FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 3. ožujka 2012. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 4,30 sati

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je jučer u zagrebačkoj Areni Prvi hrvatski festival hrane i vina, eno-gastro manifestaciju u čijim će delicijama građani moći uživati tri dana. Obišavši štandove u društvu s gradonačelnikom Hvara Pjerinom Bebićem, direktoricom Festivala Đurđom Protić, svojom zamjenicom Jelenom Pavičić Vukičević i suradnicima, zagrebački gradonačelnik je izjavio kako je ovo gastronomska Hrvatska u malom te kako je Festival još jedna potvrda da možemo ravnopravno konkurirati na europskoj tržnici i za europskim stolovima. Prvi hrvatski festival hrane i vina je okupio proizvođače autohtonih hrvatskih proizvoda iz svih regija, koji na 250 štandova nude pršut, kulen, sir, ulje, rakiju. Tu je i 60 vinara i 30 vrhunskih kuhara čije delicije se mogu svakodnevno kušati na posebno uređenim prostorima, a također svakodnevno, održavat će se natjecanja 81 učenika u kulinarskim disciplinama.

PULA - U sklopu Tjedna istarske gastronomije predstavnici Istarske županije boravili su u Bruxellesu gdje su lobirali da turizam, kao vrlo važna gospodarska grana za Istarsku županiju i Hrvatsku, bude zastupljena u sličnoj mjeri kao u razdoblju od 2007. do 2013. Predstavnici Istarske županije boravili su u dvodnevnom posjetu Bruxellesu kako bi izvidjeli mogućnosti za financiranje projekata u Istri iz područja turizma, koje će biti na raspolaganju iz strukturnih fondova nakon ulaska Hrvatske u EU. Na Tjednu istarske gastronomije sudjeluju brojni partneri Istarske županije i Hrvatske turističke zajednice, predstavnici međunarodnih organizacija u čijem radu sudjeluje Županija, predstavnici prijateljskih regija, kao i europskih i belgijskih institucija te belgijski turistički djelatnici. "Iz svih susreta, uočena je potreba snažnijeg lobiranja za financiranje turističkih projekata u budućoj europskoj financijskoj perspektivi 2014.- 2020. s obzirom da je izrada programskih dokumenata u tijeku. Istarska županija će iz tog razloga ovog proljeća u Bruxellesu, organizirati okrugli stol s ciljem jačanja uloge turizma u kohezijskoj politici na koji će biti pozvani predstavnici europskih i hrvatskih vlasti, europske turističke regije i međunarodne organizacije", priopćeno je iz kabineta istarskog župana.

VINKOVCI - Premijerom filma „Crossovers“ u vinkovačkom Gradskom kazalištu "Joze Ivakića" sinoć je otvoren 6. Festival dokumentarnog rock filma DORF, koji se u Vinkovcima održava od 2. do 4. ožujka, a u Rijeci od 15. do 18. ožujka. Na Festivalu će biti prikazan ukupno 41 film u tri kategorije - regionalnoj, međunarodnoj te izvan konkurencije u programu "Tajna povijest rocka", od kojih će vinkovačka vidjeti šest, a riječka publika preostale filmove. Okupljene posjetitelje pozdravio je direktor DORF-a Toni Šarić, a potom je prikazan film "Crossovers", koji je sniman prošlog ljeta na radionici u okviru Festivala europskog filma Palić. Riječ je o filmskom uratku 10 studenata iz Hrvatske i Srbije koji su snimili priče o bandovima koji su nastupali prošlo ljeto na festivalu na Paliću. U suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, učenicima vukovarsko-srijemskih osnovnih škola prikazan je izbor iz najboljih prošlogodišnjih radova nastalih u produkciji filmskih skupina osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, prikazanih 2011. u Karlovcu na Four river film festivalu, te u Varaždinu na 49. reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece. Također je premijerno prikazan dječji film „Koko i duhovi“ redatelja Daniela Kušana, snimljen po istoimenoj knjizi Ivana Kušana.

DUBROVNIK - U Kazalištu "Marina Držića" u Dubrovniku sinoć je odigrana nova ovosezonska premijera, predstava "Prasac koji gleda u sunce" autorice i redateljice Olje Lozice. Scenograf predstave je Marin Gozze, kostimograf Mario Leko, a glume Zdeslav Čotić, Gracija Filipović, Helena Kovačić, Mirej Stanić, Boris Matić i Alen Čelić. Predstava se bavi temom usamljenosti odnosa unutar obitelji i međuljudskih odnosa.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙