FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 11. svibnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

NEW YORK

Košarkaš Oklahoma City Thunder James Harden (22) proglašen je najboljim šestim igračem NBA u izboru novinara koji prate američku profesionalnu košarkašku ligu.

Ovaj branič Thundera, koji u igru najčešće ulazi s klupe, ima prosjek u sezoni od 16,8 koševa po utakmici i bio je treći najbolji strijelac svoje momčadi.

Košarkaš koji se nalazi na širem popisu američke reprezentancije za nastup na olimpijskim igrama u Londonu, dobio je 115 od 119 glasova novinara koji prate NBA. Drugi je bio Louis Williams iz Philadelphia 76ers-a, a treći Jason Terry iz Dallas Mavericksa.

NEW YORK

Philadelphia 76ers i Boston Celtics plasirali su se u polufinale Istočne konferencije nakon što su svladali svoje suparnike rezultatom 4-2 u seriji na četiri pobjede, a Denver Nuggets su izbjegli eliminaciju pobijedivši sinoć Los Angeles Lakerse i izjednačivši na 3-3 u seriji na četiri pobjede.

Sixersi su sinoć bili bolji od ozljedama poharanih Chicago Bullsa 79-78 što im je osiguralo konferencijsko polufinale prvi put nakon devet godina te će se u sljedećem krugu suočiti s Celticsima koji su pobijedili Atlanta Hawkse 83-80.

Denver Nuggetsi su međutim zadržali nade u polufinale Zapadne konferencije pobijedivši sinoć 113-96 na svom terenu Lakerse, čiji je najbolji igrač Kobe Bryant imao problema sa želucem.

Šestoplasirani Denver, koji je gubio 1-3 u seriji na četiri pobjede, izjednačio je na 3-3 i vraća se u Los Angeles gdje se sedma utakmica igra u subotu.

U Philadelphiji je 2.2 sekunde prije kraja Andre Iguodala zadržao hladnokrvnost i pogodio dva slobodna bacanja nakon čega je blokirao pokušaj trice C.J. Watsona i tako osigurao pobjedu svojim 76ers-ima.

Iguodala je utakmicu završio sa 20 pogodaka, dok su Jrue Holiday i Louis Williams pridonijeli svaki sa 14.

Luol Deng i Richard Hamilton su svaki zabili po 19 koševa za prvoplasirane Bullse koji igraju bez najkorisnijeg igrača NBA Derricka Rosea i Joakima Noaha.

"Ne znam kako smo dobili ovu utakmicu", izjavio je trener 76ers-a Doug Collins nakon što je njegova momčad imala slabiji šut od Bullsa koji su je i nadskakali 49-43.

Bulls su gubili 48-40 na poluvremenu, ali su raspoloženi Deng i Hamilton izjednačili na 63-63 do zadnje četvrtine.

Očajnički pokušavajuči izbjeći eliminaciju, Chicago je tada poveo na 70-65, no Philadelphia se odbila predati na svom terenu.

Polaganje Thaddeusa Younga pomoglo je 76ers-ima da smanje na 77-78 sedam sekundi prije kraja prije nego je centar Chicaga Omer Asik promašio dva slobodna bacanja.

U Bostonu Kevin Garnett je zabio 28 koševa uz 14 skokova i pet blokova za pobjedu Celticsa.

Gubeći 76-79, četvrtoplasirani Boston je preuzeo kontrolu polaganjem Paula Piercea, šutom Garnetta i slobodnim bacanjem Raya

Allena nakon čega su uslijedila još dva slobodna bacanja Piercea i nekoliko promašaja Atlantinih igrača.

Pierce je utakmicu završio sa 18 koševa a Rajon Rondo sa 14, dok je Boston (41,9 posto) "za dlaku" bio bolji u šutu iz igre od Atlante (41 posto).

Kod Hawksa je Josh Smith bio najučinkovitiji sa 18 koševa, a Joe Johnson je pridonio sa 17.

U Denveru Nuggetsi su rano poveli serijom 13-0 i došli na 23-8, da bi u poluvremenu vodili 54-45 i zadržali kontrolu do kraja utakmice u kojoj su u jednom trenutku imali prednost od čak 28 koševa.

Unatoč problemima sa želucem Bryant je predvodio Lakerse sa 31 pogotkom, no njegovi su suigrači zakazali dok su Nuggetsi imali šut iz igre impresivnih 51,6 posto.

Kod Denvera najviše je pogodaka postigao Ty Lawson (32), a zatim Corey Brewer (18) i Kenneth Faried (15), dok su kod Lakersa Pal Gasol i Andrew Bynum svaki zabili po 14 koševa.

AMSTERDAM

Nizozemski nogometni trener Dick Advocaat (64), koji će nakon Eura napustiti izborničko mjesto ruske reprezentacije, u srpnju će preuzeti PSV Eindhoven, s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

Advocaat će na kormilu PSV-a naslijediti Philipa Cocua, koji je vodio momčad od ožujka ove godine. Advocaatu će ovo biti drugi mandat na trenerskoj klupi PSV-a, prvi je odradio od 1995. do 1998.

Također, bio je izbornik Nizozemske u dva mandata (1992–1995, te 2002–2004), vodio je reprezentacije Južne Koreje, Belgije i posljednje dvije godine Rusiju. Trenirao je i Glasgow Rangers, Borussiju Mönchengladbach, ruski Zenit i AZ Alkmaar.

Advocaat je s Rusijom uspješno prošao kvalifikacije za ovogodišnji Euro, a Rusija će igrati u skupini A sa Grčkom, Češkom i Poljskom.

ZAGREB

Zadnji plov Svjetskog prvenstva za klasu Zvijezda odlučit će u petak o olimpijskim normama. Dvije hrvatske posade imaju izglede ispuniti tu jednu normu za zemlju. Uoči zadnjeg dana Marin i Dan Lovrović su 11., unutar norme, a Mate Arapov i Siniša Mikuličić 16., nadomak norme, izvijestio je u četvrtak Hrvatski jedriličarski savez.

Petak će biti vrlo uzbudljiv dan na regatnom polju Svjetskog prvenstva za klasu Zvijezda u francuskom Hyeresu. Samo je jedan plov preostao, a posade koje konkuriraju za olimpijske norme dijeli vrlo malo bodova. Doslovno zadnji plov prvenstva odlučit će o tome tko će jedriti na olimpijskoj regati u Londonu. Nakon pet jedrenja Marin i Dan Lovrović su 11., treći među nacijama koje konkuriraju za norme, a četiri su mjesta preostala.

Na 16. mjestu su Mate Arapov i Siniša Mikuličić, van norme, međutim također sutra imaju izgleda jedriti za mjesto na OI. Danska i Novi Zeland na petom i šestom mjestu imaju prednost od 15-tak bodova. Hrvatska, Španjolska, Grčka i Austrija složile su se od 11. do 14. mjesta unutar četiri boda. Te četiri zemlje jedrit će za zadnja dva mjesta. Slično je bilo i na SP 2008. kada su se Marin Lovrović i Siniša Mikuličić uspjeli izboriti za mjesto na OI u Kini, također je zadnji plov odlučivao.

Danas su Marin i Dan Lovrović bili šesti, a zbog bonace Arapov i Mikuličić nisu uspjeli ući u cilj u zadanom vremenu. U vodstvu su Britanci Percy i Simpson.

U Zadru su na Svjetskom prvenstvu 49er-a počela finalna jedrenja. Pavle Kostov i Petar Cupać odlično su krenuli u zlatnoj skupini, s uvjerljivom pobjedom u prvom plovu finala, što ih je lansiralo na osmo mjesto ukupnog poretka nakon deset jedrenja. Međutim, u sljedeća dva plova su se malo tražili, dva puta su bili oko 20. mjesta, tako da nakon 12 jedrenja zauzimaju 18. mjesto.

Australci Outterdige/Jensen zadržali su prvo mjesto i povećali svoju prednost, na drugo mjesto su stigli mladi Novozelanđani Peter Burling i Blair Tuke, dok su treći Francuzi Manu Dyen i Stephane Christidis. Sutra se jedre još tri plova.

MILANO

Talijanski stoper Alessandro Nesta napustit će AC Milan na kraju sezone, a karijeru bi mogao nastaviti u SAD-u, odnosno u New York Red Bullsima.

"Meni je 36 godina i sve mi je teže podnositi napore pretrpanog kalendara natjecanja. Ja nisam igrač koji bi sjedio na klupi, ako nemam osjećaj da sam važan dio momčadi onda je najbolje da potražim novu sredinu. Odlazim iz velikog kluba u kojem sam proveo deset lijepih godina. Još ništa nisam potpisao, ali rado bih nastavio karijeru u SAD-u, to bi bilo odlično iskustvo", rekao je u četvrtak Nesta.

Karijeru je počeo u Laziju, a od 2002. je u AC Milanu s kojim je osvojio dva domaća prvenstva, te dvije Lige prvaka. Za reprezentaciju Italije skupio je 78 nastupa, a vrhunac reprezentativne karijere doživio je 2006. kada su osvojili naslov svjetskih prvaka.

KIJEV

Nogometaši ukrajinskog Šahtara, za koje igraju Darijo Srna i Eduardo Da Silva, osvojili su duplu krunu. Nakon što su prije nekoliko dana pobjedom protiv Metalurga osvojili kup, danas su u posljednjem kolu igrači Šahtara svladali Oleksandriju sa 3-0, te su osvojili i domaći naslov prvaka. Šahtaru je to sedmi naslov prvaka Ukrajine.

Strijelci za pobjedu Šahtara bili su Brazilac Willian (15), armenski veznjak Genrih Mhitarjan (28) i Jevgenij Sleznov (56). Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu, a Eduardo je u igru ušao u 64. minuti.

Dnjipro je kod kuće pobijedio Karpatiju sa 2-0, a Ivan Strinić bio je strijelac vodećeg gola u 67. minuti, dok je konačan rezultat postavio Olijnik u 87.

Dinamo Kijev, u kojem igra Ognjen Vukojević, remizirao je protiv Tavrije, bilo je 1-1. No, ni pobjeda mu ne bi bila dovoljna za naslov.

Šahtar je prvi sa 79 bodova, slijedi Dinamo Kijev sa 75, Metalist ima 59, a Dnjipro 52 boda.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙