FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: optimizam zbog Grčke, no moguća je konsolidacija tržišta

Autor: scvi
NEW YORK, 17. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su porasli uslijed znakova napretka u rješavanju grčke dužničke krize, no dobitci su ograničeni jer su investitori spremni za dobitonosne prodaje nakon što je S&P 500 indeks dosegnuo najvišu razinu u zadnjih 9 mjeseci.

Terminski Dow Jones indeks bio je u 14,00 sati u plusu 44 boda, a tehnološki Nasdaq 1 bod.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 2,2 boda te je bio u skladu s fer vrijednošću, matematičkom formulom kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

S&P 500 indeks dosegnuo je jučer najvišu razinu u proteklih 9 mjeseci te je probio tehničku razinu otpora čime mu je otvoren put do 1.360 bodova.

Moguć je nastavak uspona cijena dionica na Wall Streetu nakon što su danas i europski burzovni indeksi dosegnuli najviše razine u zadnjih 6,5 mjeseci dok investitori špekuliraju da će Grčka u ponedjeljak postići sporazum s kreditorima o drugom paketu financijske pomoći i tako izbjeći stečaj.

Optimizam investitora potaknuli su europski dužnosnici, koji izjavljuju da se samo još dogovaraju detalji sporazuma, kojima bi se reprogramirali dugovi Grčke prema financijskim institucijama na način da se smanji vrijednost grčkih obveznica za 70 posto.

„Uz rast grčkog tržišta dionica za više od 4 posto, skok cijena dionica europskih banaka i obveznica, tržište predmnijeva da će sporazum o pomoći Grčkoj biti potpisan u ponedjeljak. Nadajmo se da će tako i biti“, kaže Peter Boockvar, strateg pri Miller Tabaku.

Nove smjernice investitorima će dati podaci o indeksu potrošačkih cijena u SAD-u u siječnju, te vodeći indikatori.

Na europskim burzama, zahvaljujući optimizmu u vezi rješavanja grčke krize, trenutno su londonski Ftse indeks, pariški CAC i frankfurtski DAX u plusu između 0,4 i 1,4 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙