FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: tdel
ZAGREB, 11. veljače 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je sinoć na Stepinčevo misu u Zagrebačkoj prvostolnici istaknuvši kako su uslišane molitve blaženom Alojziju za pohod pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, koji je, kako drži, progovorio novom snagom i porukom za Crkvu i hrvatski narod, osvježio vjerničku radost i nadu te vratio ponos narodu. Kardinal je ocijenio kako je govor Stepinčeva života bio vidljiv i u papinu govoru svijetu kulture, znanosti, politike, gospodarstva, predstavnicima religija, kada je u središte razmatranja stavio oblikovanje savjesti i važnost promicanja logike darovanosti, s pozivom da se razum i sloboda čuvaju otvorenima prema njihovu nadnaravnom temelju. Podsjetivši kako je upravo Stepinac bezbroj puta upozoravao na pogubnost koja prijeti našem narodu, Europi i svijetu, ako se zanemari vrijednost obitelji i nepovredivost ljudskoga života od začeća do naravne smrti, kardinal je istaknuo kako su papine riječi na Hipodromu da se ne popušta sekulariziranom mentalitetu zvučale kao da slušamo pozive kardinala Stepinca.

VINKOVCI - Narodno pozorište iz Tuzle (BiH) gostovalo je sinoć u Gradskom kazalištu Joze Ivakića u Vinkovcima s "Predstavom Hamleta u selu Mrduša Donja" Ive Brešana u režiji Mustafe Nadarevića. "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" prvo je dramsko djelo Ive Brešana. Napisana je 1965., dok se izvoditi počela tek 1971. godine. Djelo se sastoji od pet slika, dok je radnja smještena u Dalmatinsku zagoru, u selo Mrdušu Donju. U predstavi igraju Nermin Omić, Meliha Fakić, Midhat Kušljugić, Nenad Tomić, Milenko Iliktarević, Elvira Aljukić, Armin Ćatić, Zlatko Jugović i Besim Tufekčić. Na sceni Narodnog pozorišta Tuzla predstava se izvodi od 1999. godine te je doživjela više od osamdeset izvođenja.

ZAGREB - Od 21,30 sati proglašeni su zimski uvjeti i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Bosiljevo 2 i Kikovica, te na staroj cesti kroz Gorski kotar na dionici Gornje Jelenje-Sopač (D3), izvijestio je sinoć HAK. Za sav promet zatvoreni su: Krčki most, autocesta A1 između čvorova Sveti Rok- Posedarje, autocesta A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, D8 Jadranska magistrala od Bakra do Svete Marije Magdalene i državne ceste D1 Udbina-Gračac-Knin, D54 Maslenica- Zaton Obrovački, D425 Čeveljuša-Karamatići, D218 GP Užljebić-Brotnja-Sučević, D506 Dobroselo-Mazin, D523 Šmrika-Križišće i D5155 Čanak-Janjačka Kosa. Samo za osobna otvoreni su: Paški most, riječka obilaznica između čvora Orehovica i čvora Škurinje (most Rječina), D25 Gospić-Karlobag, D27 Obrovac-Gračac, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

(Hina) xtdel yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙