FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 16 sati

Autor: jnah
ZAGREB, 13. svibnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 16 sati:

SPLIT

Ministri SDP-a, koji su kao danas gosti sudjelovali na izvještajnoj konvenciji o radu splitskog SDP-a u proteklih godinu dana, najavili su kako je strategija te stranke pobijediti na lokalnim izborima 2013. godine i pri tomu se posebice usredotočiti na Dalmaciju. Na današnjoj konvenciji splitskog SDP-a bilo je šest članova Vlade - potpredsjednici Neven Mimica i Branko Grčić i ministri Mirando Mrsić, Arsen Bauk, Rajko Ostojić, Ranko Ostojić, potpredsjednik Sabora Josip Leko, te predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić. "SDP je dobio predsjedničke i parlamentarne izbore, a sada nam predstoji pobjeda na lokalnim izborima", istaknuo je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić. Po njegovim riječima, u sljedećih godinu dana, koliko je preostalo do lokalnih izbora, SDP-u je posebice važna Dalmacija. "Želimo da Dalmacija bude crvena, da se zacrveni, ali ne od stida kao ove godine, nego od SDP-a", poručio je Mrsić, koji je uz to naglasio kako je na jučerašnjem izboru Zorana Milanovića za ponovnog predsjednika SDP ta stranka pokazala da je "podigla visoko standard demokratskog izričaja". Potpredsjednik Vlade Neven Mimica je istaknuo kako će skorašnji izbori za članove Predsjedništva i Glavnog odbora SDP-a te nove potpredsjednike biti iznimno važni jer se njima želi "učvrstiti veza između SDP-a i Vlade koja je dominantno SDP-ova".

ZAGREB

Kandidat za predsjednika HDZ-a Darko Milinović rekao je danas na predstavljanju u Zagrebu kako mu je jedini cilj da predsjednikom stranke postane istinski HDZ-ovac, pozvavši na zajedništvo u stranci. "Ne smijemo pogriješiti na 15. općem saboru HDZ-a 20. svibnja. Na čelo HDZ-a mora doći osoba koja će bez ustezanja očuvati gospodarsku stabilnost Hrvatske, jer bez obzira što smo u oporbi, odgovorni smo čuvati tu stabilnost", istaknuo je Milinović u četrdesetminutnom govoru. Navodeći da međunarodna zajednica s pažnjom prati izbore HDZ-a poručio je da će, kao predsjednik HDZ-a, biti vođa oporbe i imati razvijen osjećaj za političku stabilnost Hrvatske i regije. Naglasio je kako HDZ-u danas treba ista vjerodostojnost i zajedništvo koje je nudio prvi predsjednik države i stranke dr. Franjo Tuđman. "Bio sam i ostao vjeran dr. Franji Tuđmanu. Nikada nisam došao niti u razmišljanje da se odmaknem od Tuđmanova političkog djelovanja", istaknuo je Milinović dodavši kako u političkom smislu nije lutao kao neki drugi kandidati. "Nikada nisam bio za bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića", rekao je. "Povratak tradicionalnim vrijednostima mora biti jedan od prioriteta djelovanja HDZ-a. To je prioritet i u mom programu", rekao je naglasivši i važnost domoljublja. Domoljublje ne znači danas, kao 1990-tih, obranu domovine od velikosrpske agresije, novo domoljublje znači gospodarski rast, pad nezaposlenosti te razvoj Hrvatske čije će gospodarstvo biti najkonkurentnije u regiji, rekao je Milinović.

RIJEKA

Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević danas je u Rijeci, predstavljajući u županijskoj primorsko-goranskoj organizaciji HDZ-a svoj program za vođenje stranke, istaknuo da se HDZ mora "vratiti u gradove" da bi se vratio na vlast u Hrvatskoj. "HDZ se mora vratiti u gradove jer je to između ostalog jedini način da se vratimo na vlast na nacionalnoj razini i pobijedimo na idućim parlamentarnim izborima", kazao je Milošević izaslanicima županijske organizacije za 15. opći sabor HDZ-a, navodi se u priopćenju Miloševićeva stožera. "U tom zadatku s kojim počinjem odmah 21. svibnja, glavnu će riječ imati dužnosnici i članovi iz tih sredina“, naglasio je Domagoj Milošević prilikom predstavljanja programa „HDZ ponovno prvi“ u Rijeci. Dodao je, navodi se, i kako smatra nedopustivim da HDZ u Rijeci dopušta višegodišnju prevlast SDP-u, "koji je bacio grad na koljena i u potpunosti uništio tradicionalno snažnu riječku industriju i time između ostalog osigurao rast nezaposlenosti i onemogućio daljnji razvoj grada, ali i čitave županije".

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙