FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 9. svibnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

ZAGREB

Na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici objavljenoj u srijedu, Hrvatska je kao i prošli mjesec na osmom mjestu, dok promjena nema ni na vrhu na kojem čelnu poziciju drži Španjolska.

Odmah iza Španjolske je Njemačka, a treći je Urugvaj. Jedina manja promjena među prvih deset je zamjena mjesta između Argentine i Danske. Argentina se popela s desete na devetu poziciju, a Danska je pala za jedno mjesto i sada je deseta.

Italija, drugi hrvatski suparnik nakon Španjolske u skupini na Euru, je kao i prošli mjesec 12. reprezentacija svijeta, dok je Irska, s kojom Hrvatska igra prvu utakmicu europskog prvenstva, 18.

Od zemalja u regiji najbolje je nakon Hrvatske plasirana Bosna i Hercegovina na 27. mjestu, Slovenija je odmah iza nje na 28., a Srbija je 32.

1.(1) Španjolska 1442

2.(2) Njemačka 1345

3:(3) Urugvaj 1309

4.(4) Nizozemska 1207

5.(5) Portugal 1190

6.(6) Brazil 1165

7.(7) Engleska 1132

8.(8) HRVATSKA 1114

9.(10) Argentina 1076

10.(9) Danska 1069

NEW YORK

Atlanta Hawksi su u zadnjim sekundama utakmice svladali Boston Celticse 87-86 u utorak i ostali i igri za polufinale Istočne konferencije.

Hawksi su preživjeli tricu Paula Piercea i ukradenu loptu Rajona Ronda deset sekundi prije kraja, koju on na sreću Atlante nije uspio realizirati u šut zahvaljujući čvrstoj obrani Ala Horforda.

Momčadi su bile izjednačene na 40-40 na poluvremenu, i Hawksi su poveli u trećoj četvrtini zahvaljujući Horfordu koji je zabio 11 koševa. Njegovo slobodno bacanje gotovo tri minute prije kraja te četvrtine dalo je Atlanti vodstvo od 66-54, no Atlanta nije realizirala ni jedan šut u zadnjih 2:53 minute i Celticsi su se približili na 66-64 do kraja četvrtine. U zadnjoj četvrtini bila su dva izjednačenja i tri vodstva .

Ova tijesna pobjeda pomogla je Hawksima da smanje razliku u seriji na četiri pobjede na 3-2, a šesta utakmica se igra u Bostonu u četvrtak.

Rondo je utakmicu završio sa 13 pogodaka i 12 asistencija unatoč.

Horford, kojem je ovo tek druga utakmica nakon što je propustio gotovo četiri mjesecaq zbog ozljede mišića, zabio je 19 koševa uz 11 skokova za Atlantu.

U drugoj utakmici u Istočnoj konferenciji Indiana Pacersi su svladali Orlando i osigurali plasman u konferencijsko polufinale rezultatom od 4-1 u seirji na četiri pobjede, dok su Chicago Bullsi konačno "pokazali zube" pobijedivši Philadelphiu i smanjivši njihovo vodstvo u seriji na četiri pobjede na 3-2..

U Chicagu, Luol Deng je bio najučinkovitiji sa 24 pogodaka, Carlos Boozer je dodao 19 uz 13 skokova i Bullsi su stigli do pobjede od 77-69.

Igrajući bez najkorisnijeg igrača NBA Derricka Rosea i Joakima Noaha, Chicago je izbjegao eliminaciju iz doigravanja i osigurao još jednu utakmicu, šestu po redu, koja se igra u četvrtak u Philadelphiji.

U Indiani je za Pacerse 25 pogodaka postigao Danny Granger i odveo svoju momčad do pobjede od 105-87 nad Magicom i prvog konferencijskog polufinala nakon 2005.

"Veliki korak za klub", izjavio je trener Indiane Frank Vogel. "Uzbuđeni smo zbog toga gdje smo sada kao bejzbol momčad":

Jameer Nelson je kod Magica bio najučinkovitiji sa 27 koševa, no njegova se momčad bori bez All Star centra Dwighta Howarda, koji propupta doigravanje zbog ozljede leđa.

Na Zapadu su Denver Nuggetsi pobijedili Los Angeles Lakerse i smanjili na 3-2 u seriji na četiri pobjede.

U Los Angelesu su šestoplasirani Nuggets su prokockali vodstvo od 15 koševa u zadnjoj četvrtini, ali su se ipak uspjeli održati nakon što su Kobe Bryant i Ramon Sessions promašili trice u zadnjim sekundama utakmice.

Zbog lošeg šuta Lakersi su gubili gotovo cijeku utakmicu i zaostajali su 15 koševa nešto više od šest minuta prije kraja, a onda je Bryant

smanjio razliku s tri uzastopne trice.

I kod rezultata 99-96, Bryant, 14 puta izabran u momčad All Star, promašio je tricu 20 sekundi prije kraja.

On je utakmicu završio sa 43 postignuta pogotka, no Lakersi su imali šut iz igre svega 38.9 posto.

Andre Miller je predvodio Nuggetse sa 24 pogotka, a slijedio ga je JaVale McGee sa 21 košem. Šesta utakmica igra se u četvrtak u Denveru.

NEW YORK

Vratar New Jerseya Martin Brodeur odveo je svoju momčad Devilse do finala Istočne konferencije poslije gotovo deset godina, nakon što su sinoć pobijedili Philadelphiu 3-1 i zaključili seriju na četiri pobjede rezultatom 4-1.

S Flyersima koji su igrali bez vodećeg strijelca Claudea Girouxa, suspendiranog na jednu utakmicu, Devilsi su jednostavno došli do pobjede i svog prvog finala nakon gotovo deset godina.

Brodeur, koji je imao 27 obrana, vodio je New Jersey do njihovog zadnjeg trijumfa u Stanley kupu 2003., a Devilsi su još jednom vrlo blizu tome.

Flyersi su zabili svega 11 golova u pet utakmica drugog kruga doigravanja.

Povela je Philadelphia u prvoj trećini zahvaljujući pogotkom Maximea Talbota, ali su Bryce Salvador i David Clarkson odgovorili i doveli New Jersey do vodstva od 2-1 u istom dijelu utakmice.

Ilja Kovalčuk ke zabio treći pogodak za Devilse u zadnjoj trećini za finale u kojima će se igrati protiv pobjednika susreta između New York Rangersa ili Washington Capitalsa.

Vratar Philadelphije Ilja Brizgalov je utakmicu završio sa 27 obrana.

LIVERPOOL

U posljednjem susretu 37. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je na svom Anfieldu svladao Chelsea sa 4-1 (3-0).

Strijelci za Liverpool bili su Essien (19-ag), Henderson (25), Agger (29) i Cleverley (61), dok je pogodak za Chelsea postigao Ramires (50).

Kolo prije kraja prvenstva Liverpool je osmi sa 52 boda, dok je Chelsea šesti sa 61.

Na vrhu je Manchester Citzy sa 86 bodova, koliko ima i drugi Manchester United.

ZAGREB

U prvom susretu pretposljednjeg, 13. kola Lige za prvaka prvenstva Hrvatske za košarkaše Zadar je kao gost u dvorani u Trnskom svladao Zagreb sa 90-89 (16-21, 27-21, 23-17, 10-17; 14-13) nakon produžetka, te tako kolo prije kraja ligaškog dijela osigurao četvrto mjesto na ljestvici i plasman u doigravanje.

Zadar sada ima sedam pobjeda i šest poraza, dok je Zagreb natjecanje završio na petom mjestu sa šest pobjeda i osam poraza.

Također, ova pobjeda Zadranima bi sljedeće sezone mogla donijeti igranje u regionalnoj ABA ligi nakon jedne sezone izbivanja. Naime, Zadar će se pridružiti Ciboni, Cedeviti i Splitu u regionalnom natjecanju ukoliko plati 150.000 eura za pozivnicu u to natjecanje.

S druge strane, Zagreb, koji je prošle sezone osvojio naslov prvaka i ove sezone po prvi put u povijesti kluba igrao u Euroligi, nije uspio izboriti čak niti doigravanje.

Najzaslužniji za važnu pobjedu Zadra bio je Goran Vrbanc sa 27 koševa, dok je Damir Markota postigao 25 poena za Zagreb.

U drugom susretu 13. kola igranom u utorak Cedevita je kao gost u Šibeniku svladala Jolly JBS s uvjerljivih 93-62.

U doigravanje će s prvog mjesta Cibona koja zasada ima 13 pobjeda bez poraza, te Cedevita sa 10 pobjeda i tri poraza i Split sa devet pobjeda i tri poraza uz utakmicu manje.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙