FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 16. svibnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

PARIZ

Testiranje tehnologije na gol linije, na čemu inzistira FIFA, počinje u srijedu isprobavanjem sustava "Oko sokolovo", koji se koristi u tenisu, na amaterskoj utakmici FA Kupa između Tottona i Eastleigh en Hampshirea FA Cup u Engleskoj, objavila je FIFA.

Utakmica je na rasporedu u 20,30 sati na stadionu St. Mary de Southampton. Mjesto i datum druge utakmice na kojoj će ta tehnologija biti testirana bit će kasnije objavljeni.

Osim toga, konkurentski sustav "GoalRef" bit će testiran na dva susreta danskog prvenstva, najprije 20. svibnja na utakmici između Silkeborga i Sonderjyskea, a onda na utakmici zadnjeg kola između Nordsjaellanda i Horsensa 23. svibnja.

Kako tvrdi FIFA, radi se tek o fazi testiranja i ako se na jednoj od tih utakmica pojavi pitanje je li lopta prešla gol liniju suci neće moći iskoristiti tehnologiju da donesu odluku nego će je donijeti kao što su to činili i do sada.

CHICAGO

Košarkaš Chicago Bullsa Derrick Rose mogao bi pauzirati gotovo cijelu godinu dok se oporavlja od operacije prednjeg križnog ligemanta, izjavio je njegov liječnik u utorak.

Rose, tri puta član All-Star momčadi koji je prošle godine proglašen najkorisnijim igračem, ozlijedio je koljeno u prvoj utakmici doigravanja prošli mjesec.

Liječnik Brian Cole koji ga je operirao u subotu izjavio je da Rosea čeka dugačak oporavak.

"Vremenski okvir koji je potreban za oporavak sportaša ovog kalibra je oko 12 mjeseci. Nekada nešto kraće, ali nekada i nešto dulje", rekao je Cole.

"I dok se nadamo da će biti na visokoj razini za osam do 12 mjeseci, možda će mu ipak trebati još malo dulje da bude na razini na kojoj je bio prije ozljede, to nije ništa neuobičajeno za sportaše ovog kalibra", dodao je.

U najboljem slučaju Rose će propustiti prvih nekoliko mjeseci NBA sezone 2012./13. koja počinje krajem listopada. U najgorem slučaju mogao bi propustiti cijelu sezonu što bi bio veliki udarac za Bullse.

SYDNEY

Australski tenisač Lleyton Hewitt dobio je u srijedu pozivnicu za ATP teniski turnir, jedan od četiri grand slama Roland Garros, objavio je Australski teniski savez.

Hewitt (31) je u veljači operirao stopalo i oporavio se brže nego što se očekivalo. Dobio je jednu od dvije povlaštene pozivnice upućene u Australiju zajedno s mladom Ashleigh Barty, 16-godišnjakinjom koja je osvojila juniorski Wimbledon 2011.

"Radujem se što ću nastupiti na Roland Garrosu, tim više jer sam ga prošle godine propustio zbog ozljede", izjavio je Hewitt.

LOS ANGELES

Los Angeles Kings su sinoć dominirali u utakmici protiv Phoenix Coyotesa svladavši ih 4-0 i povećavši vodstvo na 2-0 u seriji na četiri pobjede.

Los Angeles je sada pobijedio u sedam utakmica doigravanja zaredom i nedostaju mu dvije pobjede da si osigura nastup u finalu Stanley kupa, prvi kup od 1993. Kingsi nisu nikada osvojili Stanley kup.

Iako su u doigravanje ušli kao osmoplasirana momčad nakon što su eliminirali prvoplasirane u Zapadnoj konferenciji Vancouver Canuckse, a onda i drugoplasirane St. Louis Blues, Kingsi su sada zaradili epitet favorita.

Dwight King je zabio prvi gol za gostujući Los Angeles u prvoj trećini, onda je Jeff Carter zabio dva gola u drugoj trećini te svoj treći a četvrti na utakmici u zadnjoj trećini.

Vratar Phoenixa Mike Smith je imao 36 obrana, ali to nije pomoglo Phoenixu koji je nadigran na domaćem terenu drugu utakmicu zaredom.

Los Angeles je domaćin treće utakmice u četvrtak.

HELSINKI

Hokejaši Slovačke posljednja su reprezentacija koja je izborila plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva Elitne skupine u Finskoj i Švedskoj.

U odlučujućem susretu Slovačka je pobijedila Francusku 5:4 (2:2, 1:1, 2:1) i u četvrtfinalu će igrati protiv Kanade. U ostalim susretima četvrtfinala sastaju se SAD - Finska, Rusija - Norveška i Švedska - Češka.

TEL AVIV

Treću godinu uzastopce nogometaši Hapoel Tel Aviva pobjednici su izraelskog Kupa. U finalnom susretu igranom u Tel Avivu Hapoel je pobijedio Maccabi Haifu 2:1, a prvi gol za pobjednički sastav postigao je hrvatski nogometaš Mirko Oremuš u 58. minuti.

Maccabi je izjednačio golom Delea Yampolskyja u 63. minuti, a pobjedu Hapoelu donio je Nigerijac Nosa Igiebor u sudačkoj nadoknadi.

Hapoelu je to 15. naslov pobjednika kupa u povijesti.AGREB, 15. svibnja 2012. (Hina) -

U prvom susretu polufinala doigravanja košarkaške Lige za prvaka Cibona je u KC Dražen Petrović deklasirala Zadar 86:57 i u seriji na dvije pobjede povela 1:0.

"Vukovi" su već nakon prve četvrtine imali deset koševa viška (20:10), a do poluvremena su povećali prednost na 22 koša (39:17) čime je pitanje pobjednika bilo riješeno. Cibonu su do pobjede predvodili Rudež sa 18 koševa, Zubčić sa 15, Lamar Wright sa 14, te Suton sa 12 koševa, dok su u suparničkim redovima najbolji bili Vrbanc i Krapić sa po 11 koševa.

Druga utakmica na rasporedu je u petak u Zadru.

U drugom polufinalnom paru u srijedu se sastaju Cedevita i Split.

LONDON

Novi engleski nogometni prvak Manchester City zaradio je od televizijskih prava 60,6 milijuna funta što je novi rekord Premiershipa. Dosadašnju najveću zaradu od TV prava imao je Manchester United koji je prošle godine zaradio 60,4 milijuna funta.

Polovina od domaćih i cijelokupna zarada od inozemnih TV prava jednako je podijeljena među 20 klubova, dok je polovina podijeljena zavisno od zastupljenosti klubova na TV. Tako je svaki klub dobio po 13.7 milijuna funta od domaćih prava, te po 18.7 milijuna iz inozemstva. Svaki klub je zaradio i po 570.000 funta za svaki nastup uživo na TV, te plus 755.000 funta za osvojeno mjesto na ljestvici. Cityju je pripalo i 15 milijuna funta za osvojeno prvo mjesto.

Drugo mjesto po prihodu pripalo je Manchester Unitedu sa 60,3 milijuna funta, Tottenham je zaradio 57,3 milijuna, Arsenal 56,2, Chelsea 54,4, a Newcastle United 54,2 milijun funta. Posljednje plasirani Wolverhampton je zaradio 39,1 milijun funta.

Klubovima je ukupno podijeljeno 968,2 milijuna funta.

BARCELONA

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić su nakon tri dana natjecanja četvrti na Svjetskom prvenstvu klase 470 u Barceloni, dok će se u ženskoj konkurenciji u Zlatnoj skupini nastaviti boriti za zadnjih pet mjesta na OI, među njima i Hrvatska koju predstavljaju Enia Ninčević i Romana Župan. Na SP klase Finn Ivan Kljaković Gašpić je deseti.

"Sedmo i četvrto danas, dva dosta dobra ulaza s obzirom na promjenjive uvjete koji su na moru bili. Sutra ulazimo u finale bez praktički loše regate. Prvenstvo je dugo, imamo još šest plovova u finalu. Ovaj dan smo dobro zatvorili i idemo dalje," smireno razmišlja Šime Fantela. Razlike u bodovima su male, jedino su se odvojili Australci Belcher i Page koji imaju nevjerojatan niz od šest pobjeda u šest jedrenja.

Prava drama danas se odvijala u ženskoj konkurenciji. U finalnu zlatnu skupinu plasiralo se šest zemalja koje nemaju olimpijsku normu, a pet je mjesta preostalo za ovu disciplinu. To znači da će se tih šest zemalja, među kojima je i Hrvatska, nastaviti nadmetati za pet mjesta još tri dana, odnosno još šest plovova. Izvrsno su danas jedrile Enia Ninčević i Romana Župan, uz dansku posadu Koch/Sommer najbolje od predstavnica svih zemalja koje se bore za mjesto na OI. Nakon šest jedrenja su 17. ukupno, druge u normi. Za zadnjih pet mjesta na OI u ženskom 470 u zlatnoj će skupini jedriti Danska, Hrvatska, Poljska, Rusija, Kina i Austrija. Austrijanke Vadlau/Schimak su se kao posljednje plasirale u zlatnu skupinu. Da se Austrija nije plasirala u zlatnu skupinu preostalih pet moglo je već danas slaviti.

"Bio je ovo jako emotivan dan, osjećamo se super i nadamo se da ćemo ovako nastaviti jedriti i naredne dane. Danas smo napravile stvarno dobar rezultat, trenutačno smo druga nacija u normi, pa se nadam da će oni koji su iza nas i ostati tamo," nasmijala se Romana Župan.

Ivan Kljaković Gašpić deseti je na Svjetskom prvenstvu za Finn nakon šest plovova. U petom plovu prvenstva bio je izvrstan treći. Josip Olujić nalazi se na 37. mjestu, dok je Tudor Bilić 39. U vodstvu je i dalje Britanac Ben Ainslie.

"Teško je jedriti, vjetar je promijenjiv, sličan našoj buri i jako je hladno. Jedrimo svi zajedno u floti od 95 kormilara tako da je zaista zahtijevno," kazao je Ivan Kljaković Gašpić.

Danas je u Njemačkoj počelo i Svjetsko prvenstvo Laser Radiala na kojem nastupa 135 jedriličarki iz 55 zemalja, među njima i Tina Mihelić.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙