FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodni pčelarski sajam u Vinkovcima

Autor: zdra
VINKOVCI, 8. ožujka 2012. (Hina) - Međunarodni pčelarski sajam opreme i pčelinjih proizvoda pod nazivom "9. pčelarski dani" uz sudjelovanje više od 80 izlagača iz Hrvatske, Srbije, BiH i Slovenije održat će se 9. i 10. ožujka u Vinkovcima, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare organizatora tog sajma Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije.

Sajam će se održati na prostoru Sportsko-rekreacijskog centra "Lenije". Predsjednik Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije Željko Šuran izrazio je zadovoljstvo brojem prijavljenih izlagača, a očekuje da će ove godine sajam posjetiti i više od prošlogodišnjih 5.000 posjetitelja.

Prema njegovim riječima, na području Vukovarsko-srijemske županije registrirano je oko 3.000 košnica, te 118 pčelara koji primaju izravne državne potpore.

Pčelar praktičar Mato Idžojtić istaknuo je kako je pčelarstvo u Vukovarsko-srijemskoj županiji u zadnjih desetak godina, upravo zahvaljujući Pčelarskim danima, u usponu, ali kako još uvijek postoji niz problema koji usporavaju taj napredak.

Veliki problem nam predstavlja to što nas ne prati veterinarska struka, dok je primjerice u Sloveniji šest veterinara svakodnevno pčelarima na usluzi, a mi se, kada nam pčele obole, nemamo kome obratiti, kazao je.

Također smo prinuđeni pčelarsku opremu uvoziti iz inozemstva jer u Hrvatskoje nema proizvođača, a problem je i sustav potpora koji potiče samo pčelare sa više od trideset košnica te se događa da su nam cijela sela bez i jedne košnice što se negativno odražava na biološku raznolikost, naveo je Idžojtić.

(Hina) xzdra yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙