FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: očekuje se pad cijena dionica

Autor: scvi
NEW YORK, 16. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi ukazuju na negativan početak današnjeg trgovanja na Wall Streetu, jer su čelnici eurozone podijeljeni oko pitanja spašavanja Grčke od stečaja, a agencija Moody's najavljuje snižavanje rejtinga brojnim financijskim institucijama.

Terminski Dow Jones indeks bio je u 13,30 sati u minusu 43 boda, a tehnološki Nasdaq 7,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 7,2 boda te je bio ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Zemlje članice eurozone nisu jučer uspjele postići dogovor oko daljnje financijske pomoći Grčkoj kako bi izbjegla stečaj, već su zatražile snažniji nadzor nad trošenjem buduće pomoći toj zemlji.

Sljedeći sastanak ministara financija eurozone održat će se u ponedjeljak 20. veljače.

U međuvremenu, agencija za kreditne rejtinge Moody's upozorila je danas da bi mogla sniziti rejtinge 17 globalnih banaka i 114 europskih financijskih institucija uslijed širenja europske dužničke krize. Na popisu su i Morgan Stanley, Goldman Sachs i Bank of America.

„Neizvjesnosti u vezi Grčke potrajat će barem do odluke Europske unije u ponedjeljak. A Moody'sova revizija rejtinga nekoliko vodećih banaka ponovno će ojačati pritisak na financijski sektor“, rekao je Michel Koehler, strateg pri Landesbank Baden-Wuerttembergu.

Nove smjernice investitorima će dati današnja objava podataka o započetim gradnjama kuća, izdanim građevinskim dozvolama, o tjednoj nezaposlenosti te proizvođačkim cijenama u SAD-u.

I na europskim burzama cijene dionica su u padu, pa su trenutno londonski Ftse indeks, pariški CAC i frankfurtski DAX u minusu između 0,7 i 1 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙