FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 20. svibnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZAGREB - Danas se održava 15. opći sabor HDZ-a na kojem izaslanici biraju novo vodstvo stranke. 2017 izaslanika, koliko ih nazoči Općem saboru stranke, nešto poslije 13 sati počelo je glasovati o kandidatima za vodstvo stranke, pa tako i za prvi krug glasovanja o petero kandidata za predsjednika stranke. Naime, nakon izlaganja, predsjedničkih kandata - Jadranke Kosor, Darka Milinovića, Tomislava Karamarka, Domagoja Ivana Miloševića i Milana Kujundžića, određena je stanka tijekom koje se provodi glasovanje. Osim predsjednika stranke, HDZ-ovi izaslanici danas biraju i zamjenika predsjednika između tri kandidata - Andrej Plenković, Ante Sanadera i Drage Progmeta. Za šest potpredsjednika stranke kandidiralo se 24 člana stranke

ZAGREB - Kandidat za predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je kako nudi novu hrvatsku neovisnost utemeljenu na novom domoljublju i stavu nespojivom s korupcijom. „Surađivat ćemo sa svima koji se bore za interes hrvatskog naroda i države“, rekao je dodavši, kako će se znati što su nacionalni interesi i nacionalne svetinje. Hrvatska ne zaslužuje da njome upravljaju nesposobni i oni koji nikada Hrvatsku nisu željeli“, rekao je Karamarko.

ZAGREB - Birajte one koji nas neće gurati na rub radikalnoga desnog političkog spektra, poručila je Jadranka Kosor stranačkim izaslanicima, ističući da HDZ-u ne trebaju rasprave o prošlosti, nego rad za budućnost. Ta budućnost HDZ-a, naglasila je Kosor, nisu zakulisne igre, ucjene, strah i prijetnje, ni prevrtljivci ni ulizice, već vodstvo koje će štititi nacionalne interese, promicati kršćanske vrijednosti, te se držati kršćanskih načela - ne lagati, podmetati, igrati prljavo, ne krasti i skrivati.

ZAGREB - Kandidat za predsjednika HDZ-a Darko Milinović pozvao je izaslanike Općeg sabora stranke da izaberu jaku, demokršćansku i tradicionalnu budućnost HDZ-a, te svojim izborom omoguće istinsku demokratizaciju stranke. Milinović je rekao kako u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, gdje se održava HDZ-o izborni sabor, danas osjeća isto onaj poriv kao i 1990-ih, onih "istinskih HDZ-ovaca", koji cijene prošlost, a znaju izabrati najbolje za budućnost.

ZAGREB - Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević poručio je kako se danas bira budući hrvatski premijer. „Danas biramo šefa oporbe i budućega predsjednika hrvatske vlade“, naglasio je dodavši kako ovi izbori u HDZ-u Hrvatskoj donose novu nadu. Stranka je, po njegovoj ocjeni, u krizi vodstva, identiteta i morala, a vodstvo je prestalo slušati članove i birače. „Moramo sačuvati budućnost naše djece danas, a sutra su pred nama veliki ciljevi – ulazak u EU, povratak Europi demokršćanske orjentacije, rekao je dodajući kako su Balkan i Jugoslavija iza nas.

ZAGREB - HDZ-ovu vodstvu trebaju novi ljudi, poručio je Milan Kujundžić. "Dajte mi svoj glas i zajedno ćemo razvijati pobjednički i europski HDZ, europsku i prosperitetnu Hrvatsku", rekao je. Hrvatskoj je potreban HDZ kakav je bio prije - pobjednička stožerna hrvatska demokršćanska stranka, ali joj na čelu, istaknuo je, ne mogu biti oni koji su stranku doveli do "stupa srama", suda i oporbene pozicije. "U HDZ moramo vratiti predsjednika Tuđmana, a reći zauvijek 'zbogom' tragovima Udbe Stjepana Mesića i Ive Sanadera. Oni su izdali Tuđmana. Krenulo je sa svjedočenjima, pričanjem viceva, a onda krađom novca. Užas!", ustvrdio je Kujundžić.

ZAGREB - Dan zaštite prirode u Hrvatskoj i Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježavaju se danas u zagrebačkom parku Maksimiru. Obilježavanje organizira Ministarstvo zaštite okoliša i prirode u suradnji s Državnim zavodom za zaštitu prirode, časopisom GEO, Javnom ustanovom Park Maksimir i Udrugom "Profesor Baltazar". U Parku Maksimiru posjetiteljima se na informativnim štandovima predstavljaju aktivnosti koje se u Hrvatskoj provode u zaštiti prirode. Duž glavne maksimirske aleje postavljena je izložba ugroženih i zaštićenih, te invazivnih vrsta u Hrvatskoj.

SINJ - U okviru građanske inicijative ''Bez ambrozije – bez alergije'' danas se na području Sinja i okolice provodi akcija uklanjanja ambrozije iz okoliša. Akciji je prethodila podjela 7000 komada informativnih letaka o ambroziji i načinima njezina uklanjanja. Letke su građanima podijelili članovi mjesnih odbora s područja Grada Sinja i volonteri udruge za kvalitetu življenja „Srma“. Letci su podijeljeni i u svim sinjskim osnovnim i srednjim školama za oko 4500 učenika. Iako će ambrozija u cvatnju krenuti u srpnju, pravo vrijeme njezina uklanjanja iz okoline je ranija faza vegetacije, pa se tako može reći da je s Danom zdravih gradova – lov na ambroziju tek otvoren i trajat će cijelo ljeto.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙