FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren međunarodni sajam GAST na splitskom Žnjanu

Autor: pgas
SPLIT, 21. ožujka 2012. (Hina) - Na 17. međunarodnom sajmu GAST, koji je danas otvoren na splitskom Žnjanu, do 25. ožujka predstavlja se više od 1.300 izlagača iz 13 zemalje.

GAST, kojeg se smatra vodećim gastronomskim i turističkim događajem u Hrvatskoj, uključuje niz međunarodnih specijaliziranih sajmova - prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, sajam vina-Dionizijana, kave, namještaja-Furnitura, sajam turizma-Saturn, Gast around the World, a ove se godine u sklopu GAST-a po prvi put održava i međunarodni sajam razvojnih i investicijskih projekata.

Unatoč krizi i teškim ekonomskim prilikama sajam je na razini prošlogodišnjeg, rečeno je na otvaranju.

Otvarajući GAST dožupan splitsko-dalmatinski Visko Haladić naglasio je kako su petodnevna sajamska događanja posebice važna za turističku predsezonu.

Pomoćnik ministra poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Goran Rubin istaknuo je kako će to ministarstvo poticati razvoj izvornih hrvatskih proizvoda u ruralnim područjima, a tomu, dodao je, pridonosi i sajam GAST koji je vrlo važan gospodarski događaj za mediteransku regiju.

Predsjednik Vanjsko-trgovinske komore BiH Bruno Bojić istaknuo je kako je Hrvatska na prvom mjestu u vanjsko-trgovinskoj razmjeni Bosne i Hercegovine, čemu je pridonio i sajam GAST.

Predsjednik Udruženja drvno-prerađivačke industrije pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) Zdravko Jelčić kazao je kako sajam GAST pridonosi razvoju hrvatske drvnoprerađivačke industrije. Naveo je kako je prošle godine drvna industrija ostvarila izvoz od 875 milijuna dolara.

(Hina) xpgas yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙