FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 3. lipnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Agencija za civilno zrakoplovstvo je, nakon inspekcijskih nadzora praćenja kontinuirane plovidbenosti zračnih operatora i ovlaštenih pilotskih škola provedenih u posljednjih nekoliko mjeseci, utvrdila kako pojedini komercijalni operatori i pilotske škole ne održavaju zrakoplove po propisanim sigurnosnim standardima, pa je s ciljem bolje sigurnosti zračnog prometa prekršiteljima privremeno oduzela certifikate i ovlaštenja, priopćeno je danas iz te agencije. Zrakoplovi su privremeno prizemljeni, među ostalim, zbog neizvršavanja obveznih radova održavanja, zamjene dijelova radi isteka roka za pregled ili upotrebu, a riječ je o operatorima opće avijacije. Utvrđeno je da pojedine organizacije ne raspolažu dokumentacijom s uputama za održavanje zrakoplova, programi održavanja nisu im usklađeni sa zahtjevima proizvođača te ih ne ažuriraju redovito, ugrađuju komponente koje ne ispunjavaju propisane standarde i ne poduzimaju mjere ili uopće nisu svjesne nedostataka na zrakoplovima kojima izvode operacije.

ZAGREB - Grad Zagreb će u ponedjeljak na Zrinjevcu obilježiti Svjetski dan zaštite okoliša, 5. lipnja te početi kampanju "Moj zeleni Zagreb" radi povećanja svijesti građana o problematici zaštite okoliša, ističući problematiku otpada u Zagrebu. Program obilježavanja na Zrinjevcu počet će 4. lipnja u 18 sati, a nakon pozdravnog govora gradonačelnika Milana Bandića, građanima će se obratiti i ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy te predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić. O eko školama u Zagrebu govorit će nositelj tog projekta Ante Kutle. Cilj kampanje "Moj zeleni Zagreb", koju Grad Zagreb tom prigodom pokreće, je potaknuti pojedince i lokalne zajednice na odgovornost za očuvanje okoliša, održivi razvoj Zagreba i prosperitetniju budućnost svih njegovih građana.

ŠIBENIK - U teškoj prometnoj nezgodi koja se jutros oko 3 sata dogodila na državnoj cesti D-33, pored naselja Tromilja, poginula su trojica mladića, doznaje se u policiji. Nesreća se dogodila kada je vozilo zadarskih registracijskih oznaka izletjelo s ceste, te se zapalilo. Jedan mladić je zbog prevrtanja ispao iz automobila, dok su dvojca ostala u "opelu" koji se zatim zapalio, te su mladići izgorjeli u automobilu. Stradali mladići još nisu identificirani.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙