FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska zemlja partner na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru

Autor: nbrc
ZAGREB, 26. ožujka 2012. (Hina) - Na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, koji se održava od 27. do 31. ožujka, Hrvatska je zemlja partner, a o predstavljanju hrvatskog gospodarstva na tom sajmu danas su izvijestili iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) i tvrtke Končar Elektroindustrija.

Iz HGK najavljuju da će na štandu od 120 četvornih metara biti organizirana promocija širokog izbora hrvatskih vina, alkoholnih pića i delikatesa te proizvoda priznatih i zaštićenih oznakama porijekla, oznakama Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta koje će biti predstavljene kroz četiri regije.

HGK će dodatno u suradnji s Gospodarskom komorom Federacije Bosne i Hercegovine u srijedu, 28. ožujka, organizirati forum na temu "Promjene u vanjsko-trgovinskim odnosima BiH i RH u poljoprivredno-prehrambenom sektoru nakon pristupanja Hrvatske EU".

Končar će na sjamu u Mostaru predstaviti svoj proizvodni program iz područja energetike s posebnim naglaskom na vjetroelektrane i male hidroelektrane, a uz Mostarski sajam organizator je i konferencije "Problematika o obnovljivim izvorima električne energije u BiH".

Na konferenciji, koja će se održati u srijedu, 28. ožujka, Končar će predstaviti svoju vjetroelektranu Pometeno brdo kod Splita, malu hidroelektranu Dušica u Hercegovini te autonomni sustav napajanja iz obnovljivih izvora.

Iz Končara kao jedan od najnovijih projekata u BiH navode malu hidroelektranu Dušica, koju je Končar - Elektronika i informatika izgradio za privatnog investitora po sistemu "ključ u ruke", a koja je početkom ožujka uspješno sinkronizirana na mrežu, odnosno elektroenergetski sustav BiH.

BiH je jedno od najvažnijih tržišta Končara koji je prošle godine od prodaje proizvoda i usluga u BiH ostvario prihod u iznosu većem od 95 milijuna kuna.

Na Međunarodnom sajmu u Mostaru ove će se godine na izložbenom prostoru od 30.000 četvornih metara predstaviti više od 700 izlagača iz oko 40 zemalja, a sajam prosječno posjeti više od 50.000 posjetitelja.

(Hina) xbn/xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙