti je. Tada će je trebati procijeniti u svjetlu rezultata utakmice između Italije i Španjolske", kazao je Trappatoni. Prognozirajući rezultat utakmice između Italije i Španjolske, talijanski je trener kazao da bi neriješen rezultat bio najbolji za Irsku jer ukoliko ona dobije prvu utakmicu to će joj dati malu prednost i olakšati joj. Rekao je i da misli kako bi četiri boda bila dosta za prolazak skupine, ali je ponovio da su prvi rezultati važni. "Ako se dvije utakmice odigraju neriješeno onda su i četiri boda dosta za prolaz", ocijenio je.Na pitanje hoće li ponoviti obrambenu taktiku zahvaljujući kojoj se uspjela plasirati na Euro, Trapattoni je odgovorio da to neće biti slučaj jer je Irska došla pobijediti i zabijati golove. "No naši su protivnici jaki. Sjetite se finala Lige prvaka, što je Chelsea napravio protiv Bayerna. Bayern je imao veći posjed lopte, zaslužili su pobijediti, ali u izgubili jer je Chelsea stvorio bolju priliku. Sedamnaest kornera za Bayern, jedan za Chelsea, to je nogomet".Na kraju je istaknuo kako je jaka točka irske reprezentacije njena mentalna snaga, jer ima jaki stav, psihičku spremu, samopouzdanje. "Bez sumnje, mi vjerujemo u sebe. Za nas su ta disciplina, taj stav važni."Osim njega, i kapetan irske reprezentacije Robbie Keane je pokušao ocijeniti prvu utakmicu protiv Hrvatske.Za njega cilj je jasan - zaustaviti Hrvate, Irska mora zaustaviti Luku Modrića, njegovog bivšeg suigrača Tottenhamu."On im daje lopte. Isto je bilo i u Tottenhamu: svaka lopta koja dođe u kontakt s njim nešto napravi, on čini boljima igrače oko sebe kada je u formi. Zato je on osoba koju moramo posebno paziti, ali oni imaju i drugih dobrih igrača", ocijenio je Keane.

ZAGREB - Hrvatska rekorderka u bacanju diska Sandra Perković osvojila je prvo mjesto na današnjem mitingu Dijamantne lige u Oslu sa hicem od 64.89 metara. To joj je treća pobjeda na mitinzima Dijamantne lige ove sezone. Drugo mjesto osvojila je Nijemica Nadine Mueller sa rezultatom 63.60 metara, a treća je bila Kubanka Yarelis Barrios sa 63.57 metara. Perković je imala četiri ispravna hica i svi su bili iznad 63 metra, a pobjednički hitac od 64.89m bacila je u četvrtoj seriji. Sezonu natjecanja u Dijamantnoj ligi Perković je počela pobjedom u Šangaju (19. svibnja), kada je bacila 68.24 metara, što joj je osobni i hrvatski rekord, a potom je 1. lipnja u američkom Eugeneu slavila sa 66.92 m. U poretku diskašica u Dijamantnoj ligi uvjerljivo vodi Sandra Perković sa 12 bodova, a slijede Nadine Mueller, Amerikanka Stephanie Brown-Trafton i Ruskinja Darija Piščalnikova sa po 2 boda.

PARIZ - Ruska tenisačica Marija Šarapova plasirala se u finale Grand Slam turira Roland Garros u Parizu svladavši Čehinju Petru Kvitovu s 6:3, 6:3, a Šarapova će zahvaljujući toj pobjedi od ponedjeljka opet biti prva tenisačica svijeta na WTA listi. Šarapova će u finalu igrati s talijanskom tenisačicom Sarom Errani koja je u prvom polufinalu svladala šestu nositeljicu Australku Samantha Stosur s 7:5, 1:6, 6:3. Dvadesetpetogodišnja Errani je najveće iznenađenje ovogodišnjeg Garrosa jer nikad prije nije otišla dalje od četvrtfinala jednog Grand Slam turnira,a do danas nije u karijeri imala pobjedu protiv Top 10 igračice. Talijanka je bila tek 21. nositeljica, ali je u polufinalu iskoristila loš dan Stosur. Australka je nanizala 49 neprisiljenih pogrešaka u meču, 28 više od Errani, koja je većinu dvoboja čekala i koristila pogreške Stosur. Errani će u finalu imati priliku ponoviti uspjeh sunarodnjakinje Francesce Shiavone, koja je osvojila Garros 2010. pobijedivši upravo Stosur u finalu. Omalena igračica iz Bologne imat će priliku i za dvostruki naslov jer se sa sunarodnjakinjom Robertom Vinci plasirala u finale parova gdje će igrati protiv Ruskinja Marije Kirilenko i Nadie Petrove. Šarapovoj se pruža priliku da po prvi puta osvoji Garros i tako kompletira "grand slam" jer je bila pobjednica Wimbledona (2004), US Opena (2006) i Australian Opena (2008).

Polufinale:

Sara Errani (ITA/21) - Samantha Stosur (AUS/6) 7:5, 1:6, 6:3

Maria Šarapova (RUS/2) - Petra Kvitova (ČEŠ/4) 6:3, 6:3

KRAKOW - Manja skupina poljskih huligana rasistički je vrijeđala nizozemske reprezentativce na otvorenom treningu u Krakowu, potvrdila je UEFA. Trening je promatralo čak 25.000 gledatelja, a među njima je bila i manja skupina koja je oponašajući majmunske zvukove vrijeđala tamnopute igrače nizozemske vrste. Zanimljivo je da igrači i vodstvo Nizozemaca nisu primijetili izgred, ali zato jesu nizozemski novinari. Nedavno je predsjednik UEFE Michel Platini izjavio da se za vrijeme EURA neće tolerirati nikakvi rasistički ispadi, ta da će se u slučaju tih ispada čak i prekidati utakmice.

MOSKVA - Mnogobrojni ruski navijači putovat će besplatno vlakovima i zrakoplovima na utakmice svoje reprezentacije na EURU u Poljskoj, priopćio je ruski predsjednik Vladimir Putin. Putinov ured obznanio je kako je postignut sporazum između vlasti i nacionalnih zračnih prijevoznika Aeroflota i Transaera, te državnih željeznica RZD, koji će tisućama Rusa omogućiti besplatan put u Poljsku. Već u četvrtak je ka Varšavi odletio zrakoplov s navijačima moskovskih klubova Lokomotiva, Dinama i Torpeda, a drugi će krenuti kasno večeras. Iz Varšave će ruski navijači vlakom otputovati na prvu utakmicu EURA između Rusije i Češke u Wroclavu, a put tog poljskog grada kasno večeras će krenuti i posebni vlak iz Moskve. Besplatan prijevoz vrijedi samo za tri utakmice Rusa u skupini sy Češkom, Grčkom i Poljskom.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙