FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15, 30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 19. svibnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je danas kako kandidat za predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko nije koristio obavještajne strukture u svojoj predizbornoj kampanji za šefa HDZ-a. "Bilo je takvih prigovora i ja sam zatražio izvješće koje je pokazalo da to nije točna tvrdnja", rekao je Josipović upitan da komentira tvrdnje da Karamarko uoči unutarstranačkih izbora u HDZ-u koristi obavještajne strukture u kampanji za predsjednika te stranke.

ZAGREB - Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor predala je danas u središnjici stranke oko 600 potpisa za svoj novi mandat, istaknuvši da će nakon općega sabora ostati predsjednica HDZ-a. Ocijenila je kako očekuje da svaki član HDZ-a sam odluči na tajnom glasovanju te da nikakvom svom malom ili većem šefu ne mora polagati račune, već samo sebi i HDZ-u te dodala kako su izbori iznimno važni ne samo za HDZ, već i za Hrvatsku. "Odlučujemo u kome će smjeru ići HDZ, hoće li ga voditi časni, čestiti i hrabri ljudi, koji će u svoj program stavljati gospodarski oporavak i gospodarstvo i oni koji iza sebe imaju neki obavljeni posao kao što smo to mi obavili - završetak pregovora s Europskom unijom, program gospodarskog oporavka i drugo", kazala je Kosor. Ili će, dodala je, HDZ voditi oni koji su se u "onom što nazivaju kampanjom pokazali kao igrači koji igraju ispod stola".

PULA - U pulskom brodogradilištu Tehnomont danas je svečano porinut u more putnički katamaran za Olimpijske igre u Londonu, namijenjen prijevozu putnika i pružanju restoranskih usluga, kapaciteta 599 putnika, koji će ploviti tijekom Olimpijade u Londonu. Ovaj je putnički brod, katamaran ugovorio Brodarski institut iz Zagreba s engleskom tvrtkom "City cruises PLC" u veljači prošle godine, a posao je, kako se čulo na današnjoj svečanosti u Puli, dobiven u jakoj konkurenciji britanskih i zapadno-europskih dizajnera, projektnih ureda i brodogradilišta. Naručitelj će brod preuzeti krajme lipnja a njegovo krštenje obavit će se u Londonu prije početka Olimpijskig igara. Dužina broda iznosi 37, širina 14,6 i visina 7,6 metara, a brod je projektiran i izgrađen sukladno propisima klasifikacijskog društva Burea Veritas.

ZAGREB - Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP) Zlatko Koračević i direktor tvrtke DOK-ING - hrvatskog proizvođača električnih vozila Vjekoslav Majetić potpisali su danas sporazum o poslovnoj suradnji, na izgradnji infrastrukture za punjenje električnih vozila kojim se, kako je istaknuto, otvara put njihovoj suradnji na području elektromobilnosti.

SPLIT - U organizaciji splitskih udruga "Centar za nerođene živote Betlehem" i "Ivan Pavao Drugi" danas je više od 200 građana šetnjom splitskom rivom prosvjedovalo protiv abortusa i prijeloga zakonskih rješnja kojima se predviđa "zaleđivanje" nerođenih beba. Prosvjednici su nosili slike nerođenih beba u majčinoj utrobi, te križ i Gospin kip. Nosili su i transparente s natpisima: "Stop abortusu", "Šititimo život nerođenih! U opasnosti su", "Isuse uzdajem se u te".

SLAVONSKI BROD - Bez ijednoga incidenta oko 1500 maturanata Slavonskoga Broda proslavilo je sinoć završetak srednjoškolskoga obrazovanja, a na primjerenom ponašanju čestitala im je i policija, koja je zajedno sa zaštitarima osiguravala slavlje. Policijska glasnogovornica Kata Nujić kaže kako nije zabilježen niti jedan ozbiljniji incident, a važnijih intervencija nije imala niti brodska hitna pomoć.

POŽEGA - Udruga GFR Film-Video i ove godine s Hrvatskim filmskim savezom organizira 20. hrvatski festival jednominutnih filmova, koji će se u Požegi održati od 23. do 25. svibnja. Za Festival je pristiglo 313 jednominutnih uradaka iz 45 zemalja, od kojih će u službenoj konkurenciji biti prikazano 60 filmova. To je danas najavio u Požegi na konferenciji za novinare Željko Balog, predsjednik požeške udruge GFR Film video, dodajući kako su prvi put svoje uratke poslali predstavnici iz Cipra, Egipta i Kosova.

VUKOVAR - Prvi vukovarski sajam knjiga "LikeBook", kojeg pod pokroviteljstvom grada Vukovara organiziraju Gradska knjižnica Vukovar, Hrvatski radio Vukovar i Vukovarske novine, otvoren je danas u ulici Josipa Jurja Strossmayera. Na sajmu sudjeluje 13 nakladnika, a posjetiteljima je ponuđeno više od 5.000 naslova. Na jednom od štandova moguće je kupiti knjige od čije će prodaje novac biti uplaćena na račun gradskoga Fonda za financiranje asistenata u nastavi.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙