FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska turistička ponuda u ožujku na devet međunarodnih sajmova

Autor: tmis
ZAGREB, 2. ožujka 2012. (Hina) - Hrvatska turistička ponuda u ožujku će biti predstavljena na devet međunarodnih turističkih sajmova čime Hrvatska turistička zajednica (HTZ), koja je nositelj nastupa na sajmovima, nastavlja intenzivnu promociju hrvatskog turizma na europskim i tržištu SAD-a s ciljem ostvarivanja što boljeg ovogodišnjeg turističkog prometa.

Trenutno su u tijeku dva sajma na kojima se predstavlja hrvatski turizam, u Budimpešti sajam UTAZAS, koji traje od 1. do 4. ožujka, istodobno kad i sajam BOOT u Tullnu (Austrija), dok danas kreće sajam Times Travel Show u New Yorku, kao i u Oslu sajam Reiseliv koji će trajati do 4. ožujka.

Iz Glavnog ureda HTZ-a izvijestili su da je jučer, uoči predstavljanja hrvatske turističke ponude na sajmu u New Yorku, HTZ u suradnji s turističkim zajednicama Kvarnera, Zagreba i Dubrovnika u hotelu Roosvelt organizirala prezentacije općenito hrvatske i ponude spomenutih gradova te poslovnu radionicu.

V.d. direktora Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić pritom je predstavio Hrvatsku kao očuvani, lijepi dio europskog Mediterana, koji je uspio sačuvati autentičnost i ambijentalnost te izuzetno vrijednu kulturnu i prirodnu baštinu nudeći kvalitetnu eno-gastronomsku ponudu.

Nakon prezentacija održana je poslovna radionica uz sudjelovanje više od 50 američkih te 20-tak hrvatskih turističkih djelatnika, koji su dogovarali mogućnosti suradnje, koja je iz godine u godinu sve bolja, što potvrđuje i porast turističkih dolazaka i noćenja iz SAD-a.

Idućeg tjedna slijede nastupi na najvećoj svjetskoj turističkoj burzi ITB u Berlinu, od 7. do 11. ožujka, a nakon toga na sajmu MAP u Parizu 15. do 18. ožujka, u Moskvi na sajmu MITT od 21. do 24. te na sajmu UITT u Kijevu od 28. do 30. ožujka.

Hrvatski nastup na sajmu u Kijevu, kao i odaziv turista iz Ukrajine u Hrvatsku, bile su uz ostalo i teme ovotjednog sastanka zamjenika ministra turizma Olega Valjala s veleposlanikom Ukrajine u Hrvatskoj Oleksandra Levčenka, koji je istaknuo da je Hrvatska u toj zemlji prepoznata i cijenjena kao turistička destinacija.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙