FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21,00 sat

Autor: mkov
ZAGREB, 16. svibnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21,00 sat:

ZAGREB - Hrvatski sabor sutra zasjedanje nastavlja raspravom o prijedlogu izmjena Općeg poreznog zakona, kojim se omogućuje objava popisa poreznih dužnika. Kao glavni razlog za izmjene Općeg poreznog zakona u Vladi navode velika potraživanja hrvatske države - ukupni dugovi prema državi s kamatama prešli su 50 milijardi kuna, pri čemu je registrirano više od 761.000 dužnika, od kojih su oko 500.000 građani, a ostalo trgovačka društva i obrtnici.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je danas u posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke u RH Bernda Fischera i zamjenika župana Splitsko-dalmatinske županije Viska Haladića, s kojima je razgovarao o pripremama za skorašnju konferenciju, koja se održava u Splitu u njihovoj zajedničkoj organizaciji te pod predsjednikovim pokroviteljstvom.

KARLOVAC - Prvi potpredsjednik Vlade RH i predsjednik HNS-a Radimir Čačić najavio je danas kako desetci projekata koje regionalna i lokalna vlast u Karlovačkoj županiji imaju za Hrvatske vode i Hrvatske ceste te svi projekti Županijske uprave za ceste "mogu krenuti s realizacijom uz sufinanciranje države od 55 posto". "Istodobno kreće i projekt energetske učinkovitosti jer je jučer objavljeno prvih dvadesetak natječaja, a slijede i novi u dinamici od 20 do 50 tjedno. Cilj je da se ukupno kroz rekonstrukciju zgrada i promjenu krovišta, fasada, instalacije i stolariju ostvare uštede koje će opravdati investicije na bolnicama, školama, sudovima i ostalim javnim zgradama, kojih je u Hrvatskoj 11 tisuća. Ove će se godine realizirati njih nekoliko stotina", rekao je Čačić

ZAGREB - Više od 44 posto građana Hrvatske ima negativan stav prema poduzetnicima, no gotovo 65 posto ih vidi poduzetnike kao jedino rješenje za gospodarsku krizu u kojoj se nalazimo, a jačanje poduzetničke klime nužan je preduvjet za gospodarski oporavak i boljitak čitavog društva, istaknuto je danas na Danu poduzetnika, tradicionalnom skupu održanom u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca (HUP). Ispitivanja javnog mnijenja o percepciji poduzetnika u Hrvatskoj pokazalo je da 44,6 posto građana ima negativan stav prema poduzetnicima, dok ih pozitivno mišljenje ima tek nešto više od 25 posto, istaknuo je glavni direktor HUP-a Davor Majetić predstavljajući rezultate istraživanja.

ZAGREB - Na vojnom poligonu "Crvena zemlja" kod Knina danas je održana prezentacija bilateralne hrvatsko-američke vojne vježbe Guardex 12, tradicionalne zajedničke vježbe Oružanih snaga RH i Nacionalne garde Minnesote (NGM). Prezentaciji su nazočili zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general bojnik Dragutin Repinc, zapovjednik Nacionalne garde Minnesote general bojnik Richard Nash, zapovjednik Gardijske motorizirane brigade brigadni general Mladen Fuzul, te drugi predstavnici OSRH i Nacionalne garde Minnesote (NGM).

ZAGREB - Na međunarodnoj konferenciji "Lokalna i regionalna samouprava u procesu energetski održivog razvitka", koja se održava u sklopu Zagrebačkog energetskog tjedna, pomoćnik ministrice zaštite okoliša i prirode Davor Škrlec rekao je kako je Zagreb "energetski najintenzivnija točka u Hrvatskoj", pa, prema tome, i najveći onečišćivač u Hrvatskoj, a da se i malim pomacima mogu postići velike uštede u svim oblicima energije.

PULA - Kandidatkinja za predsjednicu HDZ-a i aktualna predsjednica te stranke Jadranka Kosor danas je u Puli novinarima izrazila zadovoljstvo dosadašnjim tijekom izbornog procesa u toj stranci, koji "predstavlja jedan dobar korak naprijed u jačanju demokratskih procesa

KRAPINA - Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević danas se u Krapini predstavio zagorskim izaslanicima XV. Općeg sabora HDZ-a. Na novinarsko pitanje odgovorio je ako pobjedi na unutarstranačkim izborima kako i dalje ustraje na osnivanju vlade u sjeni. "Vlada u sjeni vrlo je važna kako bi kao konstruktivna oporba argumentirano mogli ukazivati na propuste vladajuće koalicije. Sada to ne činimo u Hrvatskom saboru. Vlada u sjeni je potrebna kako bi spremno mogli preuzeti upravljanje državom nakon sljedećih parlamentarnih izbora", rekao je Milošević

VINKOVCI - U sklopu 19. festivala glumca, koji se od 12. do 19. svibnja održava u Vukovarsko-srijemskoj županiji, na šokačkome salašu "Teni" u Vinkovcima održan je tradicionalni Dan domaćina festivala.

ZAGREB - Tradicionalnim programom "Čuvajte se: hrvatski umjetnici kuhaju!" i nogometnom utakmicom likovnjaka i pisaca, u nedjelju, 27. svibnja, otvara se ovogodišnji Festival europske kratke priče, koji će do 1. lipnja u Zagrebu i Pazinu ugostiti više od dvadeset vrsnih europskih književnika, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

ZAGREB - Zagrebački ulični festival "Cest is d’ Best" održat će se ove godine 16. put od 31. svibnja do 6. lipnja, a kako je rečeno na današnjem predstavljanju, na više mjesta u gradu bit će ponuđen bogat glazbeni, likovni i zabavni program te nekoliko performansa

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙