FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 29. travnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

SPLIT - Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić potvrdila je danas kako postoji zamisao o revitalizaciji splitske stare gradske jezgre, odnosno Dioklecijanove palače, te je najavila da će se njezino ministarstvo angažirati i na izgradnji omladinskog centra na lokaciji sadašnjeg Doma mladeži u što će se investirati najmanje deset milijuna eura. Ministrica Zlatar je izvijestila kako je formirano povjerenstvo od 12 članova koje izrađuje plan upravljanja Dioklecijanovom palačom, te da su u tom povjerenstvu predstavnici grada, Ministarstva kulture, Sveučilišta i nevladinih udruga. "Ministartsvo kulture će financijski i organizacijski poduprijeti izradu toga plana, a naročito komunikaciju koja je potrebna prema UNESCO-u i europskim institucijama koje se bave takvom tematikom kako bi nam pokazali koji su standardi u prostoru stare gradske jezgre. Revitalizacija je konačni čin, a ne da imamo od grada arheološko nalazište nego grad koji će se nastaviti razvijati”, rekla je ministrica Zlatar na konferenciji za novinare. Pojasnila je kako je “strahovito važno” da se pri revitalizaciji splitske stare gradske jezgre, odnosno Dikolecijanove palače, koja je na UNESCO-ovom popisu zaštićene bašitine, zaštiti ta baština ali i izvrši obnova koja bi doprinijela da Split bude turistički mamac sličan Dubrovniku.

ZAGREB - Socijalistička radnička partija Hrvatske (SRP) čestitala je danas svim građanima Hrvatske 1. svibnja, Međunarodni praznik rada, podsjećajući "radnike koji rade, radnike na burzi rada, poljoprivrednike, studente, umirovljenike i vrijedne domaćice, da je ovo civilizacijski veliki dan, tekovina borbe milijuna znanih i neznanih radnika prije i poslije Chicaga". "Nažalost većina građana Hrvatske nema razloga za slavlje i dostojno obilježavanje ovog praznika ni ove godine. Teško nasljeđe kriminala, pljačke, pustošenja i ekonomske krize od predhodnih Vlada, sadašnja aktualna vlada nastoji riješiti na najgori mogući način, podizanjem cijena, poreza na dodanu vrijednost, uvođenjem novih poreza i nameta,rasprodajom još malo preostalog narodnog bogatstva, stečajevima i uništenjem brodogradnje, a što će najviše pogoditi one kojih ima najviše, najsiromašnije građane, radnike, seljake, studente, đake, a nadasve umirovljenike, nezaposlene kojih će svakim danom biti sve više", stoji u SRP-ovu priopćenju.

MAKARSKA - Na Makarskoj rivijeri posljednji vikend travnja koji su brojni turisti spojili s nadolazećim 1. svibnja, praznikom rada, vrlo dobro je popunio hotelske kuće kojih veći dio posluje bez slobodnih postelja. Prema današnjim informacijama s recepcija hotelskih kuća u 31 otvorenom hotelu na području od Brela do Gradca odmor provodi 5700 gostiju, većim dijelom stranih. Najbrojniji su Nijemci, Englezi, Skandinavci te gosti iz Bosne i Hercegovine i Slovenije. Makarani u devet hotela ugošćuju 1700 gostiju od kojih je skoro 500 u hotelu Meteor. U Makarskoj su zadovoljni travanjskim učinkom koji najavljuje dobar booking za predsezonu i odličnu ljetnu sezonu. U hotelima Tučepa poduži vikend provodi 1350 gostiju, gdje se doznaje kako je travanj bio za 50 posto bolji nego lani, a booking za ljeto 20 posto bolji od prošlogodišnjeg. U breljanskim hotelima boravi 1140 gostiju, uglavnom stranih. I tamo su hotelijeri zadovoljni predsezonom koja najavljuje kvalitetnu ljetnu popunjenost hotela i dobar booking za posezonu.

ZAGREB - Dvojica muškaraca u pol bijela dana pretukla su zbog sto kuna 46-godišnjaka koji se popodne šetao zagrebačkim parkom Ribnjakom, doznaje se danas u policiji. Jučer oko 14,30 sati, u parku Ribnjak, 46-godišnjaka je prvo jedan od dvojice počinitelja udario šakom u predjelu oka, zbog čega je pao na tlo, a zatim mu je drugi iz torbe uzeo stotinjak kuna. Razbojnici su se potom udaljili u nepoznatom smjeru. Liječnička pomoć 46-godišnjaku pružena je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozlijede, izvijestila je policija.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙