FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 20. svibnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Izvođenjem hrvatske himne "Lijepa naša" danas je u KD Vatroslav Lisinski počeo 15. Opći sabor HDZ-a, na kojemu će više od 2000 stranačkih izaslanika birati novo vodstvo HDZ-a. Glavni tajnik stranke Branko Bačić okupljenima je poručio kako je uvjeren da će HDZ na Općem saboru pokazati zajedništvo i toleranciju, te izbore provesti dostojanstveno, kako, naglasio je, i priliči HDZ-u kao stožernoj hrvatskoj stranci.

Kao gosti HDZ-ovog sabora došli su predsjednik HSS-a Branko Hrg, predsjednik HSP-a Daniel Srb, potpredsjednik HSP-a dr. Ante Starčević Ivan Tepeš, predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt, predstavnici HDZ-a BiH i HDZ-a 1990., te diplomatskoga zbora, sindikata i braniteljskih udruga. Izaslanici, njih 2143, predsjednika stranke birat će između pet kandidata - Jadranke Kosor, Darka Milinovića, Tomislava Karamarka, Domagoja Ivana Miloševića i Milana Kujundžića. Za zamjenika predsjednika kandidirali su se Andrej Plenković, kao član tima aktualne predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor, Ante Sanader iz tima Tomislava Karamarka, te Drago Progmet kao član tima Milana Kujundžića.

ZAGREB - HDZ je stranka poštenih, časnih i čestitih ljudi, koji zaslužuju pošteno i časno vodstvo, poručila je danas predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, podnoseći na Općem saboru izvješće o radu stranke, te zahvalivši članstvu na potpori u teškim vremenima za stranku, posebno nakon odlaska i pokušaja povratka bivšeg čelnika Ive Sanadera, sada optuženog u više korupcijskih afera.

ZAGREB - Predsjednik HSS-a Branko Hrg danas je, u ime svih gostiju HDZ-ova Općeg sabora, pozvao HDZ-ovce da pokažu zajedništvo i složnost, jer je dobra oporba, istaknuo je, u ovom trenutku itekako potrebna Hrvatskoj. "Potrebno je da oporba djeluje, da djeluje najjača oporbena stranka, da iz ovoga hrama glazbe iziđe jedan politički orkestar HDZ-a. Hrvatskoj je danas, naglasio je, potrebna snažna i dobra oporba, jer aktualna Vlada, kazao je, nije socijalna, te ide u smjeru ugnjetavanja građana na koje stavlja sav teret. Video linkom okupljenim HDZ-ovcima obratio se i glavni tajnik Europske pučke stranke Antonio Lopez Isturiz.

ZAGREB - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke(UBIUDR) traži da se bez obzira na nesuglasice proglase Junaci hrvatskoga Domovinskoga rata, jer je junaka ili heroja bilo i bit će ih u svakom ratu, pa je, smatra udruga, neshvatljivo da ih „nema“ samo i isključivo u Domovinskom ratu, u kojem smo pobijedili treću ili četvrtu vojsku u Europi te zahvaljujući tim junacima stvorili hrvatsku državu, stoji u priopćenju UBIUDR-a.

SINJ - U okviru građanske inicijative ''Bez ambrozije – bez alergije'' danas se na području Sinja i okolice provodi akcija uklanjanja ambrozije iz okoliša. Akciji je prethodila podjela 7000 komada informativnih letaka o ambroziji i načinima njezina uklanjanja, koji su tiskani uz financijsku pomoć Zaklade Kajo Dadić iz Splita, Grada Sinja i sinjske tiskare Marina dizajn. Iako će ambrozija u cvatnju krenuti u srpnju, pravo vrijeme njezina uklanjanja iz okoline je ranija faza vegetacije, pa se tako može reći da je s Danom zdravih gradova – lov na ambroziju tek otvoren i trajat će cijelo ljeto.

SPLIT - Muškarac koji je u prvim satima subote pronađen mrtav u kući na širem sinjskom području preminuo je uslijed gušenja plinovima nastalim požarom, pokazao je policijski očevid obavljen jučer na mjestu događaja, potvrđeno je to danas u PU splitsko-dalmatinskoj.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙