FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 12. ožujka 2012. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

SPLIT - Vijećnici HDZ-a napustili su jutros sjednicu splitskoga Gradskog vijeća ocjenjujući da je ona "još jedan igrokaz SDP-a u koaliciji s Kerumom", jer SDP nije podržao dopunu dnevnog reda i tako zaštitio Keruma i Nevenku Bečić te osigurao ostanak aktualne gradske vlasti do kraja mandata. U priopćenju predsjednice Kluba vijećnika HDZ-a Sanje Bilač, nakon što je ona i još dvoje vijećnika HDZ-a napustilo sjednicu, navodi se kako "potvrda da je riječ o igrokazu u režiji SDP-a jest i činjenica da nisu podržali prijedlog dopune dnevnog reda". Bilač je, naime, predložila da se smijeni predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić. "Ovo je još jedna farsa kojom se SDP na čelu s Marinom Jurjevićem i Kerumom rugaju Splitu. Ako SDP zaista želi smijeniti Keruma, njihov aktualni ministar (uprave) Arsen Bauk može riješiti vrlo jednostavno", poručila je Bilač istaknuvši da su vijećnici HDZ-a napustili sjednicu jer "ne žele sudjelovati u ovoj farsi". U priopćenju za javnost predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a Sanja Bilač ističe da su prijedlog koji je pokušala dati o smjeni Nevenke Bečić i prijedlog koji je najavljivao SDP o smjeni Željka Keruma trebali biti usvojeni kao dopuna dnevnom redu. "Kako SDP nije htio podržati dopunu dnevnog reda, zaštitio je Keruma i Nevenku Bečić. Na taj način osigurali su ostanak aktualne gradske vlasti do kraja mandata", ocjenjuje Bilač .

SPLIT- Zbog požara, na području Gornje Rupotine, nedaleko od Klisa, u nekim mjestima nema struje jer su izgorjeli električni stupovi, a od devet sati i 54 minute zatvorena je stara lokalna cesta, doznaje se u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi. Policija je zbog potreba vatrogasaca, koji se od sinoć bore s vatrom, te djelatnika HEP-a morala zatvoriti dionicu stare lokalne ceste prema Klisu. Vatra je zahvatila više od 80 hektara mlade borove šume, niskog raslinja i maslinika, a na terenu je i dalje stotinjak vatrogasaca te tridesetak vozila. Jutros oko osam sati u pomoć je krenuo i kanader, no zbog jake orkanske bure, nije mogao gasiti vatrenu buktinju te požar gase samo vatrogasci. Požar je buknuo u nedjelju u 21,45 sati, a u jednom trenutku zaprijetio je i obližnjim kućama koje su vatrogasci obranili pa nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva. Pri gašenju vatre jedan je vatrogasac, kako se doznaje, lakše ozlijedio oko, ali se nakon intervencije vratio na teren. Tijekom popodneva na teren će se pokušati vratiti kanader.

ZAGREB - Sjednica optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda na kojoj se treba odlučiti o utemeljenosti USKOK-ove optužnice u slučaju "bankomat" odgođena je za sutra jer neki od optuženika nisu dobili pozive za današnju sjednicu. Sjednica na kojoj bi optužno vijeće suca Ivana Turudića trebalo odlučiti o osnovanosti USKOK-ovih optužaba na račun trojice bivših čelnika Hrvatske poštanske banke (HPB) - direktora Josipa Protege, člana uprave Ivana Sladonje i financijskog direktora Marija Kirinića te osmorice njezinih povlaštenih klijenata, biti će zatvorena za javnost. USKOK je prije 20 mjeseci podigao optužnicu koju Turudićevo vijeće nije prihvatilo nego je vratilo USKOK-u, a koliko je poznato, to je bio prvi slučaj da je USKOK-u vraćena optužnica otkad se primjenjuje novi Zakon o kaznenom postupku. USKOK je sada, nakon dopune istrage, podnio novu optužnicu za navodne nezakonitosti u HPB-u. Pojedinosti nove optužnice za sada nisu poznate, no po ranije neprihvaćenoj optužnici trojicu bivših čelnika banke se teretilo da su od 2005. do 2009. oštetili banku za najmanje 255 milijuna kuna jer su davali visokorizične kredite koji nisu vraćeni banci. Teretilo ih se i za dodatnu štetu od 26 milijuna kuna zbog isplate menadžerskih bonusa, od čega su međusobno navodno podijelili više od 13 milijuna kuna.

ŠIBENIK - Nakon provedenog opsežnog istraživanja po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva iz Šibenika, šibenska krim policija je zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju podnijela kaznene prijave protiv 47-godišnjaka iz Siska i 48-godišnjaka iz Šibenika, a kazneno je prijavljena i tvrtka sa sjedištem u Šibeniku, stoji u izviješću Policijske uprave šibensko-kninske. Policija navodi kako su dvojica muškaraca proračun Republike Hrvatske oštetili za ukupno 1.927 725,30 kuna, a taj iznos ostao je u tvrtci, iako je stečen protupravno. Neslužbeno se doznaje da je riječ o bivšem direktoru šibenske prijevozničke tvrtke Autotransport Šibenik (ATP) Vitomiru Jendričku (47), te njezinom sadašnjem direktoru Josipu Burazeru Paveškoviću (48).

ZADAR - Tijelo za sada nepoznate osobe pronađeno je jutros u mjestu Mali Pašman na otoku Pašmanu nakon gašenja požara koji je buknuo u kući u vlasništvu 80-godišnjaka, izvijestila je zadarska Policijska uprava. Dojava o požaru zaprimljena je oko 7 sati. Nakon gašenja u kući je pronađeno tijelo nepoznate osobe, navodi policija.

OSIJEK - Nakon obavljenog očevida Policijska uprava osječko-baranjska izvijestila je danas da je uzrok požara na prijemnom centru u Parku prirode Kopački rit kratki spoj na računalu, te da se materijalna šteta procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna. Požar je buknuo jučer ujutro oko 3 sata na krovu prijemnog centra, te je potpuno izgorjela uz krov, suvenirnica i recepcija. Požar u kojem su sudjelovali vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek, te dobrovoljna vatrogasna društva Bilja, Gornjeg grada Osijek i Retfale, ugašen je jučer oko 10 sati.

(Hina) ymć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙