FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 10. svibnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Zastupnici Hrvatskog sabora jutros su raspravili Prijedlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Hrvatske i Kraljevine Španjolske o borbi protiv kriminala i o sigurnosnim pitanjima, kojim se uređuju pitanja načina, oblika i područja međusobne suradnje, razmjene informacija te mogućnosti razmjene časnika za vezu. Sporazum predstavlja i element daljnjeg unaprjeđenja i produbljivanja međusobne suradnje Republike Hrvatske i Kraljevine Španjolske, rekao je pomoćnik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković.

ZAGREB - Ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić izjavio je danas da Vlada od predloženoga zakona o poticanju zapošljavanja očekuje da će potaknuti otvaranje novih radnih mjesta, posebno za mlade osobe bez radnog iskustva. Tim zakonom, o kojemu raspravlja Hrvatski sabor, želi se povećati zapošljivost nezaposlenih mladih osoba bez radnoga iskustva kroz stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnoga odnosa, na rok od godinu dana te uz mjesečnu naknadu od 1600 kuna. Na taj će način, kazao je Mrsić, mladi steći godinu dana radnoga iskustva uz plaćanje radnoga staža i mirovinskih doprinosa, te mentora koji će na trošak poslodavca nadzirati njihov rad.

ZAGREB - Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, o kojem su danas raspravljali zastupnici u Hrvatskom saboru, nužan je, kako je rečeno, za donošenje Zakona o poticanju zapošljavanja, a kojima bi se trebala povećati zapošljivost mladih u Hrvatskoj. Zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarek rekao je kako se ovim zakonskim prijedlogom izmjenjuje odredba važećeg zakona koja uređuje obvezno zdravstveno osiguranje i stjecanje statusa osiguranika osoba koje se nakon završenog obrazovanja stručno osposobljavaju bez zasnivanja radnog odnosa.

ZAGREB - Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, o kojem su danas raspravljali zastupnici u Hrvatskom saboru, nužan je, kako je rečeno, za donošenje Zakona o poticanju zapošljavanja, a kojima bi se trebala povećati zapošljivost mladih u Hrvatskoj. Zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarek rekao je kako se ovim zakonskim prijedlogom izmjenjuje odredba važećeg zakona koja uređuje obvezno zdravstveno osiguranje i stjecanje statusa osiguranika osoba koje se nakon završenog obrazovanja stručno osposobljavaju bez zasnivanja radnog odnosa.

ZAGREB - Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić ocijenio je danas da su prigovori Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) na curenje informacija iz Porezne uprave opravdani, a nije mu poznato je li se s tim u vezi poduzetnik Ivica Todorić obratio Vladi. Svatko mora raditi svoj posao, uključujući i Poreznu upravu, ali to svakako nije nešto što se radi putem radija ili televizije, rekao je Čačić novinarima uoči sjednice Vlade. Na novinarski upit je li točno da se vlasnik Agrokora Ivica Todorić obratio Vladi revoltiran time što su informacije da je pozvan u Poreznu upravu procurile u javnost, Čačić je odgovorio kako o tome ništa nije čuo.

KRIŽEVCI - Predsjednik Hrvatske seljačke stranke i križevački gradonačelnik Branko Hrg na današnjoj se konferenciji za novinare osvrnuo na najavljeno zaustavljanje gradnje autoceste do Križevaca. Hrg je kazao kako je zapanjen izjavama lokalnih dužnosnika SDP-a koji "uporno tvrde da je gradnja te autoceste imaginacija, da se ništa ne radi i da radove treba prekinuti".

OSIJEK - Osječko-baranjska Županijska organizacija Hrvatske seljačke stranke (HSS) zatražila je danas od hrvatske Vlade da iznosom od 1,83 milijarde kuna, s kojim namjerava provesti devetu po redu sanaciju brodogradilišta, sanira i gospodarstvo Slavonije i Baranje. Predsjednik osječko-baranjskog HSS-a Zvonko Pongrac kazao je na konferenciji za novinare kako stranka, zbog više od 35.000 nezaposlenih samo u ovoj Županiji, teškog stanja u poljoprivredi, traži da Vlada sanira slavonsko-baranjskog gospodarstvo, iznosom 1,83 milijuna kuna, i to preuzimanjem kreditnih obveza gospodarstvenika u industriji i poljoprivredi.

ZAGREB - Hrvatska pošta (HP) će 12. svibnja pustiti u promet novu prigodnu poštansku marku „100. obljetnica Hrvatskog šahovskog saveza“, a marka će vrijedit za plaćanje poštanskih usluga u unutarnjem i međunarodnom poštanskom prometu, priopćeno je iz HP-a. Autor prigodne poštanske marke je Svjetlan Junaković, ilustrator iz Zagreba, a marka je tiskana u nakladi od 100.000 primjeraka te u arčiću od 9 maraka s jednim privjeskom. Nominalna vrijednost marke je 4,60 kn. Hrvatska pošta pustit će u prodaju i prigodnu omotnicu prvoga dana (FDC), a žig prvog dana bit će u uporabi 12. i 14. svibnja u Poštanskom uredu 10101 Zagreb, Jurišićeva 13.

ZAGREB - Optužnica protiv bivšega varaždinskoga gradonačelnika Ivana Čehoka nije potvrđena, već je u cijelosti vraćena USKOK-u na doradu, odlučilo je danas Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda. "Vijeće nije potvrdilo optužnicu već ju je vratilo na doradu USKOK-u, od kojeg se traži da bolje razjasni neka pitanja, prije svega, zašto smatraju da se u slučaju Čehoka i ostalih optuženih radi o udruživanju zbog počinjenja kaznenoga djela", kazala je HINA-i Čehokova braniteljica Jasna Novak.

ZAGREB - Zaposlenica mađarskoga MOL-a Ilona Fodor, koja je sudjelovala u pregovorima s hrvatskom Vladom o izmjenama dioničarskoga ugovora o vlasništvu u Ini, ustvrdila je na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu da je Hrvatska izmijenjenim ugovorom postigla bolju zaštitu svojih vlasničkih prava u nacionalnoj naftnoj kompaniji. "Mislim da je Hrvatska postigla bolju zaštitu svojih upravljačkih prava nego što je imala ugovorom iz 2003.", kazala je Fodor koja je na suđenje bivšem premijeru pozvana kao svjedokinja obrane. Pojasnila je da prema odredbama prvoga ugovora Hrvatska nakon istjeka petogodišnjega roka nije mogla utjecati na volju MOL-a da proda svoj udio u hrvatskoj naftnoj kompaniji.

OSIJEK - Službenici Prometne policije prekrašajno će prijaviti 63-godišnjeg Osječanina, koji je, 8. svibnja, na autocesti A5, kod odmorišta Ivandvor, upravljao osobnim automobilom marke "Mercedes", brzinom od 221 kilometar na sat, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava (PU).

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙