FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 25. travnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

RIJEKA

U prvoj finalnoj utakmici prvenstva Hrvatske u Rijeci su vaterpolisti dubrovačkog Juga svladali Primorje s 7:6 (2:4, 1:0, 2:0, 2:2), te u seriji na tri pobjede poveli s 1:0. Jug je slavio u uzbudljivoj utakmici u kojoj su Riječani dobili prvu četvrtinu s 4:2, a potom u sljedeće dvije nisu postigli nijedan gol. Dubrovčane je predvodio junak dvoboja Janović s četiri zgoditka, dok su Bušlje, Obradović i Joković dali po jedan. Kod Riječana je također 4 zgoditka zabio Daniel Varga, dok su Garcia i Barać upisali po jedan.

Druga utakmica igra se u subotu u Dubrovniku. Naslov prvaka Hrvatske osvojit će momčad koja prva ostvari tri pobjede, a eventualna peta utakmica igrala bi se na bazenu u Gružu, jer je Jug u regularnom dijelu prvenstva izborio prvo mjesto.

LONDON

Engleski mediji u srijedu nisu skrivali svoje iznenađenje plasmanom Chelsea u finale Lige prvaka te inzistira na čudesnoj izvedbi londonskih nogometaša na Nou Campu gdje su odigrali 2-2 s braniteljem naslova prvaka Barcelonom."Daily Express" je uz naslov "Magnifico" stavio fotografiju Fernanda Torresa okruženog suigračima Ramiresom i Lampardom nakon što je Španjolac zabio drugi gol za Bluese."Times" također piše o "Čudu na Nou Campu", dok "Daily Telegraph" slavi "Nevjerojatnu pobjedu u Barceloni"."Možete li vjerovati ?", stoji na naslovnici "The Suna".

Više je listova pozdravilo, šaleći se pritom, strijelca drugog gola za Chelsea Fernanda Torresa, koji je predstavljao razočarenje za mnoge kada je došao na Stamford Bridge: "Terry isključen, Messi promašio penal, Chelsea u finalu, ali najnevjerojatnije: Torres zabio gol", našalio se "The Sun".

"Dečko od 50 milijuna funti je konačno nešto uspio", ironičan je i "Daily Mirror".

Većina komentara posvećena je i incidentu kapetana Chelsea Johna Terryja, koji je isključen u 37. minuti jer je koljenom udario s leđa napadača Barcelone Alexisa Sancheza.

"Glupost Terryja ga je stajala još jedne prilike", ocjenjuje "Guardian".

"Times" je incident nazvao "sramotnom večeri" za bivšeg kapetana engleske reprezentacije kojeg su opet "napali njegovi demoni", dodaje "The Telegraph".

RIM

U odgođenim susretima 33. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus i Milan su ostvarili minimalne pobjede protiv Cesene i Genoe, pa četiri kola prije kraja prvenstva Juve i dalje ima tri boda prednosti.Torinska 'Stara dama' je na gostovanju u Ceseni slavila golom Marca Borriella u 80. minuti. Juve je mogao i ranije zatresti mrežu Francesca Antoniolija, no Andrea Pirlo je u devetoj minuti pogodio vratnicu iz jedanaesterca. Bio je to već drugi uzastopni susret u kojem je Pirlo promašio kazneni udarac. Bio je neprecizan i protiv Rome, no Juve je dobio obje utakmice pa se Pirlovi promašaji nisu pokazali previše skupim. Milan je, također stigao do bodova u samoj završnici utakmice, a strijelac je bio Kevin-Prince Boateng u 86. minuti. Milanu je put do pobjede olakšalo isključenje Srbina Boška Jankovića u 72. minuti. Veznjak Genoe je u razmaku od svega deset minuta sakupio dva žuta kartona.Važne pobjede u borbi za Ligu prvaka ubilježili su Napoli i Inter. Napoli je s 2:0 slavio kod Leccea, te je skočio na četvrto mjesto na ljestvici sa samo bodom manje od trećeg mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, a koje trenutno drži Lazio. Lecce je porazom ostao u zoni ispadanja, sa sve manjim izgledima da se spasi. Lazio je poražen kod Novare (1:2), momčadi koja je praktički već ispala, a u igru za Europu vratio se Inter pobjedom u gostima kod Udinesea s 3:1. Fiorentina je slavila na Olimpicu protiv Rome s 2:1 pogotkom u posljednjoj minuti, a momčadi iz Fiorentine su to mogući bodovi spasa.

Na ljestvici vodi Juventus sa 74 boda, Milan ima 71, Lazio je treći s 55 bodova, a potom slijede Napoli (54), Udinese (52), Inter (52) i Roma (50).

REZULTATI

Cesena - Juventus 0:1 (Borriello 80)

Milan - Genoa 1:0 (Boateng 86)

Novara - Lazio 2:1 (Diakité 35-ag, Mascara 79 / Candreva 37)

Lecce - Napoli 0:2 (Hamšik 5, Cavani 51)

Palermo - Parma 1:2 (Abel Hernandez 6 / Okaka 55, Biabiany 70)

Udinese - Inter 1:3 (Danilo 6 / Sneijder 10, 28, Alvarez 37)

Siena - Bologna 1:1 (Destro 52 /Diamanti 69)

Roma - Fiorentina 1:2 (Totti 71 / Jovetić 2, Lazzari 90+2)

NAIROBI

Svjetski rekorder u maratonu Patrick Makau nije dobio poziv u kenijsku reprezentaciju za olimpijske igre nakon što nije završio londonski maraton u nedjelju.Wilson Kiplagat, koji je pobijedio na maratonu u nedjelju, i dvostruki svjetski prvak Abel Kirui, koji je završio kao šesti u nedjelju, predstavljat će Keniju na olimpijskim igrama u Londonu zajedno s Mosesom Mosopom koji je bio treći na maratonu u Rotterdamu ovaj mjesec.

Kipsang je imao drugo najbolje vrijeme s vremenom 2:03:42 u Frankfurtu u listopadu prošle godine. Makau je postavio svjetski rekord s vremenom 2:03:38 u Berlinu mjesec prije toga.

Tri Kenijke koje su zauzele prva tri mjesta na maratonu u nedjelju aktualna svjetska prvakinja Mary Keitany, Edna Kiplagat i Priscah Jeptoo također idu na olimpijske igre u Londonu.

LAGOS

Jedna osoba je poginula, a devet je teško ranjeno u eksploziji bombe u prostoriji u kojoj se gledala polufinalna utakmica Lige prvaka Barcelona - Chelsea u nigerijskom gradu Josu. U prostoriji je bilo oko 50-tak osoba, a prema izjavi policijskog dužnosnika pravo je čudo što je poginuo samo jedan muškarac. Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad, ali kako se eksplozija dogodila u kršćanskog dijelu grada, sumnja se na muslimanske radikale. Istu večer dogodile su se u Nigeriji još dvije eksplozije, u kojima je poginulo ukupno deset osoba.

ZAGREB

Hrvatsko jedrenje konkurira za postolja u čak četiri klase u finalnim plovovima regate Svjetskog kupa u francuskom Hyeresu. Najbliže medaljama su Šime Fantela i Igor Marenić u 470, te Tonči Stipanović u Laseru, koji su na šestom mjestu, 10. i 11. u Laseru su Milan Vujasinović i Daniel Mihelić, jedanaesti je u Laser Radialu Tina Mihelić, a istu poziciju zauzimaju Marin i Dan Lovrović u Zvijezdi.U Laseru se očekivano danas malo rasčistila bodovna situacija, nakon što je vodećih šest kormilara ušlo u prvi dan finala sa samo dva boda razlike. Tonči Stipanović i dalje je u igri za medalje, trenutačno je šesti, na pet bodova do trećeg mjesta. Danas je bio 13. i sedmi.Najbolji dan od hrvatskih laseraša imao je Daniel Mihelić, koji je ciljem zlatne finalne skupine prošao peti i treći. Nakon osam jedrenja je 11.Jednu stepenicu iznad Daniela, na desetom mjestu se nalazi Milan Vujasinović. Ukratko, Hrvatska bi u petak u Laseru u finalnom plovu za odličja mogla imati čak tri kormilara, što bi bio zaista fantastičan uspjeh. Ivan Taritaš je 21. Vodstvo je preuzeo Australac Tom Slingsby.Na šestom mjestu u klasi 470 su Šime Fantela i Igor Marenić, sedam bodova do trećeg mjesta.

BARCELONA

Pregled teniskih turnira:

Barcelona, ATP (2,072 milijuna eura), 2.kolo:

Fernando Verdasco (Špa/9) - Steve Darcis (Bel) 6:3, 6:1;

Andy Murray (VB/2) - Sergij Stahovski (Ukr) 6:3, 6:2;

Nicolas Almagro (Špa/6) - Edouard Roger-Vasselin (Fra) 7:5, 7:6 (3);

Kevin Anderson (JA/13) - Federico Del Bonis (Arg) 7:6 (5), 7:6 (5);

Kei Nišikori (Jap/8) - Mihail Kukuškin (Kaz) 6:3, 4:6, 6:0;

Albert Montanes (Špa) - Bernard Tomic (Aus/15) 6:0, 5:7, 7:5;

David Ferrer (Špa/3) - Filip Krajinović (Srb) 6:0, 6:3;

Santiago Giraldo (Kol) - Robin Haase (Niz) 6:4, 6:3;

Milos Raonic (Kan/11) - Igor Andrejev (Rus) 6:4, 6:1;

ATP Bukurešt (450.000 eura), 2.kolo:

Daniel Brands (Njem) - Jurgen Zopp (Est) 7:6 (3), 6:3;

Attila Balazs (Mađ) - Potito Starace (Ita) 6:3, 6:4;

Xavier Malisse (Bel) - Florian Mayer (Njem/2) 7:5, 4:6, 6:4;

WTA Stuttgart (740.000 USD), 1.kolo:

Marion Bartoli (Fra/7) - Iveta Benešova (Češ) 6:3, 6:2;

Alize Cornet (Fra) - Ana Čakvetadze (Rus) 6:3, 6:4;

Samantha Stosur (Aus/5) - Peng Shuai (Kina) 6:2, 6:2;

Greta Arn (Mađ) - Katerina Bondarenko (Ukr) 7:5, 6:3;

Angelique Kerber (Njem) - Roberta Vinci (Ita) 6:2, 6:3;

Francesca Schiavone (Ita) - Monica Niculescu (Rum) 6:3, 7:5;

Julia Goerges (Njem) - Anastazija Pavljučenkova (Rus) 5:7, 6:3, 6:4;

Andrea Petkovic (Njem) - Kristina Barrois (Njem) 6:1, 6:4;:

Li Na (Kina/8) - Lucie Safarova (Češ) 7:6 (4), 6:4;

WTA Fes (220.000 USD), 1.kolo:

Svetlana Kuznjecova (Rus/2) - Eleni Danilidu (Grč) 6:1, 7:5;

Arantxa Rus (Niz) - Klara Zakopalova (Češ/7) 6:4, 5:7, 7:6 (9);

Kiki Bertens (Niz) - Urszula Radwanska (Pol) 6:4, 7:5;

Garbine Muguruza (Špa) - Ana Tatišvili (Gru) 7:5, 5:7, 6:4;

Simona Halep (Rum/5) - Fatima El Allami (Mar) 6:1, predaja;

Petra Cetkovska (Češ/3) - Melinda Czink (Mađ) 6:4, 6:2;

Timea Bacsinszky (Švi) - Arina Rodijonova (Rus) 2:6, 4:0, predaja;

Mathilde Johansson (Fra) - Nadia Lalami (Mor) 6:1, 6:1;

Laura Pous (Špa) - Olga Govorcova (Blr) 6:2, 6:1;

Shahar Peer (Izr/8) - Magdalena Rybarikova (Slk) 5:7, 6:3, 7:5.

Laura Pous-Tio (Špa) - Olga Govorca (Blr) 6:2, 6:1;

Arantxa Rus (Niz) - Klara Zakopalova(Češ/7) 6:4, 5:7, 7:6 (9);

2. kolo:

Simona Halep (Rum/5) - Alexandra Cadantu (Rum) 6:2, 7:5.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙